6.6.12

Lurt!

Og ikke som i "det var lurt!", men som i "jeg har blitt lurt". Eventuelt har jeg lurt meg selv, men jeg tror ikke det.

Planen for dagen var å sy kameraetui. Siden jeg har et speilløst systemkamera, med størrelse sånn midt mellom kompakt og speilrefleks, er det ikke så lett å finne ok vesker som passer. Så jeg har tenkt å lage en.


Prototypen er ferdig, i lekker orange syntetfilt. Planen er å sy veska i ullfilt (gammel genser som har fått en runde i vaskemaskinen) og fore med prikkete bomullsstoff. Sømmene skal være blågrønne, som prikkene i foret.


Og den enkleste måten å gjøre dette på, tenkte jeg, måtte nå være å stryke foret fast i ullfilt med en vliese-ett-eller-annet, og så sy sånne sømmer utenpå som jeg har gjort på prototypen.

Så jeg var på hobbybutikken på Jessheim og spurte om det fantes sånt, og jada, sa damen, det hadde de. Og så forklarte hun meg hvordan det skulle gjøres, med å stryke fast først, og så fjerne papiret og stryke fast det andre stoffet.


Men her er det ikke noe papir. Så enten har damen gitt meg feil vlieseline, eller så har jeg somlet den bort. Det er unektelig en stund siden jeg kjøpte den, men jeg kan ikke finne noe annet her som likner, og dette var en ubrukt halvmeter som jeg ikke kan fatte at jeg har kjøpt til noe annet.

Æsj. Nå er jeg ikke helt sikker på om det blir noe hjemmelagd kameraetui før vi drar, eller om jeg gir opp og kjøper et jeg så på Jessheim forrige dagen som var ganske billig og bare litt stort. Det er mye annet jeg har mer lyst til å sy, og jeg vet ikke riktig når jeg får tak i ny vliesof**n.

Og ellers?
Ellers har jeg pottet om pelargonier i dag. Og talt hvor mange jeg har - jeg kom til 64! Det er ganske mange når man egentlig aldri har gått inn for å samle på dem.

Potteplanteompottingsplass. Kaos.
Og hvordan er det mulig å aldri ha nok potter i riktig størrelse?

De som blomstrer nå, er stort sett villarter og primærhybrider, og de ser litt annerledes ut enn hva man vel vanligvis forbinder med pelargonier. Mange av dem har også duftende bladverk, og er sånne som bestemor hadde i kjøkkenvinduet for å holde fluene borte. Her er noen:

Ellers er hagen overraskende frodig selv om det er skrekkelig tørt. Flere bilder for den som er interessert her, eller klikk på bildet under.

Hagen 6. juni 2012


Men nå må jeg spise kveldsmat!

Pusene bryr seg heldigvis ikke om rot, så lenge det er plass i en stol under tak.

Ha en fin onsdagskveld!


4 comments:

MayM said...

For en herlig blomstrende hage. Skulle ha vært gartner hos meg du forstår jeg :-)

Lise F said...

Hei, så mange fine blomster :-) Ang kameraetui tror jeg kanskje det er flisofix du skal ha, det stryker du på et stoff og river av papiret og stryker på neste stoff som du sier. Lykke til! Hilsen Lise

Hanne-Kristine said...

Hei, lenge siden eg har kommentert hos deg nå , men eg e her... og siden eg jobbe med stoffer; det heter Vliesofix (dobbeltklebende/med dobbelt strykeside). Kan kjøpes på stoff og stil,
varenr 9299 til kroner 64.95 pr.meter ;oD
Du kan godt få gartnerere hos meg også.... nydelig ;o)
Hilsen hk

Helle said...

Så ergerlig med vilselinen. Tror du har fått feil type, for det ser akkurat ut som den typen jeg pleiere å bruke til mine sømarbeider.

Planter mot fluer har jeg ikke hørt om. Har du noe tips om planter som holder mygg borte?