11.5.12

Strikk - en klipp-og-lim-strikkebok!

Jeg venter fortsatt på mesteparten av det jeg ventet på tidligere i uka, og i hvert fall på bedre form. Men det har i det minste dukket opp bøker i posten, og det hjelper jo en hel del!

De to andre bøkene anbefales også.
Spesielt "Frie kaker", og ikke bare for folk med matintoleranser!
Men på salg er de ikke lenger, dessverre.

Den jeg var mest spent på, var Kari Hestnes sin Strikk. Komponer dine egne plagg trinn-for-trinn, som jeg hadde fått anbefalt av en venninne. Nå har jeg flere engelske bøker om strikkedesign fra før, så jeg kjøpte den ikke sånn med det samme, men så kom jeg over den til halv pris sammen med et par andre bøker jeg hadde lyst på, og da datt den ned i handlekurven, gitt.


Og bra var det! Dette er nemlig en annen type bok enn de jeg har fra før. Dette er rett og slett en samling multimønstre, i størrelser fra small til ekstra large, med fem strikkefastheter (18, 20, 22, 24 og 27) og mange valgmuligheter.


Vi snakker jakker og gensere her. Boka er delt opp med et kapittel om forskjellige genserboler, et om jakkeboler og deretter kapitler om forskjellige ermer, halsåpninger, detaljer osv. Og til alle delene er det oppskrifter i tre forskjellige garntykkelser.


Dermed er det duket for egendesign etter klipp-og-lim-metoden. A-formet bol, smale ermer og raglanfelling med firkantet halsåpning? Eller omslagsbol med isydd trekvartlange ermer? Innsvinget, løstsittende bol med raglanerme og høy hals? Valget er ditt.


Bakerst i boka er noen av kombinasjonene illustrert med fremgangsmåte så det skal være enkelt å forstå hvordan de forskjellige delene kombineres og oppskriftene brukes.


Så ja, det er en kjekk bok. Jeg ser også for meg at den kan brukes når jeg f.eks. finner modeller jeg har lyst til å strikke i tynnere garn enn originalen, og dessuten fungere som en referanse på omtrent hvor mange masker det er fornuftig å ha med en gitt strikkefasthet når jeg driver og tukler med ting på egenhånd.

Dermed: Boka anbefales, både til de som liker å lage egne mønstre (kjekt å ikke måtte regne alle masketallene selv bestandig) og de som har lyst, men ikke helt har turt å prøve. Her får du god hjelp på veien!

Og ellers?
Ellers venter jeg fortsatt. Leser ungpikeromaner, prøver meg på litt kurvfletting i fanget, broderer litt, strikker litt, vever bittelitt innimellom og skal på biblioteket i ettermiddag og hente flere bøker. Men jeg regner egentlig med at formen letter litt i løpet av dagen i dag, det kjennes sånn ut.

Snork.

Så får vi se hva helgen bringer. Forhåpentligvis bringer den pil! Og et garasjesalg eller to, kanskje?

- Å hei, er det deg?
Så skal jeg sitte stille igjen etterpå og lade opp til 17. mai. Lover. Tror jeg.

- Kose magen? Klart vi skal kose magen, Mini Me.


Fortsatt fin fredag til alle dere!

5 comments:

Cathrines puslerier said...

Ja, den boka ser veldig kjekk ut...Har tenkt på den flere ganger... Men, det går fortere og sy :O) Pluss at jeg holder fortsatt på med kofta jeg begynte på i fjor...
Mini me ligner veldig på doffen når hun (?) ligger sånn. Bare litt lengre pels :O)

BodilE said...

Jeg har bare Ysolda sin little red in the city fra før, og den var så veldig omfattende syntes jeg. Denne boka ser ut til å være midt i blinken for det jeg EGENTLIG ville ha, nemlig en lettvint måte å gjøre om på eksisterende mønstre, eller å virkeliggjøre noe man ser for seg i hodet uten for mye om og men!
Takk for tipset :)

Vigdis said...

Bra tips! Kommer sikkert til å bli et tilskudd til bokhylla når jeg henter frem strikkepinnene igjen.

Mona said...

Hmm, nå har jeg lyst på den boka :)
Helt ok at du ikke svarte på spørsmålene, håper virkelig du har en bra dag idag!

Helle said...

Den boken hørtes ut som en god investering og akkurat noe slikt jeg ville hatt god nytte av når jeg strikket den siste jakken min. Blir nok en tur til nettbutikken ja.

Ps. Om du er i Lørenskog området så har de 30% på alt av garn, stoffer og mønstre på trådsnella v Metro-senteret.