13.4.12

Hermegåsa

Det ble tur til Stoff og stil på onsdag. Det ble tur innom flere andre steder også, gitt, men det kommer jeg tilbake til.

Et av dagens funn var disse perlene på Stoff og stil. Tanken var ganske enkelt å tre dem på kreolringer og bruke som ørepynt.


Men på onsdags kvelden satt jeg og surfet på nettsidene til MoMA-butikken (Museum of Modern Art i New York), i et tappert forsøk på å motivere meg selv til å spare penger til New York-turen til sommeren, og da kom jeg over disse:

Ja, jeg har stjålet bildet. Det kommer altså fra MoMA.

Så da tok hermegåsa fram smykkedeler og tenger og rotet litt rundt i sine gjemmer og lagde disse:


Liker dem godt, jeg, selv om de ikke er fullt så stilige som originalen. Ikke kan jeg påstå at mine er inspirert av " the complex and often sculptural vein structures that carry fluids through organisms", heller, men så var det fargen og konstruksjonen jeg likte, uansett. 

Det var selvfølgelig mye annet fint å finne på Stoff og stil også. En del tok jeg bare bilder av og kjente på, siden jeg ikke trenger/har råd til det riktig enda, men noe mer enn nok fikk da bli med hjem også.


Tynt, lilla bomullsstoff, glidelås og mønster til kjole,
tynn hvit bomullsvoile til en bluse. Og sytråd.

Billige jerseystofflengder til en fillerye jeg planlegger.

Og en masse stæsj. Målbåndet virket ikke, forresten.

Men det jeg brukte mest penger på, var garn... Lingarn til sommergenser.
Og ellers?
Ellers var vi innom både Jula og Plantasjen og Mekonomen på veien. På Mekonomen kjøpte jeg ingenting (men merket meg at de hadde stort utvalg av spraymaling), på Plantasjen ble det to begoniaknoller og noen sommerblomststiklinger, og på Jula kjøpte jeg to minidrivhus.


Sånne hadde jeg håpet å kjøpe i Sverige forrige helg, men der var de utsolgt. De på Jula var riktignok litt lavere, men til gjengjeld billigere. Jeg hadde ett fra før også, og til sammen ble de glimrende hyller i drivhuset mitt. Snakk om å passe bra!

Caruso liker også fjærdings.

Sånn for øvrig er jeg glitrende fornøyd med at jeg faktisk satte opp de hyllene i går og bar brettene med planter opp fra kjelleren. Det hadde jeg ikke regnet med å klare, så sliten som jeg var da jeg kom hjem på onsdag! Jeg tør nesten ikke tenke tanken, men kanskje, kanskje formen faktisk har tatt et lite skritt i riktig retning. Det har i hvert fall vært en god vår så langt!

Ellevilde vet å sette pris på litt kos i armkroken. Det er brillestanga mi til venstre,
så dere får en indikasjon på hvor nærme hun ligger. 

Så hvis jeg tar det pent i dag er det kanskje håp om at morgendagens planlagte tur på hagemessa ikke kjører meg helt i grøfta. Neste uke er det uansett hjemmeliv som gjelder! Best å ikke tøye strikken alt for langt...

Håper dere får en flott helg - det har jeg tenkt å ha!

2 comments:

Helle said...

Har dessverre akkurat kjent på en litt dårlig erfaring med kvaliteten på en del av stoffene fra Stoff og Stil. Synd fordi de egentlig har mye fint. Håper at det du fikk med deg hjem tilsvarer dine forventninger, det så i allefall spennende ut.

Alltid gøy å hente inspirasjon og ideer fra andre. De store designerne gjør det jo hele tiden, så hvorfor skulle ikke vi?

Synes ørepynten din ble kjempmorsomme. har dessverre blitt så allergisk de siste årene at jeg tåler omtrent ingenting i ørene lenger. :(

MayM said...

Festlige øredobber du har laget. Det blir gøy å se det fine du tryller fram i fra de stoffene etterhvert.