31.7.12

Garnkjøp med kulturelt alibi

Fredag var jeg med en venninne og familien til Norsk folkemuseum på Bygdøy, der faren hennes kjører hest og vogn om sommeren. Så mens toåringen fikk kjøre rundt og rundt og rundt med bestefar, siklet vi andre på garn og sekstitallsinteriør.


Kunsthåndverkerne på folkemuseet selger nemlig garn i vevstua. Spennende garn, til og med. Litt standard Rauma og sånt, men også Hoelfeldt Lund sitt spelsau- og villsaugarn, eksklusive italienske saker og håndfarget, svensk bomull. Det ble med hjem både litt av hvert.


1400 meter på 100 gram...


Et lynkurs i brikkeveving fikk jeg også, så jeg kjøpte et par hefter. Brikker har jeg, men jeg har aldri brukt dem. Men nå kan jeg sette opp båndrenning på Småen, så jeg slipper å sitte og lene meg bakover og bli koko i ryggen, så nå skal de definitivt testes.Og siden jeg vever så mye skjerf om dagen, unnet jeg meg en frynsesnurrer også. Så blir frynsene like tykke og like mye tvunnet. Kjekt! Også er det jo morsomt med dingser?


Resten av håndverkerne hadde dessverre lunsjpause, så det ble med vevstua. Men så var det byleilighetene... Innredet fra forskjellige tiår -  vi var vel mest interessert i de fra seksti- og søttitallet. Høy gjenkjennelsesfaktor fra eget interiør! Og en del veldig flotte tekstiler og tapeter, det er det ikke så lett å finne på loppemarked lenger.

Har makan til lampene, stolene, spisestua, negerdamen...

Og akkurat makan kjøkken. Men vi har byttet ut benkeplata og knottene.Piknik ble det også, i hagen bak Trønderlåna. Og været var atskillig bedre ute ved kysten enn hjemme i innlandet.


Alt i alt en grom dag!

Og ellers?

Ellers har jeg flettet som en gal de siste to dagene mens det har vært opphold og pila har vært passe bløt å flette med - bilder kommer snart.

Formen er så der - ikke så verst og ikke så best. Mistenker at den siste kortisonsprøyta er på vei ut av kroppen allerede, så jeg blir snubletrøtt hver gang jeg stikker nesa utafor døra. Men jeg orker ikke å sitte inne når det endelig er fint vær, heller, så da blir det litt opp og ned.

Armkroken min i går morges - ikke så lett å stå opp!
Mikro er mye bedre, men skraper av skorpa på såret
hver gang vi tror at det har grodd.
Så han får fortsatt antibiotika, men er ellers i finfin form.

Og nå er juli straks over, og det er plutselig bare en uke til Øyafestivalen. Og fem uker til flettekurs! Og seks til nyveven kommer! Så nå er det hvile og fletting som er hovedprioritet - og å få ryddet det flate blomsterbedet og vevd ferdig skjerfrenningen på Laura. Business omtrent as usual, altså.

Fortsatt fin tirsdag!


6 comments:

Synnøve Olava said...

Hei, hei... :O)
Så spennende garn du fikk kjøpt..., visste ikke at de solgt garn der... :O)

Flotte bilder av pusene dine!

Kanskje vi treffes på strikkemaura i morgen?!

Sisselshverdag said...

Ser koselig ut på Folkemuseèt om sommeren, har bare vært der om vinteren på julemesse. Kanskje sommeren varer så lenge at man rekker en tur denne sommeren??
Kose deg videre, vi sees snart :D Klem

LivM said...

Nå er det mange år siden jeg var der sist. Kanskje på tide med en tur, ikke minst hvis en kan få tak i så flott garn. Spennende!

Quiltefia said...

Hei!! På folkemuseet bør man ta en tur i ny og ne!! Jeg likte god Wesselsgt gården!! Og selvfølgelig at man kan kjøpe med seg garn. Det er også det eneste stedet jeg har funnet veldig tynne pinner. 1,5!! AnneK:-)

Lise said...

Så herlig garn! Nå fikk jeg lyst på en Oslotur.. ;-) neste sommer kanskje. Lykke til med alle planene og hvilen. :-)

Helle said...

jeg var faktisk ikke klar over før ganske nylig at de solgte garn på Folkemuseet. Et regnskyll gjorde at vi søkte ly i oppgangen til vevstuen, som gjorde at jeg forsto at det var en krok av museet jeg ikke hadde undersøkt. Og jeg har vært på Folkemuseet MANGE ganger. Hadde ikke med meg penger.. trenger jeg å si at jeg var frustrert. Veldig bra at du deler denne informasjonen med likesinnede.