26.7.12

Et glimt av sommer

En slags sommerfølelse, i hvert fall. For meg er de beste sommerdagene de som brukes på å gjøre noe praktisk sammen, og selv om formen var dårlig i helga, har jeg klart å være med på mye denne uka, og det har vært veldig, veldig deilig.

Mandag kom svigers med henger, og ettermiddagen ble brukt på å tømme kjelleren for skrot. Jeg glemte selvfølgelig å ta bilder. Men vi har kastet med hard hånd, hardere enn noen sinne, tror jeg, og det røyk med masse gamle materialer, slitent kjøkkenutstyr, utslitte klær, hygienisk utfordrede skumgummimadrasser og mine elskede gamle IKEA-kurvstoler, som har vært med meg på bortimot ti forskjellige steder de femten årene jeg har hatt dem. 

Så nå er kjelleren merkelig tom, og vi øyner håp om å få plass til det som er igjen i de planlagte hyllene. Vi fikk også kjøpt hylleplanker til arbeidsrommet mitt og kjøkkenet, og de gleder jeg meg vilt til å få opp så jeg endelig kan få ryddet ferdig her.

Tirsdag var søppeltømmedag - for de andre. Jeg måtte nemlig være hjemme med trøtt og svimmel katt.

Barbert og nyrenset

Mikro dukket opp med et betent sår på kinnet på formiddagen, og heldigvis fikk vi komme inn hos veterinæren med det samme, mens vi hadde svigers her med bil.

Sint pus. Og fortsatt litt groggy etter bedøvelsen.

Såret viste seg å være en halvmåneformet flenge, og ikke dypt. Ikke godt å si hva han har holdt på med, det kan like gjerne være en spiker som en klo eller en tann som har lagd såret. Heldigvis så det ikke ut til å være mye betent, og siden det ble renset raskt og han får antibiotika, er det bare å vente på at det gror av seg selv. 


Greit med litt fang. Ikke greit med tut på hodet.


Så nå er monsen barbert på kjaken, sur og innestengt med krage på mens såret gror. Vi har prøvd uten, men han gnikker kinnet inntil alt mulig rart og river det opp igjen. 

Monser med tut kan ikke gå ut.
Og han er den mest pratsomme av alle kattene våre, og vi holder på å bli koko i hodet av masingen hans... Jeg håper såret har grodd så pass i morgen ettermiddag at han kan slippe ut!

Onsdag var trefelledag. Vi gikk sammen med naboen om å leie en lift, og han trakterte motorsaga mens vi ryddet bort, og vi ble kvitt et digert tre hver. Det gir i hvert fall to timer ekstra sol i stua og på verandaen hos oss, og for ikke å snakke om at vi har hjertet litt mindre i halsen ved neste høststorm.

Naboens furu.
Lerketreet vårt. 
 Det er tett med hus og ledninger på alle kanter her, så trærne ble kvistet først, og deretter tatt ned bit for bit.

Et siste bilde av blomsterbed som ikke er flatt...

Nå nokså flatt blomsterbed.

Til slutt gikk ikke liften høyere - den var femten meter -
og det ble klart at toppen ikke kunne styres ut i veien,
men måtte ned i hagen. 


Toppen på lerketreet landet perfekt - i bedet, som planlagt.


Lerka på vei ned i porsjoner. 


Den siste biten av treet vårt skal fortsatt ned, og halvparten av en gammel selje som står ved siden av. I samme slengen fikk jeg et flatt blomsterbed, og siden buskene der skulle ned før eller senere, kommer de også ned nå. Jeg har nye busker stående som skal på plass, og selv om det blir litt åpent et år eller to, kommer det til å bli mye bedre enn det var.

Veldig flatt blomsterbed. 
I dag har det vært rolig her, ikke minst fordi den ene, lille "fellings-skålen" vi skulle ta når vi var ferdige for dagen, utartet seg en bitteliten smule. Men veldig deilig å endelig sitte ute en sommerkveld og prate med naboen, det har ikke vært alt for mange av de dagene i år.

Mye ved ble det også!
Så nå er jeg spent på hvor sliten jeg egentlig er. Det kjennes ikke så verst ut, og jeg er som sagt positivt overrasket over hvor mye jeg har klart å gjøre disse dagene, så jeg krysser fingrene for å være noenlunde ferdig med etterdønningene av forrige ukes stjernesmell.

I morgen blir det kanskje en tur til Norsk Folkemuseum med en venninne. Ikke for å se så mye på museet, egentlig, mest for å ta en tur og kikke litt på sauene og i (garn)butikkene.

Ellers håper jeg det snart kommer noe håndarbeid her snart! Dette nærmer seg jo en sånn hverdagsblogg i stedet for en håndarbeidsblogg, men jeg får skylde på sommeren. Og jeg skylder kommentarer hos mange av dere - jeg får skylde på sommeren for det også.

Ha en fin sommerhelg, alle sammen - uansett vær og føreforhold!

5 comments:

Synnøve Olava said...

Stakkars liten.... ;O)

Rebekka said...

Herremin som dere har styret. Blir sliten bare av å lese igjennom alt :)))
Men jammen er det herlig å få ryddet og sortert i alt man har stuet bort.
Stakkars lille pusi. Håper såret gror fort som bare det.
Ha en fin helg
KLem

Quiltefia said...

Hei!! Hverdagsblogger er hyggelig!! Så flott å få ryddet kjeller og hage!! Jeg kjenner meg godt igjen med kjelleren....... Jeg må nok også rydde min om ikke så lenge!! Noe inn-mye ut!! Katter med krage er mismodige. Stakkars!! Ha en fin helg!! AnneK:-)

Helle said...

Stakkars pus. Det er så fryktelig når de kommer hjem skadet. Har vokst opp med katter og har noen lite hyggelige turer til veterinæren friskt i minne. håper såret hans gror i rekordfart så han kan bli kvitt den irriterende greia rundt hodet...

StickLena =KnitLena said...

Stackars Mikro som skadat sig. Hoppas det läker bra så tratten kommer bort kvickt! Jag har haft katter med tratt pga kastrering. De gick mest baklänges med tratt på huvudet.