12.12.11

Hals i stedet for julegaver

I går var det opptil flere øyeblikk med noe som liknet dagslys, og jeg benyttet sjansen til å løpe ut i gangen, åpne utgangsdøra, knipse et par bilder av meg selv med varm hals på, smelle igjen døra og løpe inn i varmen igjen.Så bildene ble ikke så veldig bra. Men halsen er bra. Den ble strikket for noen uker siden, i et desperat forsøk på å unngå julegavestrikking, og er derfor døpt Procrastination Cowl. Dette var mens jeg fortsatt trodde at det var tid til å strikke noe annet enn julegaver, og likevel bli ferdig til jul. Den troa har jeg mistet og gjenfunnet siden den gang, for å si det sånn. For nå er jeg faktisk snart ferdig, og det er enda over en uke til jul.


Garnet er akkurat ett hespe Malabrigo Rios, kjøpt hos Projo på Kunst- og håndverksmessa på Lillestrøm.


Mønsteret er litt herfra og litt derfra og litt fra eget hode. Husker ikke hvor mange masker jeg la opp, men det er i hvert fall strikket seks rader glattstrikk og seks rader vrang glattstrikk, og når garnet nærmet seg slutt, felte jeg av omtrent en tredel av maskene, og felte resten sammen med oppleggskanten.

Og ellers? 
Julegaver. Det er fortsatt det det handler om, sånn ellers. Jeg er sånn noenlunde i rute, enn så lenge, men så har jeg da også begynt å stryke fra lista alt jeg ikke rekker. Eller orker. Strikkekafé i kveld, trening på onsdag, tannlegen på fredag, hjemmelagde hånddukker til barn jeg kjenner, fem flettede kurver, sånne ting. Men amerikapakke til broder'n ble sendt i dag, og alt som skal til Sørlandet på onsdag nærmer seg ferdig.

Dette er fanget mitt. Du kan vedde på at det er varmt.

I kveld er det litt fletting og fylling av diverse julegaver som står på programmet, og ellers skal jeg strikke på noe som er til meg selv. Tenk det, så. Strikkegavene er nemlig snart ferdige.

Videoen av Ludde har av mystiske årsaker forsvunnet fra Picasa-albumet mitt. Jeg orker ikke å finne ut hvorfor, så nå ligger den på YouTube i stedet. Her er den en gang til, for de som gikk glipp av den:
Neste år skal jeg lage julegaver i november. Jeg lover.

Ha en fin nest siste adventsuke!

5 comments:

BodilE said...

Så utrolig søt katt! Flinke katten som fikk satt bladet på plass :)

Og takk for tipset, en veldig sterk historie! Satt med gåsehud hele veien mens jeg leste, og har delt den med vennene mine på face.

Bitt@mi said...

Det var en nyyyydelig og enkel hals:) Og takk for at du deler framgangsmåten:)

Vibekes lille ullne said...

Veldig fin hals og nydelig farge! Imponert over julegavestrikkingen, iherdighet og antall. Først nå begynner jeg å komme i gavemodus, og det er litt i seneste laget. Sukk! Var flink i fjor, men det går vel ikke hvert år.

Aktiv uke på deg. Lykke til med den! Og så kan du snart strikke noe annet enn julegaver! :)

Sisselshverdag said...

Jaja, vi snakkes november neste år :D:D Jeg har ikke blitt ferdig med det jeg hadde tenkt og sånn blir det bare i år :D

Ha en koselig uke :D Klem

Vigdis said...

Fin fin hals. :)