27.5.12

Ferdigflettet (for en liten stund)

Det er fortsatt en dag igjen av pinsen, men i morgen er det slutt på knallværet, følge yr.no. Ikke at det blir så skrekkelig dårlig, men 18 grader og vind betyr slutten på "telttilværelsen" for denne gang.


Så nå har jeg flettet ferdig alt jeg hadde av oppbløtt pil, og ryddet sammen mitt provisoriske verksted.

Restene. Ikke mye igjen!

Tre nye bunner rakk jeg å flette i dag, og de ble til to fat og en liten skål. Mye skakt og rart, her er det plenty med forbedringspotensiale fortsatt...

Rimelig bra fat
Mistenker at jeg har nådd det punktet der en god del av teknikken sitter, så jeg skrur opp tempoet og blir unøyaktig i stedet. Det retter seg nok med flere forsøk. Håper jeg.

Veldig skakk liten skål flettet med smårester.

Planen for helga var jo å terpe stjernebunner, og det har jeg gjort. Jeg har testet litt forskjellige måter å gjøre det på, og funnet en jeg liker godt.

Fint fat - skrekkelig kant.

Men sånn for å prøve litt nytt også, har jeg eksperimentert med tre nye kanter. Det vil si, to av dem er variasjoner over en jeg kunne fra før, men flettekant har jeg aldri lagd før. Det synes! Men jeg liker den godt, og med litt øvelse blir den helt sikkert fin.

Pil av typen "kvisthaug"

I ettermiddag fikk jeg hjem mesteparten av den usorterte pilen jeg kjøpte hos Britha på Go' og varm for et par uker siden. Så da fikk jeg testet en annen ting jeg så langt bare har lest om: Sortering av pil.

Jeg måtte stå på stolen for å få tak i de lengste kvistene.

Tønna skulle vært montert som vanntønne til regnvann, men så langt har vi heldigvis ikke kommet, for her var det mye lang pil.


Teorien er å ta tak i de lengste tuppene, riste godt og så dra ut det som er like langt. Gjenta med pilen som er litt kortere, osv. Fin teori - ikke fullt så enkelt i praksis. Men det gikk ganske bra etter hvert.

Pil av typen pent sortert, buntet og merket.

Nå begynner det å bli såpass størrelse på pilelageret at jeg ikke lenger er så redd for å bruke det opp. Så i neste bløterunde skal jeg ta i litt, så det blir til et par skikkelige kurver. Tenker jeg legger i vann i morgen, så det blir ikke så lenge til neste fletterunde - dere er herved advart!

Og ellers?
Ellers ble det ingen fletting i går, gitt, da sov jeg meg gjennom konsekvensene av fredagens matmessige utskeielser. Sukk. Og så landskamp med lyden av. Ja, ja - skal ikke spise is, pølse og drikke (folk)øl på samme dag igjen, i hvert fall. Neste forsøk blir en av delene, så får vi se hvordan det går. Det vil si, is vet jeg går noenlunde greit, litt avhengig av merke og dagsform, så neste gang får jeg velge mellom pølse og øl.

Ludde har funnet et hjørne med kald betong i skyggen. Og med utsikt!

Men i går var det uansett så kraftig vind og så mange motoriserte hageredskaper ute og dura at det var helt greit med en innedag. Jeg fikk bakt knekkebrød og vevd litt før jeg kollapset, så litt fikk jeg da gjort. Og i dag har jeg vært rimelig sprek. Var redd det skulle sitte i en dag til, så jeg er egentlig godt fornøyd.

Caruso, aka "tjukken" synes det er like greit å sove inne. 

I morgen blir det kanskje litt hagearbeid. Alle de fine planene jeg hadde om å luke og plante ut har måttet vike i finværet - det har rett og slett vært for varmt for både meg og blomstene.

Og apropos tjukk... Trulta Mini me er også i godt hold i sommer.

Håper du koser deg resten av pinsen!

Jeg skal finne fram strikketøyet, kjenner jeg. 

1 comment:

Helle said...

Det høres ut som om du har virkelig vært aktiv i løpet av helgen med fletting, sortering av pil og veving. Ikke rart du trenger en hviledag, innimellom . :) Mye fint har du fått laget også, og som du selv sier: nå er det bare trening i de ulike teknikkene som du mangler. Spent å se på hva du får frem av nye teknikker utover sommeren.
Fortsatt god Pinse. :)