18.12.11

Ugler på rad og rekke

Og der hadde nesten gått en hel uke, gitt! Og selv om jeg (som lovet) droppet nesten alle avtaler, har jeg ikke klart å skrive et eneste blogginnlegg. Litt fordi jeg har lagd julegaver som ikke kan vises fram, og litt fordi jeg ikke har orket.

Men nå er det roligere. Mannen og jeg blir alene på julaften i år, så alle gaver må sendes med venner, familie eller posten, og nå er det ikke mange sjanser igjen til å få ting av gårde.

Innimellom julestrikking og annen juling har jeg trengt et slappe-av-strikketøy. Du vet, et sånt rett fram og med mykt garn og litt store pinner. Hva er vel da bedre enn å strikke uglesjal til meg selv?


Og ferdig er det også. Før den siste julegaven.


Og jeg liker det! Mykt som smør, varmt som bare det, og bittelitte grann i minste laget. Jeg kunne ha strikket større, det var garn nok, men jeg tok ikke sjansen og startet uglekanten etter at omtrent 40 % av garnet var brukt, som oppskriften anbefalte. Kunne nok ha ventet til bortimot 50, med mindre jeg da faktisk har regnet feil. Det er jo alltids en mulighet.


Garnet er Drops baby merino, to og et halvt nøste (omtrent 20 gram igjen), og jeg brukte pinne nr 4. Perlene er fra Panduro på Jessheim. Sjalet er verken vasket, dampet eller blokket, siden jeg frøs da det var ferdig og ikke har villet ta det av siden.


Mønsteret heter Hogwarts Express, og kan kjøpes på Ravelry. Her er min Ravelry-side om prosjektet.

Og ellers?
Ellers nærmer det seg altså slutten. En del planlagte lage-gaver er skrinlagt og byttet med kjøpegaver, sånn er det hvert år. Tenk hvis jeg nå kunne lage de planlagte gavene i f.eks. januar, så jeg hadde dem ferdige til neste år? Det hadde vært lurt, det.

Litt strikking og litt småsying er det som gjenstår, og så får vi se om jeg orker å lage litt mokkalikør i dag til smågaver. Dagens prosjekt numero uno er å rydde plass til juletreet på ett eller annet vis. Det er i hvert fall smalt, heldigvis. Og så skal jeg lage müsli, siden jeg har fått forsyning av den glutenfrie favorittfrokostblandinga jeg bruker som basis fra svigers i Sverige. Juhu!

Pusene har fått større teppe foran ovnen,
noe Mikro og Caruso vet å utnytte til fulle.

I morgen står julemathandling med mannen på programmet, og på onsdag skal jeg til byen og hente glutenfrie flatbrød og pizzabunner, så skal jeg leke julenisse og snille barn og deretter avslutte kvelden (og julestria) med gode venner på stamstedet Mono. Det blir stas!

Så ikke vet jeg om jeg klarer å lure inn en bloggpost før julaften, men jeg kommer i hvert fall (som vanlig) med et lite ras av julegavebilder i romjula.

Ha en fin siste adventsuke!

5 comments:

PrinsessaPåErta said...

SÅ nydelig! Det er det fineste sjalet jeg har sett, tror dette må ligge på to-do lista mi, fargen var også superfin- helt etter min smak;)

LivM said...

Så flott det ble, og disse uglene er jo brukene til så mye. Du må lage mønster til oss da :-)
Ha en fin førjulstid!

Vigdis said...

Linda, du er veldig produktiv! Samt det er skikkelig håndverk. Her på Bakkeløkka går det litt saktere, tror feberen har en finger med i spillet. Gleder meg til å se julegaveproduksjonen din.

Helle said...

Åh, har sett det sjalet en gang tidligere og syntes det bare var så fint. Julepresanger til seg selv er sterkt undervurdert er min mening. Er faktisk ganske flink til å finne på noe hyggelig til meg selv til jul. ikke slit deg ut og kos deg med juleforberedelsene. :)

Anonymous said...

Sååå fint uglesjal - jeg har forsøkt meg på det, men siden jeg ikke er så veldig bevandret i å lese oppskrifter er det mulig jeg har misforstått hvordan maskene i slutten og begynnelsen av sjalet skal lages, for jeg fikk noen ukledelig hull innimellom. Du klarer vel ikke å komme med en liten forklaring slik at det er håp for oppskriftsferskinger som meg? Har sååå lyst til å strikke til adetteren min:)