25.11.11

Nynøster'n

Nynøster'n er i hus, og jeg er litt forelsket, kjenner jeg. Jeg hentet den på posten i formiddag, og satte meg sporenstreks til å nøste.

Det vil si - først måtte den monteres! Rene IKEA-systemet, dette, bortsett fra at det ikke fulgte med noen monteringsanvisning... Men det var egen skrutrekker med, magnetisk og greier.


Jeg fant noen bilder på nettet i tillegg til tegningen i boksen, og etter litt prøving og feiling var vi klar for å snurre.


Med sprint på NRK nett-tv i bakgrunnen. Glimrende. Giganøsteren bråker faktisk ikke så ille (i hvert fall ikke for meg som bruker ørepropper), og den skrangler i hvert fall atskillig mindre enn den forrige.


Trådholderen på den metallskinnen dunket litt i bordet, men det ordnet seg greit med en møbelknott.


Og så nøster den så fint! Sånn ordentlig "kryssnøgleapparat"-nøsting, som det heter på dansk.


Så det ble noen nøster med det samme jeg var i gang.


Men det er mulig et større hespetre bør stå på ønskelista til jul, for dette var bare så vidt! Og garnet er Snældan fra yarn.no, og det kommer jeg helt klart til å kjøpe mer av. Det gikk på et vis å nøste, så lenge jeg holdt tråden rett ut fra garnvinda, så den ikke hektet seg fast.

Og ellers?
Ellers skulle jeg egentlig flette en brødkurv i formiddag, hadde jeg tenkt, siden jeg skal bort i selskap i morgen og trenger en gå bort-gave. Kanskje det blir en etterpå, eller i morgen formiddag, eller kanskje jeg bare kjøper en blomst.

Mikro er armkrokmons - og har fått øye på noe...

Jeg gleder meg uansett til en kveld med gamle kollektivvenner i morgen, selv om vi dessverre ikke er fulltallige. Hvitvin av den nesten tålelige sorten er innkjøpt, jeg har ny kåpe og ny genser og ruta til nærmeste holdeplass for flybussen er virtuelt gått opp på Google Earth så jeg kan komme meg hjem tidlig på søndag.

Nom, nom, strikketøy! 

Så resten av dagen i dag skal jeg bare slappe av og kose meg og lade opp, og det skal jeg gjøre i morgen formiddag også. Pusene og jeg er jo alene hjemme, så det er nok av puseoppmerksomhet å få. Og vi har ved nok noen dager til, i hvert fall. Og julegaver nok som skal strikkes.

Snille mannen har fylt stua med ved før han dro.

Håper dere får en riktig god helg, alle sammen, og at dere ikke blåser bort!

4 comments:

BodilE said...

Oj, dette så avansert ut! Og definitivt litt mer solid enn det forrige. Fine nøster også :)
Høres ut som om det blir en hyggelig dag i morgen. Jeg skal også på en slags reunion, kollokviegruppa fra høgskolen skal møtes igjen i Oslo for første gang siden eksamen i våres, det gleder jeg meg til!
Etterpå bærer det til kjæresten sin leilighet i Lillestrøm for ungene har annektert huset til en thanksgivingmiddag, det ligger en enorm kalkun i kjøleskapet mitt. Kjæresten derimot er på fisketur, så jeg blir alene i leiligheten hans. Blir litt merkelig, ikke en hund eller katt eller unge som trenger min oppmerksomhet. Må nok ha med BÅDE strikketøy og bok så jeg har noe å holde på med :)
Ha en fin helg!

Sisselshverdag said...

Gratulerer med ny nøstemaskin :D Nå er det vel ikke hesper igjen hos deg ;)

Du må si ifra hvis du trenger hjelp til noe nå som du er hjemme aleine, bare en kjapp biltur så står jeg på gården ;D

Ha en trivelig fredagskveld og en hyggelig kveld i morgen :D

Vibekes lille ullne said...

Det var anvanserte saker! Stort og fint og med pene nøster. Skulle hatt et sånt da jeg nøstet opp 250g-hespene med Cascade eco. Det gikk ikke. Utstyret er faktisk litt viktig, og jeg ser du har et sånt "fint" hespetre som jeg har. Kanskje et julegaveønske?

Ved har du nok av ser det ut som, det er nesten så du må ønske deg litt kaldere vær. Ikke her altså, her kan det være mildt til rett før jul også snø litt for stemningens skyld. Humøret er litt bedre i dag, men jeg elsker ikke denne tiden på året. Veldig umotivert til alt som heter julepresanger også. Både lage og kjøpe. Akk ja. Kos deg i morgen! :)

Fiberdilla said...

Det var et prektig nøsteapparat. Gratulerer! Havesyken melder seg, men apparatet mitt funker bra så jeg har ingen unnskyldninger. Men altså, den garnvinna ... Skulle du ikke ønske deg noe mer solid til jul? :-) Det er viktig med godt utstyr, jeg synes det gir en egen glede å jobbe med.