8.4.12

Tilbake til søttitallet!

Etter over et år på pinnene er søttitallsjakka Starsky endelig ferdig. Litt overraskende at den tok så lang tid å strikke, vi snakker tross alt tykke pinner her, men det har vært litt tungt både med slitsomt mønster og stor jakke.


Men den som venter på noe godt, osv. Tykk og varm og akkurat riktig rød er den. Akkurat bittelitt for kort, men jeg tror det kommer til å rette seg når jeg har brukt den en stund, den siger nok en hel del.


Jeg blokket delene hver for seg før jeg sydde dem sammen og strikket krage, og blokket nok litt vel kort og bredt. I verste fall får jeg vaske og blokke den på nytt.

Mønsteret er fra knitty, og dermed gratis. Garnet er Lima fra Diamond Luxury Collection, og fra Canada, kjøpt med til meg av moren til en venninne, spesielt plukket ut til akkurat denne jakka.


Og både garn og mønster har oppført seg helt eksemplarisk underveis. Jeg har strikket jakka i deler, som anbefalt, og det var like greit. Det bananbladmønsteret var nemlig umulig for meg å lære utenat, og ryggen var det som tok aller lengst tid å strikke. Forstykkene, med bare en rad mønster, gikk mye raskere. Men ermene strikket jeg rundt. Og samtidig.


Garnet har nydelige sjatteringer i litt forskjellige bærfarger, det er ganske mye blått og lilla inni her. Løst spunnet entrådet garn, så det kommer vel til å nuppe litt. Ellers bra garn bortsett fra til å sy sammen med - da røyk det i hytt og pine. Godt jeg ikke har noe i mot å feste tråder.

Godt fornøyd med ermesømmen til slutt.

Så nå har jeg varm jakke til å slenge på meg i kjølig vårvær. Liker den gjør jeg også. Ikke verst!

Og ellers?
Ellers er jeg sliten, men det hadde jeg jo regnet med etter Sverigetur fra fredag til lørdag. Hyggelig var det, og vi handlet Töcksfors tomt for kattemat, glutenfritt mel og laktosefri melk. Og bønner på boks. Og mannen fant to par joggesko på den største sportsbutikken jeg noensinne har satt mine ben i. Men hvorfor er joggesko til damer så skrekkelig stygge?

Caruso går foran med et godt eksempel på hvordan man slapper av. 

I dag er planen å sitte ganske stille. Og hvis jeg klarer (eller får hjelp) skal jeg bære ut planter i drivhuset igjen, for nå er det meldt regn og slaps og mildvær fra i kveld og ti dager framover.

- Hvorfor vekket du meg? Jeg sov jo så godt her i kleshaugen!

Planen er for så vidt å sitte ganske stille hele uka, siden det er hagemesse på Lillestrøm til helga. Og dit vil jeg! Selv om jeg ikke har tenkt å bruke så mye penger - nå må jeg nemlig begynne å spare lommepenger til New York-turen i juni. Men mye fint å se på er det alltid.

Håper påska farer pent med dere. Enda er det en dag igjen!

10 comments:

MayM said...

Jakka ble aldeles nydelig. Både mønster og farge er flott :-)

Babben said...

Ja noen ting er virkelig verdt å vente på!
Jakken din ble bare urolig vakker - med nydelig mønster og i en herlig farge.

BodilE said...

Kjempefin jakke! Akkurat sånn kjekk slenge-utenpå-jakke som er så fin å ha, og når den i tillegg er god og varm og fin i en nydelig farge kan man vel ikke be om mer?!

Quiltefia said...

Hei!! Veldig fin jakke!! Jeg strikket meg en med slag på 70 -tallet!! Brun med orange og grønne spetter...... Jeg blir så imponert over denne blokkingen!! Det er sikkert lurt, men jeg har foreløpig bare blokket sjal......AnneK:-)

Ulla-Bella said...

Kjempeflott jakke! Den under her er også utrolig fin!

Cathrines puslerier said...

Nydelig jakke og en fantastisk farge :O)

Sisselshverdag said...

Kjempefin jakke :D Nydelig farge.

Kanskje det blir messe til helga da,har ingen planer om å bruke penger jeg heller, men man vet jo ikke hvilke fristelser som er der da ;D

Ha en fin siste påskedag i morgen :D

Heidi/kattemor said...

Lekker jakke! Og en veldig søt pus!

Vibekes lille ullne said...

Det var jakka si det! Nydelig rødfarge, og det sier jeg som ikke har et rødt plagg i skapet, men den er usedvanlig vakker. Det er selve jakka også, uvanlig og fint flettemønster. LItt kjedelig at det er umulig å huske, men litt må man jo ofre :) Fin sammensying også, sånt synes jeg er skummelt.

Helle said...

Nydelig farge, og kjempefint mønster. Skjønner at det ligger mye arbeid bak den. Men etter som jeg ser så har det nok absolutt vært verd all jobbingen.

Skal forsøke å late som om jeg ikke er misunnelig på NY-turen du planlegger. Har sagt i fra til Husbonden at vi(jeg) reiser neste vår uansett hva som skjer av andre ferieplaner. Så får han selv velge om han vil være med eller ikke.