30.5.12

Det er tanken som teller...

En frustrerende ting med å lære seg nye teknikker, er at ideene ofte er bedre enn gjennomføringsevnen. Så også med veving, og så også med dette prosjektet.


Konseptet er jeg mildt sagt kanonfornøyd med. En venninne av en venninne hadde brukt selvstripende sokkegarn i en innslagsrips (der renningen ikke synes), og det var riktig stilig og ikke på noen måte sånn som man skulle trodd at det ville bli.


Jeg liker best lerretsvev, altså med innslag og renning som synes like mye, og da trengte jeg mer enn det ene nøstet med stripete garn. Litt leting i lageret resulterte i et ensfarget grønt, et hvitt og et stripete blått-grønt-hvitt med litt beige og forskjellig annet rart. Det har sånne små "spetter", som blir nesten som lus når det strikkes. Og det ble mye stiligere som vevd! Ser nesten ut som korssting.

Blått og grønt ble byttet om senere.

Mønsteret satte jeg opp i gratisprogrammet WeaveDesign, og så lagde jeg en direkte renning. Og så oppdaget jeg at jeg hadde tenkt feil om garnmengde... Så da måtte jeg gjøre om mønsteret. Det var egentlig helt greit, jeg tror faktisk det ble finere enn sånn jeg hadde planlagt det først.

Sveiper på renning på egenhånd -
krukke og glass med vann i er vekt og sikrer jevn påsveiping.

Så langt, så godt, men jeg er altså ingen erfaren vever, og jeg sliter fortsatt med kantene. Underveis lagde jeg en improvisert innretning for å holde bredden (vevspenner koster maaaange penger), inspirert av en blogg jeg så. Den består rett og slett av to presenningsklyper fra Clas Ohlson og to lodd fra strikkemaskinen. Det hjalp litt på de største "bølgene".

Glemte selvfølgelig å ta bilde underveis, men en sånn klype i hver side,
og så henger loddene over siden av vevstolen.
Funker dunder så lenge jeg husker å flytte dem fram ofte nok...

Men de små bølgene ble jeg ikke kvitt. Det kommer seg nok etter hvert, tenker jeg, pluss at neste prosjekt skal ha ekstra tråder i kanten, så det blir en skikkelig jarekant. Dessuten burde de ytterste trådene vært hvite - det mønstrete garnet gjør at det ser enda verre ut enn det er.

Isj. 
Ikke ble det så langt som jeg hadde håpet heller, siden jeg måtte gjøre om på mønsteret og dermed gikk tom for grønt garn.


Så litt irritert er jeg over at den fine ideen ikke blir så fin i praksis. Men det er bare en ting å gjøre med det: Øve mer! Og i morgen kommer nyveven! Det føles nesten som en blinddate, dette her, og jeg er skrekkelig spent. Tenk om vi ikke liker hverandre? Neida. Vi skal nok bli gode venner, tenker jeg.

Og ellers?
Ellers har formen holdt seg overraskende bra. Jeg må nesten fortelle om alt jeg har gjort, siden det er så helt usedvanlig mye: På mandag klippet og sydde jeg en litt rar sommertopp som skal vaskes før den vises fram, og bar ut en masse stueplanter på verandaen. I går holdt jeg det gående med bodrydding og hagearbeid det meste av dagen, og fikk gjort masse! I dag har jeg vært på butikken og posten, og så dro jeg til Jessheim og handlet etterpå, gitt. Så nå er jeg ufattelig støl og beinsår, men ellers ved godt mot.

Caruso hjelper til med å knyte frynser,

Og godt er det, for i morgen må jeg rydde plass til å få inn veven. Den må bo midt i stua foreløpig, men det er trangt rundt dørene her, og der må det ryddes. Håpet er å få den inn uten å måtte demontere den.

og Mikro hjelper til med å ta bilder. 

Nå er det på tide å flytte litt på alle blomsterpottene som står strødd utover i hagen, så mannen får klippet plenen. Jeg har nytt headset med aktiv støyredusering, og er spent på hvor mye det demper gressklipperen.

Ha en fortreffelig onsdagsaften!

PS: Jeg har faktisk strikket ferdig et plagg. Det trenger litt småsøm og noen bilder, men snart blir det litt strikkeblogging her igjen!

6 comments:

MayM said...

Du verden for en flittig bie du er da. Her blir det ene prosjektet etter det andre lagt ut ferdig. Synes vevingen din ble flott og dessuten...øvelse gjør mester :-)

Vigdis said...

Nice!

Vibekes lille ullne said...

Jeg synes det ble kanonlekkert jeg! Ikke ser jeg bølgekant heller, siden jeg ikke har peiling ville jeg bare trodd det var sånn det skulle være. Jippi for god form! Satser på at den varer. Har ikke vært så verst her heller, bedre enn på lenge. Bare en liten nedtur etter naprapattimen i går. Men regner med at det er "oppknekking" av ryggen som har tatt på kroppen. :)

Hege said...

Jeg blir så inspirert av å komme innom her hos deg!!
Jeg har arvet to vever, en bordvev og en litt større mattevev.
Men på grunn av plassmangel har jeg ennå ikke fått prøvd meg på veving ennå...
Ser jo at det er MYE jeg må lære meg.

Quiltefia said...

Hei!! Så flink du er og så fint det blir!! Alt du lager i kurv blir også kjempefint!! Du får si fra når du begynner å selge!!:-) AnneK:-)

Fiberdilla said...

Jeg blir stadig vekk imponert over energien og kreativiteten din! Forstår jo at du har ME, men det ser ikke ut til å stoppe deg. Skjerfet ble brillefint, øvelse gjøre mester, gleder meg til å se bilder av ny-veven. Begynner å få lyst til å grave fram Glimåkraen igjen, og det er din skyld :-) Koselige pusebilder.