16.4.12

Ikke helt som (dårlig) planlagt

Det første "skikkelige" vevprosjektet mitt gikk ikke helt etter planen. Eller, det var vel helst mangelen på plan som var problemet, og ikke minst den påfølgende improviseringen. På den annen side: Jeg visste strengt tatt ikke nok til å planlegge så veldig mye bedre. Sånn går det når man gjør ting man ikke kan.


Så skjerfet som ble sjal har blitt løper. Tror jeg. Eventuelt blir det hengt opp på veggen til skrekk og advarsel og påminnelse om at planlegging er lurt, og at man trenger tid på å lære ting, selv om man har blitt voksen. Og jeg har i hvert fall lært mye. Mye mer enn om jeg hadde kjøpt et ferdig mønster med garn og fått et bedre sluttprodukt.


Jeg tenkte altså feil da jeg satte opp renninga, så den er for glissen. Dermed måtte jeg bruke et annet mønster enn planlagt, og kanten ble rar. Dessuten ble skjerfet for bredt, og spiste masse, masse sokkegarn. Tre farger måtte jeg finne frem for å få noen anstendig lenge på det hele, og til slutt var det blitt et sjal jeg slett ikke kommer til å bruke.

Nå mister jeg ikke motet så lett, men jeg er nokså imponert over at jeg faktisk vevde saken ferdig, selv om jeg skjønte etter hvert at det ble helt, helt annerledes enn jeg hadde tenkt og dessuten oversvømmet av feil. Vanligvis hiver jeg sånt, og starter på nytt.


Og det er virkelig masse feil i den. De fleste har jeg klart å rette opp (jeg tok bilder, men finner dem ikke igjen...), eller de synes ikke så mye fra retta, men den stygge kanten og ujevne bredden får jeg ikke gjort noe med - med mindre jeg kanter løperen eller syr pute av den. Jeg har vurdert begge deler.


Trøsten er at det gikk bedre etter hvert - helt til jeg ble overmodig (eventuelt lei) og begynte å gjøre feil igjen.

Men moro var det! Jeg har allerede to tre nye prosjekter på planleggingsstadiet - sommerskjerf og to filleryer - og denne gangen skal jeg prøve og tenke og planlegge alt jeg bare makter!

Og ellers?
Ellers var jeg på hagemesse på lørdag. Derfor ble det ingen post i går, selv om denne var nesten ferdig. Det manglet nemlig litt pressing og en del bilder, og det var fullstendig uaktuelt. I dag er formen takk og lov allerede en del bedre, selv om dusj, pressing, bilder og å dra ut litt varme i drivhuset ser ut til å være nok program.

Caruso inspiserer plantefangsten.

På hagemessa var det mye fint å se, mer enn noen gang, faktisk, og jeg handlet min årlige dose av billige småplanter fra HageGal (verdens hyggeligste hageforum), Pelargoniumforeningen og Hagemo planter. Og løk fra Nederland. Ikke liljer denne gangen, men iris, begonia og hosta. Så strengt tatt var det vel knoller og røtter, og ikke løk.

Gamle damer liker også fjærdingser.
Nå er den temmet.

Og etter en sånn innsats fortjener man kos.

Resten av uka skal jeg ta det med ro hjemme, tror jeg. Det er nok å finne på når det ikke går så fort!

Håper du har hatt en glimrende helg, og at mandagen ikke kom alt for brått på!

6 comments:

Maria said...

Gratulerer med ferdig sjal/løper/ting. Det ble da fint!

Til strekk og advarsel er en kjent vev-frase. Kantene kan bli bedre om du strekker dem med stifter på en plate mens sjalet/løperen/tingen er fuktig.

BodilE said...

Synes da slettes ikke den vevde tingen din ble så verst. Synes ikke det gjør så mye at den er litt skjev i kanten så lenge fargene er fine! Og den passet kjempefint på bordet som løper :)

Line Kristine said...

Jeg har aldri prøvd å veve, men jeg syns det ble fint til å være første forsøk, jeg! Og hvis du i tillegg lærte av prosjektet, så er jo det slettes ikke dumt :) Lykke til videre!

Quiltmania said...

Syns du er flink jeg ;o) Kjente meg igjen (selv om jeg ikke vever) Man har noe oppe i hodet og så blir ikke det likt som kommer ut.... MEN jeg liker å jobbe slik og tar det som læring og så er det litt spennende. For mye planlegging og at alt skal være så "riktig" dreper min kreativitet. Jeg starter ofte på et syprosjekt ut i fra f.eks. farger og så ser jeg hvor jeg ender.... moro..
Pusene dine er utrolig sjarmerende, må alltid smile til de.

Mette said...

Artig å gjera noko anna og fargane var i alle fall fine. Dei tekniske finessane har eg ikkje vet tpå å vurdera.

Cathrines puslerier said...

Synes den ble tøff jeg :) Og det kan jo bli en veldig tøff pute... Ikke at jeg kan veve, men jeg har prøvd, og det er ikke bare lett.
De pusene dine er bare så fantastisk vakre!