30.10.11

Takkesokker


Jeg har lenge hatt lyst til å strikke et av Anne Hanson / Knitspot sine sokkemønstre, og når en venninne ordnet en haug med lydbøker til meg, benyttet jeg anledningen til å strikke Tesserae som takkesokker. 


Garnet er Gepard Cash Sock, kjøpt i Kristiansand i sommer, og deilig mykt med litt kasjmir i. Det er også ganske elastisk, og dermed riktig godt å strikke med, selv på 2 mm pinner. Som må til, siden jeg strikker notorisk løst.


Mønsteret likte jeg kjempegodt, det er akkurat passe krevende til sokkestrikking og kommer nok til å bli brukt igjen. Det skjer nok til at det ikke er kjedelig, men ikke mer enn at det er enkelt å huske utenat og man kan sikkert se på tv samtidig, hvis man driver med den slags. 


Jeg byttet ut hælen, som egentlig har flapp og kile, og strikket en boomerang-variant av kortradhæl. Beskrivelsen på denne hælen fant jeg hos Three Sleeves to the Wind, og den var veldg kjekk når man strikker begge sokkene samtidig på en pinne. Neste gang strikker jeg dem nok tå-opp også, det hadde ikke vært noe problem.


Ravelry-side å finne her.

Alt i alt morsomme sokker å strikke, og til en mottaker som virkelig fortjener en påskjønnelse. Vi har ikke truffet hverandre på sikkert tyve år, men har hatt mye kontakt på Facebook de siste årene, der hun er en skikkelig inspirator og optimist som heier på alle, selv om hun har mye vondt og er mye dårlig selv. Som sagt, hun fortjener en takk.

Og ellers?
Strikkekaféfesten på fredag ble en ikke altfor utsvevende affære, men til gjengjeld en veldig hyggelig en. Sliten er jeg like fullt, og som vanlig reagerte jeg på den "nye" vinen jeg skulle teste. Har begynt å lure på om det var fordi allergimedisinene ikke hadde begynte å virke enda, så kanskje jeg må prøve igjen. Flaska hadde skrukork, og jeg tok den med hjem, så kanskje jeg får ta meg en svelg en formiddag etter allergipillene?

Mini Me har endelig vinduskarmen for seg selv, og kan
strekke seg ut i hele sin prikkete og stripete pryd. 

Ellers har jeg overdoset på å spille Jungle Jewels på Facebook de siste dagene, og må virkelig skjerpe meg, siden det uler i øra og lymfekjertlene banker i halsen. I det hele tatt er tempoet litt for høyt, siden jeg ikke har klart å kutte ut noe for å kompensere for Oslotur og kurs en gang i uka. Og jeg vet jeg har sagt det før. Og jeg vet at programmet er like fullt de neste to ukene. Eller tre. Men så! Da skal jeg roe ned, altså. Helt sikkert. 

Dagens plan er i hvert fall enkel og rolig: Strikke bursdags- og julegaver. Og litt til meg selv. Og håpe på litt fletting i kveld en gang. Og en dusj. Det hadde gjort seg, så jeg orker å sove sammen med meg i natt.  

Fortsatt fin helg! Ikke tenk for mye på at det mandag i morra, den kommer tidsnok. 


4 comments:

LivM said...

Supre sokker, og sikkert en glad mottaker :-)

BodilE said...

Kjempefine sokker, en veldig fin gave synes jeg.
Skal prøve og la være å tenke på mandagen :)

Ulla-Bella said...

Flotte sokker:)

Helle said...

Fine sokker du har strikket. - artig hælfelling. Tror ikke jeg har strikket sokker siden 7 ende klassse. :)