8.9.11

Nå også som brodøse

Jeg har kjent en snikende lyst til å brodere en stund. Jeg småsyr stadig vekk litt på ting, men det er oftest bare en del av et prosjekt. Nå har jeg lyst til å brodere for å brodere. Det er lenge siden sist.

Eksempel på broderi som del av prosjekt. Nålebok, lagd for to år siden.

På ungdomsskolen eller der omkring hadde jeg også et anfall av broderi, og drev med korssting i sytråd over to tråder på ubleket lerret. Galskap.

Nå kan jeg ikke drive med sånt som må telles så skrekkelig lenger, for da blir jeg rar i hodet, og dessuten er det vanskelig å finne på noe som ser litt stilig ut. Veldig lite rosa markblomster på dukene her i huset, og sånn har jeg tenkt at det skal fortsette å være.

Eksempel på broderi der man må telle og blir rar i hodet.
 Spisebrikker, lagd til en tante for to år siden.

Men det finnes da god inspirasjon. Brodösens blogg, for eksempel, hun lager masse fint, men hun broderer helt på frihånd som regel, og så flink er jeg ikke til å tegne.

Og så viste Trude H fram broderipakka hun hadde bestilt fra stitch point, og det så veldig fristende ut, men jeg er skeptisk til om hodet fikser korssting og mønster på ark.

Men så: Etter tips fra Helle stakk jeg innom Oslo sømsenter i Akersgata i går. De har gått konk, men kjøpt opp konkursboet og skal starte på nytt, så nå selger de ut masse rart med rabatt. Blant annet alle broderipakkene!


Etter grundig leting fant jeg ETT sett jeg noenlunde likte, i mørke farger og litt art deco-inspirert stil. Og så måtte jeg ta med et lite pusebilde for å sjekke om jeg klarer korssting når mønsteret er tegnet på.


Så snudde jeg pakka med duken, og oppdaget at den var lysende smaragdgrønn, og ikke pent petroleumsblå. Men siden brodergarnet også var på tilbud, kjøpte jeg andre farger til å bytte ut det grønne med.


Og nå er jeg hekta. Jeg begynte så fort jeg kom hjem, og fortsatte i morges. Dette ser ut til å være overkommelig for både hode og hender selv på dager da jeg bare ligger i stolen, og blir dermed forhåpentligvis en god avveksling fra strikkingen på sånne dager. Jeg må følge med hele tiden, så det blir ikke kjedelig, men det er ikke krevende heller. Glimrende!

Og ellers?
Ellers var jeg altså på første kursdag på Balansenøkkelkurs i går. Jeg var dessverre litt usedvanlig sliten etter en usedvanlig dårlig natt, så jeg husker ikke så mye av hva som ble sagt, og måtte sette meg ned noen ganger under treningen, men inntrykket er bra.

Våt bror må vaskes. Hold ham frem!

Drøyt tyve damer og én mann, stakkars, omtrent halvparten på min alder og halvparten en del eldre. Et og annet lilla skjerf var det nok, og en del innestengte følelser, men ikke på langt nær så ille som på en del fag jeg tok på Blindern. (Kjønn og kultur, for eksempel. Der måtte jeg slutte, jeg orket ikke så mye selvrealisering samlet på ett sted.)

Så det blir nok bra! Kjenner at jeg har godt av bevegelsene, i hvert fall, og formen er slett ikke verst i dag, så det lover jo også godt.

Nå er det på tide å få i seg litt lunsj, kjenner jeg, og så kommer moder'n snart på besøk, og vi skal på Bo Grønt Myrvold så jeg får brukt opp et gavekort før tela kommer. Juhu!

Og etterpå skal jeg sitte stille en stund til.

- Skal vi strikke da? Så kan jeg holde tråden, altså!

En riktig strålende ukeslutt ønskes dere alle!

8 comments:

stallnilsen said...

Ja, det e koselig og begynne med håndarbeid av forskjellige typer, nu når det e høst, lykke til med broderinga og ha en fin dag, hilsen Lisbeth ;O)

BodilE said...

Skjønner godt hva du mener med broderi. Det er morsomt å lage men passer liksom ikke helt inn i stilen. Jeg har det litt sånn med hekling også, men det kommer jo egentlig helt an på hvilke farger man velger, og hvor man bruker det!
Ditt ser lovende ut :)
Hyggelig å høre at kurset ser ut til å funke for deg. All ære til mannen! Opplevde det på Zumba en gang. 60 damer og en mann. Han gjorde så godt han kunne stakkar :)

Vibekes lille grønne said...

Det ser lovende ut! Min broderierfaring begrenser seg til en drueklase laget på ungdomsskolen for hundre år siden, men det finnes jo faktisk mye fint.

Lurer på om den enslige mannen på kurset var den samme som da jeg gikk der? Antagelig ikke for han forsvant relativt fort. Blir spennende å høre om videre erfaringer.

Her blir det fotokurs på fjellet i helgen. Regner med å delta delvis og litt diltende, men blir nok artig likevel.

Tingelingeling said...

Så nydelig du broderer! Og så fine kupp du fant!! Gleder meg til å se hvordan de blir ferdig. Broderi eller håndsøm er fint ME-sysler. I alle fall når jeg kan sitte bakoverlent i balansestolen min. Det er det eneste som funker, og da kan broderi eller håndsøm være en grei ting. Å sitte oppreist, for eksempel ved symaskina, - er ikke akkurat greit. Jeg har lest eb eller annen logisk forklaring, men husker det ikke...
Klem og lykke til. ( kattene dine er såå sjarmerende!)

Tingelingeling said...

hmm, det er visst ikke dagen for rettskrivning... Vel,vel..

Nina said...

Skal si du har fått fatt i mye gøy! Jeg har også begynt litt med håndsøm, sånn stitchery (særlig når jeg reiser), men vet ikke helt hva jeg skal bruke det til. Kanskje en MYE bedre ide å brodere noe "ordentlig". Kanskje finne frem hardangerbroderiene igjen :-)

Riktig god helg til deg!!

Hilsen Nina

Helle said...

Så godt at du fikk med deg litt av salget. - brodering har jeg ikke helt taket på, tror det er en tålmodighetsgreie?

Hm, du bekrefter igrunnen mytene om en del fag og studene på Blindern.

Trude H said...

Lykke til med broderingen - det ser riktig lovende ut! Selv måtte jeg legge inn årene, broderibevegelsene ble for heftige for hender, armer og rygg. I all min stahet prøvde jeg også å brodere med "skeiva".
Jaja. God søndag!