1.9.11

Knappekvaler

Jeg lider knappekvaler. Ingenting i hele verden er så vanskelig som å finne riktig knapp, det er jeg helt sikker på.

Objektet for kvalene er denne gang en hals. En riktig tykk og varm en, men den er litt grå og enkel og trenger noe litt eksta. Samtidig skal den være klassisk og stilig og ikke altfor ti år og hurra.


Ikke lett. Ingenting å finne på Jessheim i dag, men det skulle jo være mulig å finne noe i knappeskuffen?


Bare å begynne å prøve...

Det opplagte valget. Litt kjedelig?

Lyseblå, kanskje?

Fine, men litt for små, egentlig.

Nei, nei.

Vintage mørkebrune, kanskje?

Klassisk, men litt 90-talls?

Ikke så verst, også brune vintage.

Nei, jeg har ikke bestemt meg, selv om jeg heller mot en av de gamle brune, kanskje helst de siste? Forslag mottas med takk!

Mønsteret er nå uansett Shawl Collared Cowl av Alana Dakos, aka Never Not Knitting, og det likte jeg veldig godt, tror det blir flere varianter etter hvert.

Garnet er ikke spesielt rimelige Rowan Cocoon, som har 80 % merino og 20 % mohair. Skal tilstå at jeg ikke så prisen på nøstene før jeg sto i kassa, og da hadde jeg fundert så lenge på hva jeg skulle velge at jeg ikke orket å legge dem tilbake. Men nøstene er på 100 gram, og de var veldig drøye - jeg fikk både hals og lue ut av de to jeg kjøpte.

Veldig enkel lue som ser bedre ut på hodet enn på bordet.

Så hvis jeg nå bare kan bestemme meg for knapper, så er jeg klar for vinter! Vel. Ikke klar, akkurat, men i hvert fall ikke helt uforberedt.

Nye pinner!
Min jakt på knapper i dag brakte meg i nærheten av garn og pinner. Oups. Et lite nøste tynn alpakka ble det, og de nye pinnene fra Du store alpakka, Hverdags, i to størrelser. De skal komme som strømpepinner også.


Dette er rimelige metallpinner (35,-), med tilsynelatende god vaier og skikkelig spiss tupp. Siden de er lakkerte, er de ikke så innmari glatte som mange metallpinner er. Jeg vet at jeg strikker jevnere (og kanskje litt strammere) med metallpinner enn med trepinner, så det blir interessant å teste hvordan disse er for hendene. Kanskje er det pose og sekk?

Det var en gang en bok...


Som nå er blitt notatbok! 

Neste uke begynner jeg på Balansenøkkel-kurs, og jeg har vært på jakt etter en egen notatbok for kurset. Etter mye leting og neserynking og hoderisting fant jeg et stativ med resirkulerte bokomslag fra Fretex. Jeg har jo sett liknende på nettet, og lurt på å lage selv, men jeg har aldri hjerte til å "ødelegge" gamle bøker jeg finner på loppemarked. Det kan jo hende at noen vil lese dem?


Men når Fretex allerede har ødelagt dem, og de ser så stilige ut, og pengene att på til går til en god sak, da får det være greit.

Og ellers?
Ellers går det fortsatt litt opp og ned, men gjennomsnittet er i hvert fall bedre enn forrige uke, takk og lov.

- Vaske, vaske broremann...

En del hagepusling har det blitt, og med "litt" (manne)hjelp er et nytt lite bed og halvparten av buskene på plass også. Kanskje resten kommer i jorda i morra?

- Æsj, ikke vaske! Sove!

Lørdag blir det Oslotur og lenge etterlengtet Harry Potter-film, håper jeg. Og kanskje en tur innom Stine og Helt sort?

Kanskje like greit.


Kvelden og muligens morgendagen skal brukes til å begynne på en lue, siden jeg har tenkt å teste strikking i kinomørke på lørdag og må bli ferdig med blondekanten først.


Bloggeformen er det litt så som så med om dagen, dessverre, og kommentar-formen enda verre. Så om du synes jeg skylder deg en kommentar eller to snart: Sorry! Det kommer, det kommer. Um inkje so brått, som det heter.

Men snart er det helg! Tjoho!

11 comments:

Dragen said...

Jeg er litt kjedelig av meg og likte de to første knappeforslagene best. :) Og når ejg ser i knappeesken din tenker jeg at kanskje de mørkerøde knappene hadde vært fine.

Ellers har jeg postet Harry Potter and the Goblet of Fire til deg i dag. Den har ligget her ganske lenge, men jeg har ikke fått gjot noe med det.
Husk at det bare er å lete på nlb og finne maaaaange, maaaaange flere bøker du vil ha. Og er du i humør til å prøve noe nytt har jeg en mengde bøker liggende (på engelsk) jeg vil dele med deg :)

Renate said...

Så flott hals! Jeg likte de første, gråmelerte, knappene best! :-)

Anja said...

Du skal ta de siste! Helt sikkert!
Og Harry Potterfilmen er god. Det var barnslig moro å se den i 3D. Jeg var også barnslig entusiastisk. Uten tvil den beste måten å se den på :)

Julie said...

I love the first button option!! that cowl (and matching hat) are gorgeous.

Ulla-Bella said...

Kjempefin hals:) Jeg likte 90-tallsknappene best (de sorte).

Hege said...

Flott hals. Tror også at jeg hadde gått for 90-talls knappene ;)

Vibekes lille grønne said...

De brune du har bilde av sist! Ellers ser jeg for meg litt store, fine treknapper til den halsen jeg.

Rowan er dyrt, men når resultatet bøor bra så er det vel innvestert!

Kjempekul notatbok! Vil ha! Både gjenbruk og fin. Pinnene så også lovende ut, blir spennende å høre tilbakemelding etter utprøving. Jeg sverger til Harmony wood og Addi lace, men er jo alltid på utkikk likevel :)

Lykke til med Balansenøkler, det er veldig avslappet og finner man ut at formen er litt laber, går det an å legge seg ned i stedenfor å trene også.

God helg! :)

Nina said...

Du har ikke noen knall røde eller grønne knapper, da? Hadde vært morsomt å se hvordan det ble.

Ellers har jeg trukket en del knapper i sommer (fra Prym), så hvis du har ett stoff som er kult eller matcher, så kanskje det hadde blitt hel-tøfft. På den annen side, kjekt å få brukt ting en har på lager slik at lageret minker.

Angående kommentarer i andre blogger, så går det opp og ned for oss alle, og ingen ting jeg synes du skal stresse med! En riktig god helg til deg og de skjønne kattene!

Hilsen Nina

Marit -Tusenfryd said...

Oj, den halsen var flott! Jeg har noe deilig, tjukt garn liggende som jeg ikke har funnet ut av hva skal bli til ennå, men kanskje en slik hals....
Notatboken var en super god ide og så stilig, skjønner godt du falt for den.
Håper du forteller hvordan de pinnene er, Gode strikkepinner er jo halve jobben:)

Trude H said...

Den halsen var fin! Jeg holder en knapp (hahaaa) på de siste. De pusene ser ut til å leve et luksusliv. Heldige puser :)

pepperkverna said...

Kjemepflott hals! Likte så godt fasongen!