25.4.12

Nice and easy does it

Jadda, jeg vet at det er dårlig stil med overskrift på engelsk. Men det får vært måte på hvor lenge Rema-reklamen er gangbar, og jeg kom ikke på noe annet.

Altså: Når man har skeptiske armer og susete hode er det best med enkle strikketøy. Og dette er et sånt.

Allerede brukt en gang. Derfor litt krøllete.

Her strikkes det mønster bare annen hver rettside, så kommer tre rader nokså rett frem glattstrikk. Veldig enkelt å huske, og ikke så verst enkelt for armene å strikke, siden det er litt variasjon i en av vrangradene med strikking av doble kast fra forrige omgang.


Mønsteret er Platochek, som skal bety "lite sjal" på russisk. Og siden mitt russiske vokabular begrenser seg til "babuska" og "glasnost" (jeg kunne da ordet for "skål" også?), får jeg bare tro på Diana Rozenshteyn, som har lagd mønsteret. 

Fikk plass på tørkestativet med et nødskrik.

Men mitt sjal er ikke lite, det er kjempestort, men så har jeg også brukt tykkere garn og pinner enn i mønsteret, og like mange meter garn. Heldigvis er mønsteret sånn at man øker mer i sidene enn på midten, ellers hadde det vel nådd meg til knærne.

Spissene langs kanten forsvant omtrent ved første gangs bruk.
Samma det, det er enklere å blokke det sånn, uansett.

Garnet er Merino Extra Fine fra Pickles, og til forveksling likt Garnstudios med samme navn. Kabelspunnet garn er elastisk og dermed ikke så tungt å strikke med. Dette har marinert i skuffen siden august 2010. Jeg er ikke helt sikker på hva det skulle bli da jeg kjøpte det, men det var i hvert fall passe med tre nøster til et sjal.

Jeg får grønne øyne! Eller nesten, i hvert fall.

Dette sjalet blir en veldig anvendelig favoritt, tror jeg. Fargen er god, og passer til både meg og mye av yttertøyet mitt, sjalet er stort, men likevel ikke så dypt, det er luftig, men varmt, osv. osv.


Så, da må jeg vel bare si det likevel: Det enkle er ofte det beste.

Og ellers?
Ellers er det altså skrekkelig irriterende å ikke få strikket mer. Men armene er humørsyke - noen ganger kan jeg strikke en hel del, noen ganger bare lette strikketøy, noen ganger ingenting. Så jeg prøver meg fram og ellers leser jeg gamle bøker om igjen.

Det er viktig å ligge nærme nok, synes Caruso. 

Jeg har dessuten skjønt hvorfor folk som vever, som regel ender opp med mer enn én vev: Nå er veven tom, og jeg hadde orket å veve, men orker ikke å sette opp ny renning, så nå er jeg frustrert. I følge de som virkelig er avhengige, er poenget å veve på den ene veven mens du setter opp den andre, sånn at du alltid har noe å veve på. Ser den, må jeg innrømme.

Og da får jo matmor plass til både pus og pc på fanget?

Men plass til to vever har jeg rett og slett ikke, så det er så greit med den saken. Men kanskje en sånn liten sammenleggbar en med fast skaft? Eller kanskje jeg skal prøve en av rammevevene som ligger i skuffen. Eller brikkeveven. Eller barneveven. Eller billedveven. Hmmm. Har visst mer enn én vev, likevel. Ikke noe å klage over, altså. Tror jeg.

Ellers kan man jo slange seg litt i sofakroken.

Så jeg har flettet litt pil, og stullet ørlite grann i hagen, og i dag håper jeg å så en runde i kjelleren og prikle litt i drivhuset. Der er det strengt tatt for kaldt fortsatt, så jeg har kapitulert og satt ut en ovn. Og pakket inn alt sammen i flere lag fiberduk. Orker ikke å dra alt sammen ned i kjelleren igjen, og nå blir det vel snart varmere, får en tru.

I morgen blir det Jessheimtur for linsekontroll og utstrakt handling av hagetralle- og vevknektmaterialer på Clas Ohlson. Det blir bra, tenker jeg. Og slitsomt. Men bra.

Ønsker deg en fin onsdag! 

13 comments:

Sassas mamma said...

Stilig sjal! Fargen er veldig fin til deg:)

LivM said...

Dette likte jeg godt. Greit, enkelt og utrolig anvendelig!

Laila Lykketroll said...

Nydelig sjal, og lekker farge!

Vet at skål på polsk er na zdrowie, og vet at polsk og russisk er ganske likt. Så kan det være det samme?

Åse H. Aa. said...

Fint sjal! Lurer på hva "vevknektmaterialer" er.

Linda Aasan said...

he, he! Jeg har tenkt å lage en sånn "tjener"/knekt i taket til å hjelp når jeg skal sveipe på renning. Ikke helt sikker på hva den blir lagd av enda, må se litt på hvor solide festene de har, ser ut. Men enten garderobestang og -fester, eller garderobestang og hylleknekter av noe slag.

Quiltefia said...

Hei!! Fint sjal! Jeg blir så fansinert av at det stadig dukker opp så mye fint!! Disse som "finner" opp alle de fine tingene vi kan lage!! Senest igår fant jeg en genser som jeg bare "må" strikke..... Er lykkelig å lenge armene holder!! Den vevingen din gir meg minner fra min egen bitte lille karrierer med vev. Vi rennet 3 m og den så mannen min sin snitt å veve opp nesten alt. Jeg fikk bare prøve. Så moralen er, mye lengre renning!? Det er iallefall morsomt å følge med deg!! Ha en fin dag!! AnneK:-)

Åse H. Aa. said...

Skjønner!

Linda Aasan said...

Det kan hende - men jeg tenkte mer på sånn "skål!", og så blir man fullere og fullere ut over kvelden :) Men jeg i Polen er det mange som er flinke med pilefletting, så jeg må sjekke om de bruker det samme na zdrowie for flettede skåler!

Cathrines puslerier said...

Sjalet var nydelig! Synes virkelig du får laget veldig mye fint, er jo stadig nye produkter fra både pinner og vev...og pil.

Laila Lykketroll said...

Hehe, var sånn skål jeg tenkte på også ;)
Så tror de ser rart på deg om du sier na zdrowie om pilskåler, hehe. Kan finne ut hva sånne pilskåler heter på polsk om du ønsker det, har polske kolleger. ?

Linda Aasan said...

Ha, ha, ja det ville nok bli interessant! Jeg leser faktisk noen polske blogger om pilefletting, og det er en del polske flettere på en Facebook-gruppe jeg er med i, så etter litt resonnering tror jeg kurv heter kosze/koszyk, og pil heter wiklina. Google oversetter Kosze wiklinowe med wicker baskets, så der tror jeg at jeg er på riktig spor :)

BodilE said...

Kjempefint sjal! En av grunnene til at jeg følger bloggen din er at du alltid finner fram til nye og morsomme oppskrifter. For ikke å snakke om alt det andre morsomme du driver med! Liker godt sånne luftige og lette sjal.
Synd du ikke får strikket så mye. Det får ikke jeg heller om dagen, men det er på grunn av tidsnød, så det teller ikke på samme måte synes jeg :)

Vibekes lille ullne said...

Fine sjalet! Rene kinderegget, for å bruke en annen klisjé. Fint og luftig mønster, fin fasong og fin farge. Blir lagt til i køen straks. Har funnet ut at det er vide sjal uten for mye spiss som blir mest brukt og enkle mønster er deilige til avveksling.

Får nok holde meg unna vev. Flere strikketøy er overkommerlig, men flere vever blir litt i overkant. :)