29.8.11

En halv oldemor

Noe av det som er litt vanskelig når man ikke kan jobbe, er at dagene blir så forskrekkelig like. Jeg sitter jo her, i den samme stolen, og strikker på de samme prosjektene, uansett om det er tirsdag eller søndag. Og om jeg ikke sitter her, så er det fordi jeg er i god nok form til å gjøre noe annet, og det er fint lite avhengig av hva dagene heter.

Så noen ganger trenger jeg en pause fra hverdagsstrikketøyene, og finner fram noe helgestrikketøys. Ett eller annet smått, helst som blir ferdig på en helg, noe upretensiøst noe, og helst noe til meg selv.


Og denne helga slo jeg til, ikke bare med strikketøys, men med hekletøys! Det er lenge siden jeg har hekla noe særlig, hendene mine er sånn middels imponert over bevegelsene som skal til, men hvis jeg hekler løst og bytter litt på hvordan jeg holder nåla, går det ganske greit.


Resultatet ble en halv oldemor. Et lite, enkelt sjal som passer til den nye høstjakka mi. Med garn som lager striper av seg selv, i seks farger som passer til det meste av luer og vanter i skapet.


Mønsteret er en lett variasjon over Half Granny Square Shawl, som er gratis på ravelry. Endringene er enkle: Jeg  har brukt grupper på tre staver i stedet for fire, og snudd med fire luftmasker/en dobbeltstav i stedet for tre/stav. Jeg foretrekker rett og slett oddetall fremfor partall, dessuten blir sjalet luftigere, det går fortere å hekle og trekker mindre garn. Men det strammet litt øverst i kanten, derfor snur jeg med "lengre" masker.


Garnet er Limbo, kjøpt på mauds garn for et par-tre år siden. Rakk opp en lue for å få nok, men det er fortsatt et lite sjal. Men det rekker akkurat rundt, og varmer sånn passe til høst, tenker jeg. Originalen er heklet i sokke- og lacegarn, og det hadde kanskje vært en tanke det også?

Og ellers?
Det er mandag og regnvær og formen er sånn helt midt på treet. Ikke så mye å rope hurra for, men ikke så mye å klage på heller. I morgen blir været bedre, sies det, så da satser jeg på formbedring også. Det er ett eller annet jeg nyser så forskrekkelig av når det regner og er "varmt", kanskje det er muggsoppsporer?

Det regner. Vi blir under tak. 

Men nå skal jeg spise middag, for det har jeg glemt!

Ønsker dere en på alle måter strålende uke, alle sammen!

4 comments:

Helle said...

Synes halv oldemor ble helt super. Glade farger gir energi, eller i alle fall blir en i godt humør av det?

Vibekes lille grønne said...

Jeg kjenner til de like dagene ja. Har lurt litt på å kopiere helgeprosjektene, men glemt det igjen. Den halve bestemora ble fin og anvendelig til masse! :)

Fin og koselig uteplass under tak :)

Renate said...

Så fargerikt og fint sjal - i flotte høstfarger! :-) Jeg lærte meg å hekle i sommer, og jeg begynte på et stort oldemorruteteppe, hverken mer eller mindre! :-D

Jeg kjenner også til det med ensformige dager, men jeg kjeder meg ikke fordet. :-) Jeg har vært til utredning på sykehus i dag, for en ny sykdom (i tillegg til M.E.), og jeg har nettopp skrivd litt om funksjonshemninger, fordommer og humor, hvis du er interessert. :-) ( http://www.re-creative.net/rariteter-pa-nukleaermedisinsk-avdeling/ )

BodilE said...

Det var et fint sjal! Fine farger og raskt å lage, akkurat slik jeg liker dem. Har jeg noe garn som kunne passe tro? Eller må jeg kjøpe et nøste delight kanskje? :)
Så koselig uteplass du har, jeg har uteplass uten tak, så hvis det regner må jeg holde meg inne. Ganske tungvint også, for man må rydde inn alt mellom hver gang man skal sitte ute også.
Ha en riktig god uke!