22.12.11

Kule julekuleøredobber og sveisdødarlue

Snart julaften, nå! I år vet jeg hva halvparten av gavene mine er, men jeg gleder meg like fullt en hel masse til å pakke dem ut.


Og nå er det julefred i heimen. Alle gaver er kjøpt, lagd, pakket inn og levert, (selv om noen av dem ikke ble fotografert... ) og huset er i hvert fall litt ryddigere og renere enn det har vært de siste ukene, så da sier vi oss fornøyd. Jeg er sliten etter en lang høst, mannen er sliten etter hektisk innspurt på skolen og har muntlig eksamen 6. januar (snakk om å ødelegge juleferien for folk), så her blir det lo-fi-jul i år.

Hvis du synes det er litt lite pynt nederst på treet,
er det fem gode grunner til det. Sånne med pels.

Treet er lurt inn på et hjørne og pyntet. Jeg har stadige ambisjoner om å gjøre det litt forskjellig hvert år, bruke ulike farger og sånt, men ender som regel opp med bare rødt og gull likevel.


Pynten er stort sett av den sorten som ser hjemmelaget ut, men slett ikke alltid er det. Noe nytt er det i år også, bl.a. disse babuskaene fra Søstrene Grene.

Kule julekuler
Og så må ørene pyntes!


Ideen har jeg sett flere steder på nettet, og den er like enkel som den er genial: To små julekuler og et par øredobbdingser, og vips! Mer julete blir det ikke. Og siden fruen for øvrig har kullende sort juleantrekk, er det jo greit med litt farger til. Kulene er matte, og ble kjøpt på Åhlens, tror jeg, for mange år siden.

Sveisdødaren
Det er rart hvor fort det går å strikke når man ikke MÅ lenger. Etter at julegavene var ferdige, tøyt det ut en gave til, sånn nesten helt av seg selv, og så ramlet det ut masse rader på et sjal, jeg har begynt på to ermer til en jakke og strikket meg en lue.


Denne skulle være kjempevarm, tenkte jeg, men den er nok egentlig ikke det. Men den dekker ørene godt, i hvert fall. Og fargen er kjempefin. Bare synd den er en sånn sveisdødare....

Flat sveis. Var nyfønet og luftig før jeg tok på lua.

Mønsteret heter Capucine, og er gratis på Ravelry. Garnet er Puno fra Rauma, og det er virkelig luftig og holder godt på varmen, men siden det ikke er noen oppbrett på lua, blir den ikke sånn kjempevarm. Men det bør være enkelt å gjøre den om til dobbelt garn, f.eks., og da blir den varm, da.


Ravelryside her.

En liten oppklaring om uglesjalet
En anonym kommentator på innlegget om uglesjalet mente at hun/han hadde misforstått oppskriften, for det ble sånne stygge hull langs kanten. Det er ingen misforståelse - det er sånn oppskriften er. Med doble kast blir det store hull. Jeg likte dem heller ikke noe særlig, så jeg gjorde økningene litt annerledes.

I starten av hver omgang strikket jeg K2, yo, K1, ktfb, altså to kantmasker, et kast, strikk kastet fra forrige omgang, og så strikk neste maske i både fremre og bakre maskeledd. Så blir det bare enkle kast og ikke så store hull. I slutten av raden strikket jeg yo, K2 som i oppskriften.

Og ellers?
Ellers skal jeg en eller annen gang lære at jeg ikke tåler mer enn tre-fire flasker Corona uten å bli kjempekvalm dagen etter. Men jeg har faktisk klart å spise i dag, og å ta pillene mine, så det er ikke verst. Histaminmessig slipper jeg lettere unna med Corona enn mye annet, men det er altså ett eller annet magen reagerer på når det blir for mye av den. Gluten, kanskje? Og ja, jeg vet at man blir dårlig av for mye alkohol, altså, men dette er annerledes.

Synes du at vi skal tenne opp i ovnene, Ludde?

Men jeg hadde en kjempehyggelig kveld med to av mine favorittmennesker, og vi oppdaget til og med en glimrende nytt sted - Surround i Strøgetpassasjen. Dette er siste avlegger i Cafe Mono-familien, og virker å være rolig, stilig og med god musikk. Bedre blir det ikke! Også er det en klesbutikkavdeling. Og Vespa i vinduet. Og Royal Crown Cola. Og jukeboks. Artikkel i Aftenposten her, nettsiden til Cafe Mono, Q og Surround her. Anbefales!

Hmm. Det har gått pus i strikketøyet mitt. 

Resten av dagen skal jeg fortsette å gjøre ingenting - dvs. lese bok og strikke litt. Har startet på The Name of the Wind av Patrick Rothfuss, både på papir og som lydbok, og det lover bra. Episk fantasy og dette er første bindet i en kommende triologi. Boka har over 700 sider. Gromt!

Så da gjenstår det vel bare å ønske alle dere som stikker innom og leser her en

RIKTIG GOD JUL!!!! 

Slapp nå endelig litt av, og ikke vær så streng med deg selv.

7 comments:

Dragen said...

Sånne små julekuler har de på nille også :) Så dem der senest i dag :)

On the name of the wind er en av de nye bøkene jeg hadde lyst til at du skulle høre/lese. A wise mans fear er 1000 sier - digg.

God Jul.

Vibekes lille ullne said...

Jeg gikk glipp av uglesjalet i forrige innlegg. Sånn er det når man plutselig reiser bort en helg. Nydelig ble det og sikkert lurt med alternativ økning i sidene. Mitt ble ganske stramt og det merkes ganske godt i bruk.

Flott juletre og ørepynt. Ikke tre hos oss i år siden vi feirer borte. Veldig rolig førjulstid her, føler meg nesten helt på sidelinja i forhold til andre som stresser rundt. Jul blir det uansett, litt juleduker og blomster og vips så ble det ganske bra.

Ønsker dere flott og avslappende jul Linda! Juleklem fra Vibeke :)

Stine said...

Nja, når det kommer til Corona kan det også være mengden? Hvis ikke må jeg også begynne med antihistaminer... ;) Men hyggelig var det!

GOD JUL!!! <3

2ne said...

Ja, her er det jul i huset. Herlige øredobber.
Ønsker deg en fredfull og fin jul

Anja said...

Rigtig god jul til deg også! Og takk for det tiltrengte rådet aller nederst :)

Quiltefia said...

Hei!! Jeg likte godt de juleøredobbene!! God Jul til deg!! AnneKari:-)

BodilE said...

Med så fin lue er det ikke noe problem om det er en sveisdödare, det er bare å beholde lua på så er det ingen som ser sveisen :)
Takk for et hyggelig bloggbekjentskap, og god jul til deg!