7.12.11

Garn på kattefat

Fullt fokus på julegaveproduksjon gjør at det er lite å vise fram om dagen. Ok, jeg har et par ferdige ting jeg har strikket til meg selv, men jeg har ikke fått tatt bilder av dem...

Det jeg har tatt bilder av, er garnet jeg kjøpte på Tjorven på mandag. Makan til trang og slitsom butikk skal du lete lenge etter, med trapper og kriker og kroker og mange mennesker, men de har noen godbiter det er vanskelig å finne andre steder, så da får man bite tennene sammen en stakket stund. 

Mini Me hadde lagt seg på det eneste stedet i huset med noenlunde skikkelig dagslys, så da fikk hun være kulisse for anledningen og fungere som fat.


 Først en hespe Artesano aran, ull/alpakka-blanding med fine nyanser av bær-farger. Dette skal bli en enkel lue som kan passe til lilla og røde sjal av forskjellige slag. (Som jeg allerede har, altså.)


Det "kjedelige" kjøpet: Tre nøster Drops baby merino, som skal bli sjalet Hogwarts Express, håper jeg, med gule perler på uglene. Dette har jeg prøvd å starte med to forskjellige garn før, uten at det har vært vellykket, så jeg håper på bedre lykke tredje gang.


Og så et garn jeg ikke har sett før: Novena fra Lang yarns. Et DK-garn med 50 % merino, 30 % alpakka og 20 % nylon, et luftig garn i sånn "nylonstrømpe" som ser nesten litt flettet ut. Dette skal etter planen bli vesten Bracken. Virker deilig og mykt å strikke med, men det er mulig det blir litt vel løst og luftig. I så fall blir det kanskje en annen vest, vi får se.


Og til slutt to nøster Lana grossa Cool Wool Merino Superfein, som er kabelspunnet og likner på Drops merinoen, og skal bli en enkel lue etter oppskrift fra Judith sin strikkeblogg. Det vil si, jeg tenker å strikke lua ganske mye lengre, og brette en dugelig kant innover, så den blir tykkere rundt øra. Og får litt volum rundt mitt lille fjes.

Og ellers?
Ellers strikker jeg julegaver, som sagt. Og rekker opp og strikker dem på nytt.

Elendig bilde i mørket, men jeg hadde altså ikke tenkt å vente
med å reparere feilen til det ble lyst nok til å ta bilde av den.

Denne fletta kostet meg en hel del konsentrasjon og avstedkom en hel del banning, og riktig ble det ikke. Men feilen nå er i hvert fall veldig mye mindre synlig enn feilen før, siden det manglet en fletting der nede. Og den er i hvert fall på plass, og alle de andre flettene også, så da strikker jeg videre etter å ha juksa litt.

Ute har hagen endelig fått dyne på, og det er like greit når jeg ser temperaturvarslene for de neste dagene. Så nå er julestemningen på plass. Det er dessverre ikke brøytebilen, så jeg lurer litt på om jeg kommer meg på butikken i dag... Veldig vanskelig å manøvrere trillebag i 20 cm nysnø. Kanskje det får vente til i morgen.

TO damer på fanget samtidig! Sjelden kost, og det varte ikke lenge.
Men søte er de, søstrene sisters, om de ikke akkurat er verdens beste venner.

Ikke noe kurs og Oslotur i dag heller, så jeg har bestilt frisørtime i morgen kveld i stedet, i håp om at senteret ikke er stappende fullt på den tiden av døgnet. I dag blir det kanskje en liten tur på strikkekafé, tenker jeg.

Men nå: Tilbake til julegaveproduksjon! Jeg ligger rimelig greit an foreløpig, men må snart komme i gang med det jeg ikke kan "ligge" i stolen å gjøre, dvs. klippe og sy og sånt. Hvis ikke må jeg finne på noe annet. Og det går jo også an. Det er mye pent å få kjøpt, har jeg hørt.

Fortsatt fin onsdag! 

4 comments:

Manisk kreativ said...

Så koselige puser. De kan jammen finne på mange rare stillinger. :-) Du får ta deg en tur innom butikken min (www.strikkinnom.no), der er det ikke trangt. ;-)

Babben said...

Så mye spennende garn du har funnet - selv om det var trangt om plassen..
Kjedelig med sånne opprekks-prosjekter, også med fletter da.. Får håpe resten av strikkingen går greit, så du kommer i mål før jul. Lykke til :-)

Vibekes lille ullne said...

Kattefat er den beste bakgrunn for det meste. Mye spennende garn, som jeg aldri har sett når jeg har vært innom Tjorven. Mye garn på lite plass ja. Jeg synes jo det er stort og fint på Tjorven når jeg er vant til Strikkedilla på Oslo City.

Den fletta så ugrei ut, utrolig at du fiksa den!

Så forresten at Merete har kommet med qigong-dvd. Det er litt mer overkommerlig enn å dra på kurs forhåpentligvis. Tenker jeg skal bestille den.

Kos deg med hjemkommet rockemann og førjulstid med lite? stress. :)

BodilE said...

Så mye fint du fant på Tjorven! Jeg var der på tirsdag og fant ingenting. Tror jeg ble litt overveldet rett og slett, av både garn og mennesker.
Søte kattefat :)