6.11.11

Gaver gitt og gaver fått - og gaver kjøpt til meg selv

Gitt bort
Onsdag hadde besteste venninnen Stine bursdag. Bursdagsbarnet var dessverre forkjølet og stusslig, som omtrent halvparten av Norges befolkning er om dagen (ikke jeg. Bank i bordet med kryssede fingre.), så det ble ikke noe restaurantbesøk. Men når ikke Stine kan komme til middagen, får middagen komme til Stine, så jeg spiste medbrakt og bursdagsbarnet fikk take away av mannen, og det ble en riktig hyggelig kveld.

Siden Stine driver klesbutikken Helt sort, måtte det jo bli svart gave. Problemet med svarte gaver til damer med bare svarte klær er at det er forskrekkelig vanskelig å ta bilde av dem inne om kvelden. Men gaven er altså en hettehalsting.

Stine kan smile...

Vid og god over skuldrene, og med høy hals som kan trekkes over hodet som en hette. Strikket løselig etter gratismønsteret Kumara Cowl Hood, de viktigste endringene står på Ravelry-siden.

Stine kan le!

Garnet er Drops Andes, tykk og god alpakka/ull-blanding. Hadde den ikke vært så kjedelig å strikke, skulle jeg strikket en til meg selv også. Eller, kanskje jeg gjør det uansett - det må jo gå fortere neste gang, når jeg ikke trenger å strikke det meste av den flere ganger fordi jeg ikke var så fornøyd med oppskriften...

Fått
Og så fikk jeg gave også! Det er jo nesten som i The Shire, der hobbitene gir bort gaver på bursdagen sin. Men anledningen var altså at Stine har vært på ferie i USA i høst, og med seg hjem til meg hadde hun überkule kjøleskapsmagneter. Heldige meg!


Og kjøpt
De siste ukene har jeg klart å lese en del, til og med bøker jeg ikke har lest før (deilig. Er litt lei av Harry Potter og Lord of the Rings nå.), så når Tanum i ankomsthallen hadde minst 70 % rabatt på alle bøker... Jeg tok faktisk bussen bort til Gardermoen ene og alene for å handle bøker.

2828 sider for 238,50. Helt greit.

Dermed hadde jeg litt dårlig tid, så det ble litt tilfeldig hva som ble med hjem. Jeg kan vel allerede si at den nederste ikke kommer til å bli lest med det første - den er for ekkel og folk er alt for slemme i den. Sånt klarer ikke ME-nervene mine, så jeg får holde meg til lettlest fantasy og dameromaner en stund til.

The Swan Thieves er forsåvidt ingen av delene, men jeg har så vidt begynt på den, og den lover bra - debutromanen til Elizabeth Kostova, The Historian, er en av mine absolutte favoritter. Vargas Llosa er også en gammel favoritt, men kanskje ikke det mest lettleste og hyggelige, så vi får se om den lar seg fordøye.

Og ellers?
Hodet er i litt dårlig humør etter all lesingen (og all pc-spillingen. Og alle byturene.) de siste par ukene, så i dag har det fått hvile mens jeg har ryddet ute og tømt drivhuset. Må si jeg er glad for at det ikke er mer enn tre kvadratmeter... Jeg har spylt det, og håper å klare å gi det en klorvask i morgen. Og i kveld har hagemøblene kommet i hus og under tak, ikke verst!

Dø, peddigen! Dø!

Til uka er det kursfri, så jeg må ingensteds før jeg skal til tannlegen på fredag. Så går det slag i slag med høstmarkedbesøk på lørdag, time hos Lillestrøm Helseklinikk på mandag og kurs på onsdag, så det er helt greit å ta det rolig hjemme noen dager, tror jeg. Kanskje det kan bli litt mere fletting også? Jeg drømmer om flettekurver om natta, så det hadde vært på sin plass.

Men nå er en diger porsjon hjemmelaget müsli klar i ovnen, og jeg er klar for kveldsmat!

Lykke til med ny uke!

4 comments:

Stine said...

Ooooh, der var det mye fint lesestoff! Kom plutselig på at du skulle hatt med noen bøker også på onsdag, men ser ut som om du ikke lider noen nød den nærmeste tiden...

Digger halsen, forresten. Tusen takk! :)

Helle said...

Åhh boksalg, det er spennende det. Hodler på med Kate Mortons Distant hours, men er ikke helt ennå. Håper det bare er begynnelsen som er litt treg. Ellers hørtes det ut som om du har fått deg en spennende samling.

Vibekes lille ullne said...

Fin hals, ikke rart mottager smiler fornøyd i skjegget skulle jeg si, men hun smiler jo i halsen hi, hi.

Fin bokfangst. Her går det så og si bare i lydbøker for tiden kombinert med strikking.

Jeg skal også på LHK neste mandag, for Myers cocktail. Tror det var i 11-tiden. Kanskje vi treffes?

Bestiller nok ikke Loft straks og med en gang, men skal si fra hvis jeg skal kjøpe. Ha en fin uke! :)

BodilE said...

Den halsen så veldig god og varm ut! Har lurt litt på om jeg skulle prøve andes til noe, dette kan jo være et fint prøveprosjekt!
Deilig med bøker, hos meg går det mest i lettfordøyelig krim.
Ha en fin uke! :)