11.1.12

Ikke helt x 2

Noen ganger blir ikke strikkeplaggene helt sånn som jeg hadde tenkt. Selv om jeg har all verdens mulighet til å måle, prøve og justere underveis, oppskriftsunnviker som jeg er, blir det ikke alltid heeeelt etter planen.

Så her er to eksemplarer av arten "ikke helt". Begge av varianten "litt for stor", og den ene i underkategorien "for stor og for trang på en gang". Begge har vært ferdige lenge, men siden jeg er sånn passe fornøyd, har det sittet litt langt inne å få ut bilder av dem.

Først luksusjakka, Emelie Cardigan strikket i Royal fra Austerman. Den er for stor i kroppen og for trang i ermene. Ikke sånn helt ubrukelig-krise-stor og ikke helt pin-ubehagelig-trang, men akkurat sånn at det er litt irriterende. Sånn ikke-helt-riktig-irriterende.


Men denne blir nok brukt. Så hakke galt er det jo ikke, og garnet er fortsatt riktig komfortabelt, med merino, kasjmir og silke i. Jeg skjønner riktignok hvorfor Mauds har sluttet å føre det, for det var uhorvelig mange knuter på det, og noen av nøstene var også litt ujevne i fargen. Det gjør ikke så mye på ermene her, synes jeg, men i andre sammenhenger ville det ha sett veldig rart ut.


Mønsteret er av Elin Berglund, og kjøpt på Ravelry (bombe). Jeg har trikset litt med lengder og sånt, men ellers vært ganske flink pike og fulgt oppskriften. Og siden jeg har strikket en størrelse som burde sitte riktig så tight rundt puppene, er jeg litt overrasket over at det er akkurat der den er for stor. Spesielt siden ermene er så pass trange.

Neste plagg ut har vært ferdig en lang stund, men er fortsatt ikke brukt. Nå har jeg kjøpt en t-skjorte som passer under (og en genser, hvis det er veldig kaldt), så nå nærmer det seg kanskje.


Dette er Wanderlust Pullover av Veera Välimäki, og den skulle bli drømmegenseren. Garnet er Madelinetosh pashmina, bestilt fra USA for mange dyre penger, og omhyggelig plukket ut etter omfattende research. Jeg var nervøs allerede fra starten for at det skulle bli for grønt for meg, og det er virkelig helt på kanten, noe jeg håper brun t-skjorte motvirker.

Men verre er det at også denne er for stor. Her er det en serie uheldige omstendigheter som har delt skyld: Jeg har strikket med litt tynnere garn enn i oppskriften, og har glemt at liten størrelse bare betyr tynn, ikke kort. Så dermed siger saligheta litt mer enn planlagt, i tillegg til at den øverste delen rett og slett er for lang.


Jeg er fortsatt usikker på denne. Jeg skal gi den en sjanse, og se om den blir brukt i vinter, hvis ikke er det ritsj-ratsj og strikke på nytt med en pinnestørrelse mindre og færre masker på den øverste delen. Eller kanskje garnet blir en jakke i stedet, og så finner jeg litt tykkere garn til genseren. Time vill shåw! For garnet skal i hvert fall brukes, selv om det er i grønneste laget. Og drømmegenseren skal jeg fortsatt ha.

Og ellers?
Ellers har jeg lurt meg til å begynne januarryddingen, sånn innimellom forleselse og tannlegebesøk og annet. Strikkekafé har det ikke blitt noe av enda, men kanskje det blir en tur på Projo sin på lørdag? Hvis jeg bare kommer meg helskinnet gjennom fredagens veterinæravtale med de fem pelskledde.

Ikke helt sikker på om jeg likte den posituren her, altså.

Så nå smårydder jeg litt og sorterer og dytter og sleper sånn litt her og der, og så strikker jeg resten av tida. En glimrende løsning, synes jeg, selv om kroppen min er litte granne usikker på fordelinga. Jeg prøver å være grei med den og strikke så mye jeg gidder, og så forter jeg meg å rydde litt innimellom når ikke den følger så nøye med. Og så spiller jeg litt ukulele og skråler som best jeg kan når jeg er alene hjemme.

Ukuleleholder med pels. Og klør. Risky business.


Ha en fortsatt fin uke, folkens!

6 comments:

LailaE said...

Hei
Synes da ikke noen av de var noe spesielt "ikke helt", jakka ser perfekt ut i mine øyne og en litt stor genser er jo perfekt å ha over en tynnere genser. Når det er sagt så skjønner jeg følelsen din godt, ting som ikke føles rett blir sjelden det som brukes mest og det er jo kjedelig når man har lagt ned mye tid og penger i plagget!

Morsomt å følge med på deg, du lager så mye fint :)

MayM said...

Plaggene dine er da alldeles passe ut i fra bildene vi kan se, men det kan godt hende de føles slik i virkeligheten. Nydelige var de i hvertfall :-)

Quiltefia said...

Hei!! Det er ergelig når ikke det blir akkurat slik an har tenkt..... All tiden. Jeg opplevde de samme som deg med Wanderlust genseren. Bærestykket ble altfor stort, og da ble hele greia liggende i en pose...... Men din ble veldig fin!! Den ser passe ut på bildet! Jeg synes det er vanskelig å bestille mye garn på nett. Jeg vil gjerne kjenne på garnet og det er en smule vanskelig...... AnneK:-)

Vibekes lille ullne said...

Kjedelig med sånt som blir nesten, men ikke helt bra. Veldig fine prosjekter i utgangspunktet. Både jakke og genser er nydelige. Har selv en jakke som er trang i armene og vid over bringa. Den er pakket bort, jeg blir superirritert hver gang jeg prøver å bruke den. Får håpe det går bedre med din og at genseren er ok tross alt. Ellers er jeg enig i opprekking, fine garnet må bli brukt!

Akkurat hjemkommet og tålelig bra form tross reise. Nå er det to ukers opplading til jobbstart! Skummelt og spennenede! :)

BodilE said...

Ergerlig når ting ikke blir helt sånn som man har tenkt, spesielt når garnet er noe helt for seg selv i tillegg!
Begge ser fine ut på bildet, men det hjelper kanskje ikke når det ikke føles rett!
Lykke til hos dyrlegen, ser for meg at det kan bli litt av et prosjekt med fem stykker!

Manisk kreativ said...

Synes begge plaggene var veldig fine, jeg. Pusen også. ;-) Kan også glede deg med at Madeline Tosh-garn ganske snart kommer til Norge. :-)