5.2.12

Fotovner!

Sånn helt direkte oversatt.

Kaldt er det fortsatt, men nå fryser jeg ikke på tærne lenger. Jeg har hatt et lite øye på Stephanie Pearl-McPhee (The Yarn Harlot) sitt tjukksokkmønster Foot Ovens siden jul, og ble minnet på dem igjen da jeg så Bodil sine varianter. Og da værmeldingen lovet over 20 kalde her tidligere i uka, fikk jeg fart på pinnene.

Jeg rakk ikke helt å bli ferdig før det ble kaldt, dette var nemlig tunge saker å strikke. Men så var jeg desto mer lykkelig da jeg kunne ta dem på fredag kveld og kjenne varmen spre seg oppover fra tærne.


Garnet skal jeg ikke strikke med igjen, i hvert fall ikke på pinne 5. Det er pt3 - fantastisk farge, men forskrekkelig tungt og stivt å strikke tett med. Jeg har hatt krampe i armene i flere dager.


Mønsteret er bare fulgt sånn halvveis, i den grad det kan kalles et mønster. Jeg har strikket tå opp som anbefalt, men (selvfølgelig) begge sokkene samtidig på lang rundpinne. 28 masker i stedet for 36, og en liten kilehæl i stedet for kortradhæl, og ribbestrikk til nøstet tok slutt. Jeg kunne godt hatt sokkene lenger, men for å være helt ærlig frøys jeg på tærne og orket ikke å gå og hente et nøste til. Og så er det jo litt kult å få et par sokker av ett nøste pt3?


Neste par blir i Hegre fra Dalegarn - atskillig mykere, men mye kjedeligere farger. Men jeg har to nøster, i hvert fall. Og så skal jeg nok strikke kilen litt høyere.

Skoene er pyntet med sånn ekspanderende skum til å feste vinduer med.

Men jeg må bare si at dette er geniale sokker! Går ikke nedi vinterskoa, kanskje, men de er ikke på langt nær så klumpete som man skulle tro med en strikkefasthet på 14-16 masker. Og siden jeg fortsatt går rundt med en brist i foten og må bruke sko (dvs. lekre, lekre clogs fra Europris) inne, er dette helt perfekt. Fotovner til folket!

Og ellers?
Ellers strikker jeg tidenes største og tjukkeste arbeidsvotter til pappa, tynnere votter til meg selv og god morgen-genser fra Pickles - også til meg selv. Og en åtte-ti andre ting. Det kjennes ut som om jeg blir sittende her og strikke noen dager til, og da er det jo greit å ha litt å velge i...

Og så tester jeg kamera, selvfølgelig. Og lærer meg å slette bilder. Mange. De fleste. For jeg tar aaaalt for mange. Kanskje det også blir bedre etter hvert?

Her er i hvert fall et lite utvalg fra gårsdagens fotorunde i stua. Forbered dere på å bli pepret en stund fremover...

Filter er det også. Fancy.


Sånn for øvrig dukket Sherlock ikke opp i posten i går, og siden jeg var helt skutt etter at mannen hadde støvsugd (mens jeg var i kjelleren og sådde flere stauder), ble biffmiddagen utsatt til i dag.

Nå skal mannen på skitur, og jeg skal ta meg en dusj når det bare blir varmt her. Det er i hvert fall planen nå. Jeg hadde planlagt både qigongtrening og ukuleleøving, men våknet med tett hode og småsår hals, så det ble ikke noe av. Krysser fingrene for at det ikke utvikler seg til en fullvoksen forkjølelse!

Håper helga er fin - nyt resten av den! 

6 comments:

Vigdis said...

Nytt kamera, eller? ;)

Linda Aasan said...

Næ, hvordan kunne du gjette det? :D

Hanne-Kristine said...

Bring it on.... ;)
Bare kom med alle bildene du, vi liker bilder.... av alt mulig....
Anbefaler deg å ta bilder av prøvelapper... det er vanskelig det! Ein virkelig utfordring...
iikkk! ha ha ha

Og god bedring
klem hk

Ulla-Bella said...

Så herlige bilder du har tatt! De sokkene - fotovnene - ser riktig så varme ut!

Sassas mamma said...

De sokkene så skikkelig deilige ut! De havnet rett på favorittlista mi på ravelry.

Masse fine bilder! Er veldig glad i katter, så jeg synes det er artig å se bilder av dem:)

Helle said...

Så flott at det går an å få et par sokker på et garnnøste. Gode og varme så de i alle fall ut til å være.

Ser at du har reiserplaner til NY, og jeg skal late som om jeg ikke er misunnelig. Vi var der i fjor sommer, med øyeblikkelig forelskelse som resultat! Har mast på husbonden, som også vil tilbake, men som gjerne venter et par år. .. Personlig tenker jeg at et par år må da være neste år?

Vet ikke om du har vært der tidligere, men om du ikke har det, kan det lønne seg å gjøre litt forarbeid før du reiser, for selv om det er enkelt å komme seg rundt på Manhatten tar det tid. Garnbutikker du ønsker å legge inn i handleruten kan enkelt finnes på http://www.knitmap.com/locations/map/#/origin:new york/, og plottes inn på kartet. (genialt nettsted spør du meg). :)

Ønsker du derimot å utøke lageret av sytilbehør er garment district stedet, rundt 37-34 gate. her kan man bli arm og fattig av mindre. Nå shopper nok de fleste litt mer enn 6000 kr grensen, og de færreste blir "arrestert" for garnhamstring over grensen. Om du har plass i kofferten, eller om samboeren har? er en annen sak. :)