20.5.12

Hagehelg!

Det ble hagehelg! Eller det ble hagefredag, hvilelørdag og halv hagesøndag. Men det er en hel del, det! Og med været som er meldt framover, er det bare å fortsette.

Stemor og fioler krysser seg uhemmet og spirer vilt i singelen langs veggen. Har ikke hjerte til å luke dem bort.


Fredag bar jeg ut alle pelargoniene fra biblioteket, og lempet nesten alt som sto på planterommet i kjelleren, ut gjennom vinduet. De siste fem monstrene får mannen hjelpe med senere. Utflytterne har fått stå litt i skygge og le og venne seg til tanken på sol og vind og at vannet kommer ovenfra.

En del av pelargoniumsamlingen. Og nei, hagemøblene er ikke vasket enda. 


Og så har jeg ryddet kjøkkenhage. Den var nemlig mer eller mindre fylt opp av stauder og busker jeg ikke rakk å plante i høst. Så nå står alle staudene pent i potter og venter på nye hjem, og kjøkkenhagen inneholder nesten bare grønnsaker.

Ryddig kjøkkenhage! 

Stauder og busker som venter på nye hjem. Det er flere et annet sted...


Litt arbeid gjenstår, og en del står fortsatt i drivhuset og venter på å bli stort nok til å takle overgangen til verden utenfor. Bittelitt sent ute med såingen, som vanlig. Og kjøkkenhagen er selvfølgelig for liten, og allerede i ferd med å krype bortover kanten langs oppkjørselen.

Narsisser som passer godt til de nye skuddene på rognebladspireaen.

Fylte narsisser! Ser ut som kremroser!


Men det blir jo ikke så mye strikking av sånt, da, det skal sies. Og når jeg lagt i vann pil til en liten stabel prosjekter, samt "syr" sjøgress til en strandveske som ble mye bedre etter at jeg tok opp igjen halvparten, og har tenkt å lure inn en skjerfrenning eller to sånn innimellom - vel, så det blir vel ikke så mye mer strikking fremover, heller.

Halvfylt - mer som skolebrød med eggekrem og kokos.

Og noen veldig orange noen.
Skulle ønske jeg hadde husket å skrive ned hva alle disse heter...


Men det har vært noen aldeles deilige dager, det er skjønt med jord under neglene og skitne bukseknær igjen. I fjor sommer var jeg så mye dårlig at det ble heller stusslig med hagestellet, og det merkes på ugressmengden i år... Så resten av uka skal jeg krabbe fra bed til bed og luke mens sola brenner i nakken, håper jeg.

Rip van Winkle. Han husker jeg navnet på.

Og små villtulipaner, tulipa tarda.


Og med glimrende værmelding, minimalt med pollen og naboer som fortsatt er på skole og jobb om dagen (og dermed ikke får lagd så mye leven med elektriske hva det nå er i hagen og sprettende fotballer mot garasjeporter) satser jeg på å bli sprek, sterk og brun med en striglet hage på en sånn fjorten dagers tid. Det burde vel gå greit?!?

Mini me øver på å bli papegøyekatt. Hodevaskende papegøyekatt.


Jeg er i hvert fall sommerklar!

Plenen full av fornøyde kattedyr. Blir ikke bedre enn det. 
Håper du har hatt en fin helg, og får en like fin uke! 

13 comments:

stallnilsen said...

Oi, det første bildet ditt var kjempefint, du må for all del ikke ta bort blomstrene, de vokste jo så fint der :=)
Ellers viser du oss en koselig og fin hage, så masse stauder du ennu ikke har fått plantet ned, blir kjempefint når de kommer dit di skal :)
Ha en fortsatt fin søndag, nu skal vi i bursdagselskap til dattra vår, Hilsen Lisbeth ;)

Helle said...

Oi, ser at du har det systemet og ikke mindre planer. Godt å ha noe å sysle med når været først er fint. Spådd nærmest sommertemperaturer ti uken så det er bare å glede seg.

Linnemi said...

Å, her var det mye ... ... :))

Linnemi said...

Å, her var det mye ... ... :))

Linnemi said...

Å, her var det mye ... ... :))

Linnemi said...

Å, her var det mye ... ... :))

Strikketine said...

Så mange flotte vårblomster du har! Nå savner jeg et sted å sitte ute og strikke med kaffekoppen..! Tusen takk for gratulasjonen! :-)

Frøya-Heidi said...

Så fint og ryddig det ble i kjøkkenhagen din. Man blir så fornøyd og glad når sånne ting blir gjordt :-) Mange fine narcisser har du også, likte veldig godt den fylte hvite.

De selvsådde stemorene var jo så søte, skjønner godt at du ikke har hjerte til å fjerne di.

Quiltefia said...

Hei! Så fin hage du har! Jeg er hagebruker i hodet, elsker blomster, men hagen min er ikke fin. Dvs plenen er fin men den er ikke mitt ansvar. Jeg reiser til london denne uka, skal på Chealse Flowershow. 2 dager! Jeg fikk det i gave pÅ 50 årsdagen i fjor! SÅ jeg regner med at det blir noen bilder i bloggen. Lykke til med lukingen!! Annek:-)

Vibekes lille ullne said...

Så stor og fin og ikke minst ryddig hage! Ser ut som det er masse plass til grønnsaker og andre spennende ting. Mange flotte og spesielle løkplanter også. Her er det bare en tulipantype foreløpig, men vi tar tiden til hjelp.

Det har vært hage her i helgen også, ikke minst besøk på hagesenter sammen med ca resten av Oslos befolkning. Det blir nok hagearbeid til uka for oss begge også, sommeren skal jo komme! :)

Cathrines puslerier said...

Det var en veldig flott hage, og det første bildet; så søtt! Er så koselig med fargeklatter rundt omkring, og de er jo ikke ugress. Ser nesten ut som om de var ment til å stå der :O)
Det og ha masse puser rundt seg når en jobber i hagen er så koselig. De skal oppi alt og undersøke litt :O)

Nina said...

Den grusgangen er NYYYYYDEGLI!!! IKKE LUKE!! Sånne blomster som titter litt opp her og der er så flott synes jeg!

Flott hage du har! Og pusene er skjønne!

LivM said...

Så flink du er i hagen! Jeg nøyer meg stort sett med å se på, ja bortsett fra å klippe plenen da :-) Kos deg i sommervarmen, håper den varer lenge :-)