28.9.11

Halvvanter

Halvvanter er det ikke så ofte jeg hører folk si lenger - er det helt på vei ut? Snakker man bare om håndleddsvarmere (som jo er noe annet) og pulsvanter (som er det samme som håndleddsvarmere)? Jeg liker halvvanter, jeg. Fingerløse vanter er vel forsåvidt også riktig ord, men jeg liker dem med litt fingre.Dette var helgens strikketøys, strikket med samme garn som lua jeg strikket forrige helg. Mønsteret er Angora Gloves, gratis på Ravelry, men småfingret som jeg er, har jeg strikket dem med tynnere garn enn i mønsteret.


Veldig raskt å strikke, selv med bare tre strømpepinner til fingrene... Husket ikke hvor de to siste var før jeg var ferdig med alle ti fingrene. Ja, ja. Selve vanten strikket jeg med magic loop, og siden jeg hadde rekt opp en del av lua, fant jeg ikke to garnender på nøstet, så da ble de strikket etter hverandre i stedet for samtidig.


Høyre- og venstrevanten er like, så her er det ingen fare for å komme hjem fra byen med vantene på feil hånd. Tre rader ribbestrikk på hver finger. Trikset litt med masketallet til fingrene for å få ribbestrikken til å gå opp. Ravelry-side her.

Og ellers?
Disse var jo altså ferdig på søndag, og skulle liksom blogges på mandag, men da var nettilgangen vår som sunket i jorden. Tullenor lovet bedring, ble forsinket og beklaget, og nettilgangen har kommet litt om kvelden og vært borte igjen om morgenen, men i formiddag var det endelig i orden.

Hva skal du med internett? Du har jo meg!

Jeg skal ikke nekte for at jeg var ganske desperat på slutten. Jeg så til og med kveldsnytt i går, og jeg ser vanligvis ikke noe annet enn fotball på tv (lyd + bevegelse = mye mer slitsomt enn å lese nyheter på nettavis).

Men jeg var også mer våken, ikke så tung i hodet, litt rastløs... Samtidig hadde jeg det ikke så travelt med å stå opp etter formiddagshvilen. Hmmm.

Mulig det er på sin plass med litt porsjonering av nettbruken. Jeg sitter jo vanligvis her og strikker, og pcen står på bordet ved siden av, så jeg får med meg alt av oppdateringer i "real time". Får vurdere å lukke den av og til, tror jeg.

Lukke øynene også?

I morgen blir det mindre pc, i hvert fall, for da er det Oslotur på programmet. Avstøpning til ørepropper står øverst på lista, deretter har jeg tenkt meg innom åpent lager hos Pickles før jeg stikker innom Stine på Helt sort. Så det blir kanskje litt garn å vise fram også?

Hejdå! 

5 comments:

Sassas mamma said...

Superfine! Sånt tweed-garn er så fint:)
Håper proppestøpinga går fint i morra. Det har jeg vært med på mange ganger også, nemlig :) Fikk CI for et par år siden, så jeg har slutta med propper nå. Ble fryktelig kaldt på/i ørene den første vinteren!

BodilE said...

Det garnet var kjempefint til halvvanter også! Og de kattene dine er så nydelige! :)
God tur til Oslo og lykke til med ørepropper :)

Ulla-Bella said...

Så fine fingervanter. Slike skulle jeg gjerne ha laget selv også - må nok jobbe meg over en fobi for strikking av fingre. Takk for linken:)

Hanne Bente said...

Hejsa.
Flotte fingervanter du har lavet ....skøn, skøn kat.
Jeg elsker dyr.
Har tilføjet mig som følger af din blog.
Ønsker dig en god torsdag.
Knus Hanne Bente
www.finus.dk

Vibekes lille ullne said...

Fine halvvanter! Tror nesten ikke jeg har hørt "halvvanter" før jeg, men fint var det. Skal begynne å bruke det i stedet for pulsvanter tror jeg.

Holder på med et par til sønnen med nebrettbar ribb over fingrene.

Uten nett er ikke morsomt! Tenker stadig at jeg må begrense pc-bruken, men plutselig så gjør jeg ikke det likevel.

Ha en fin bytorsdag! :)