20.11.11

Papirkurv, papirgarn og deilig garn

Mere kurv! Jeg har knyteflettet bundet løp med aviser igjen, en nokså stor kurv denne gangen.


Det går overraskende radig, egentlig, selv om det er litt tungt for armene å vri avissidene til "tauet" jeg knyter rundt.


Som vanlig har jeg ikke klart å få trådene helt jevnt fordelt, og kurven er også litt skakk, men det er faktisk mindre påfallende på den store enn på den forrige, lille kurven.


Kurven er knyttet med papirsnor, og hadde det vært mer snor på rullen, hadde kurven blitt større. Men hobbyforretninger har stort sett bare småpakker, og meterprisen blir ganske stiv. Derfor var jeg veldig lykkelig da jeg fant Tekstilmakeriet på Kunst & håndverksmessa på Lillestrøm i går! De har sannsynligvis Norges beste utvalg av papirgarn, og mye annet spennende garn som ingen andre i Norge selger.


Jeg kjøpte de to tynneste typene - mange meter til store kurver! Og i følge merkelappen kan det til og med vaskes! Det finnes også et riktig tykt snøre, omtrent på tykkelse med sjøgresstau og sånt, som jeg nok må bestille litt av etter hvert og bruke som kjerne i kurver. Skal bare teste litt med sjøgresset først, og se hvor mye det går.

På messa var det også mye annet fint, selv om ikke alt var heeelt i min stil. Det var flere som solgte garn enn utstillerlista ga inntrykk av, men jeg handlet stort sett hos Projo...


Tre hesper Malabrigo sock til høyre (til kommende småttiser i venneflokken, bl.a.), to hesper grønn Malabrigo lace til Geodesic cardigan, en hespe grå Projo lace til noe, og foran et nytt Projogarn, 75 % ull og 25 % bambus, i sokkegarntykkelse. Dette skal bli Hogwarts express, tenker jeg, med noen fine, gule perler jeg nettopp har kjøpt som ugleøyne.


Hespet med Malabrigo Rios klarte jeg ikke å vente med å begynne på, selv om jeg egentlig burde strikke julegaver, så det er allerede i ferd med å bli en hals. Til meg selv. For å slippe å se fullt så zombie ut i den svarte dunjakka i vinter. Det ser rosa og lilla ut på bildet, men er egentlig mere rødt og svart.

Litt annet sopte jeg også med meg, og en haug med visittkort til steder som skal sjekkes på nett, og en julepresang fant jeg. Men aller mest var det en hyggelig tur med hyggelige damer fra Strikkemaura!

Og ellers?
Ellers venter jeg på at medisinene skal gjøre jobben og magen komme i orden igjen. Da sover jeg bedre, og alt blir så mye hyggeligere. Histaminnivået i kroppen er allerede på vei ned, heldigvis, så jeg blir ikke så inderlig slått ut av å spise, men jeg får prøve å være streng med dietten en stund til.

Caruso monser i armkroken - som bare Caruso kan

I dag er det hviledag, etter handletur på fredag og messetur i går. Men det er fyr i ovnen (oups, var fyr i ovnen. Legge på litt til, kanskje), her er hyggelige puser, strikketøy og både vintersport og fotball å se på med lyden av. Så det er slett ikke verst!

Håper du har hatt en god helg, og nyt resten av den!http://projo-produkter.no/

3 comments:

Ulla-Bella said...

Kjempeflott kurv - kan godt tenke meg det ble litt slitsomt for armene ja:) Fint garn du har fått kjøpt også.

Anki said...

Spennende kurv! Skjønner godt det tar litt på armene.
Nydelig garn du har på lur.
Håper magen bedrer seg. Klem :)

BodilE said...

Jeg liker de kurvene dine altså, du imponerer stadig synes jeg!
Mye yummy garn har du kjøpt også!
Han i armkroken så ut som han koste seg veldig :)