21.2.12

Bursdagssjal

Ikke til meg, det heller, men til mamma, som hadde bursdag i går.


For noen uker siden nevnte mamma at hun godt kunne tenke seg et blått eller blågrønt sjal. Og akkurat da satt jeg og bannet over noe garn jeg hadde tenkt å strikke bursdagsgave til henne av, og som jeg ikke fikk til å bli noe jeg likte.


Så da tok jeg en runde i skuffene mine, og der var det et nøste blått og grønt garn, gitt. Og det er skikkelig blått og skikkelig grønt, selv om det til sammen ser turkis ut på bildene.Garnet er Indigo Moon sin Merino Superwash Fingering i fargen Rainforest, kjøpt i Canada av moren til en venninne i fjor en gang. Ganske hardt tvunnet, men ikke så veldig stivt. Med litt over 300 meter på hespa måtte mønsteret velges med omhu for å få et sjal av noenlunde dugelig størrelse ut av ei hespe.


Valget falt på Gingko Shoulderette Shawl, som er gratis på Ravelry. Strikket på romslige 4 mm pinner skulle dette gi et sjal av drøye 300 meter sokkegarn.


Og det gjorde det. I superfart! Dette må være det kjappeste sjalet jeg har strikket - jeg startet torsdag ettermiddag, og sjalet var ferdig på lørdag. Og jeg strikker aldri på bare en ting av gangen. Ikke gikk det fullt 300 meter heller.


Garnet har antydninger til sikk-sakkmønstring, men det synes minimalt på et sjal som dette, der masketallet hele tiden endres, så det var godt jeg ikke brukte det til strømper. Alt i alt er jeg godt fornøyd, og det var mottakeren også, så da er jo alt bare velstand!

Og ellers?
Takk for alle hyggelige bursdagsgratulasjoner! Dagen ble feiret med bedre form enn fryktet, en snartur i stampen og litt Sherlock på dvd mens vi spiste verdens flateste fastelavnsboller. Men de smakte veldig godt til glutenfrie å være, og med restene av multekremen fra dagen før inni ble det skikkelig nam. Bolleoppskriften er funnet her.


Ellers har jeg vært en liten tur på Jessheim i dag og forsøkt å kjøpe bursdagsgaver til meg selv. Det var tydeligvis den store "nei, det er vi utsolgt for" og "vi har bestilt, det kommer til uka"-dagen, så jeg fant ikke helt det jeg var ute etter. Men en ildfast glassform med lokk bør funke greit til brød, i hvert fall, og deigen er rørt i hop så jeg kan teste i morgen.

Ludde har oppdaget hakkespetten på fuglemateren...

Men det blir flere sjanser; for eksempel på fredag, for da skal jeg og en venninne på bruktbutikkrunde i håp om å finne meg en lenestol. Og for å få dekket loppemarkedabstinensene litt. Det blir bra!

Vaske, vaske broremann... Helt uten klut og kost og såpevann.

Ellers skjer det ikke stort, og godt er det. Det er vinterferie, mannen er i skrivende stund ute på ski i plussgrader og strålende solskinn. Enn så lenge trenger jeg å sitte skikkelig og må holde meg i stolen inne, men litt nærmere helga er det meldt enda bedre verandavær, så da skal jeg dra med meg skinnfeller og sovepose ut og benke meg!

Men nå er det snart middag, sier magen, så da får jeg vel høre på den og røre i hop noe.

Håper du har en fin tirsdag, vinterferie eller ikke!

10 comments:

Åse H. Aa. said...

Ja, som den heldige mottaker av enda ett av dine nydelige sjal, må jeg bare si at jeg er kjempefornøyd! Passer perfekt både i farger og størrelse! Gleder meg til å bruke det!

Vibekes lille ullne said...

Nydelig farge og godt anvendte 300 meter! Overraskende god form liker vi, og sånn er det her også til tross for jobb i dag. Her er det for lite sol foreløpig til å nyte utelivet, men har alvorlige abstinenser! Ha en fortsatt fin uke! :)

Ps Blogger har begynt med en ganske uleselig kode nå, og det har du fått på bloggen din også, hvis du ikke var klar over det.

Vibekes lille ullne said...

Altså, kode for å få lagt inn kommentarer.

Linda Aasan said...

Men hvordan blir jeg kvitt den? Var inne og sjekket på innstillingene før i dag, men finner ikke igjen noe om ordkodegodkjenningsgreier.

Linda Aasan said...

Da har jeg kvittet meg med ordgodkjenningsskiten. Om noen andre lurer på hvordan de blir kvitt den, er det en god forklaring her: http://stupidblogtricks.blogspot.com/2011/12/turn-off-comment-word-verification.html

Linda Aasan said...

Fant ut! Nå borte!

Sisselshverdag said...

Gratulerer så masse med dagen i går, var på Sunnmøre og greide ikke få nok nettilgang til å få sendt kommentar til deg :D

Klem fra meg :D

Vibekes lille ullne said...

Jippi, så bra! :)

Quiltefia said...

Hei!! Fint sjal!! Har også strikket det som gave!! Kattene dine er så søte!! Det ser ut som de er gode venner!! AnneK:-)

BodilE said...

Gratulerer med dagen til Mor :)
Nydelig sjal, likte hvordan bladene bare "vokser" fram fra glattstrikken. Og nydelige farger!
Ergerlig når man ikke får tak i det man skal ha, men da får man jo en god grunn til å ta seg en tur til :)
God onsdag til deg!