7.8.11

Slapp søndag

Alene-hjemme-helg med pusene, og vi har benyttet sjansen til å riktig slappe av. Ikke for det, kattene klarer vanligvis akkurat den oppgaven med bravur, men når det regner i tillegg får man jo litt ekstra motivasjon til å ta det med ro.

Aller slappeste Caruso-monsen.

Gårsdagen ble brukt til strikketøy og lydbok, kun avbrutt av litt klesvask, matlaging, blomstervanning og mer enn en middagshvil.

Mini Me er egentlig ikke så slapp, men vet å kapre godstolen for en hvil.

I dag har vi vært enda slappere.

Bortimot full dobbeltseng. Det er faktisk plass til meg der også.  Såvidt.

Mesteparten av dagen er tilbrakt her, sammen med minst to katter av gangen. Helst oppå magen, eller i armkroken.

Aller kosesteste Mikro-sove-på-fjeset-ditt-pusen.

På tide med litt kvalitetstid, synes pusene, sånn for å ta igjen for ti dager uten favorittfanget. Vel, det har blitt godt med kos etter at jeg kom hjem, for å si det sånn.

Sovende matrone, Ellevilde.


Det eneste jeg har produsert i dag, bortsett fra tre måltider mat til meg selv, er en halv sommertopp. Det høres jo mye ut, men den er strikket på grovstrikkemaskinen, stort sett mens quinoaen kokte til middag.

Målene er fra en gammel favoritt som har blitt ubehjelpelig skjoldete.


Rett fra maskinen ser det unektelig noe tvilsomt ut, men med litt strekking i riktig retning bli det straks bedre. Det gule er hjelpegarn, altså, og skal rekkes opp. Tror det blir I-cord i endene og som stropper.


Kanskje den blir ferdig i morgen? Eller en annen dag.

Og ellers?
Ellers er det mulig at vi bør åpne den nest nederste kjøkkenskuffen litt oftere.

Lille Petter Edderkopp, han klatret på min skuff...
Vel, ikke bare klatret, han har laget seg et dugelig nett.

Sånn for øvrig ser jeg fotballkamp med et halvt øye mens jeg skriver (Vålerenga har en skjør ledelse mot Sogndal, som er litt nærmere utlikning enn jeg er komfortabel med), og for et øyeblikk siden tikket det inn melding om ei fersk lita jente i vennekretsen. Det er jo alltid hyggelig, og dessuten en god anledning til å begynne på et nytt strikketøy!

Nyvåknet Ludde. Unnskyld!
Jeg skulle bare ha slakke-bilde av deg også...

Formen har helt klart hatt godt av en ekstremt rolig helg, og jeg øyner håp for kommende uke. Kanskje blir det strikkekafé i morgen kveld allerede?

Håper dere får en fin uke, alle sammen, og takk for alle hyggelige kommentarer de siste ukene!

3 comments:

Helle said...

Slappe søndager har vi alle hvor vi knapt får gjort noen ting. bare så utrolig frustrerende enkelte ganger når man har lyst til så mye, men hvor kroppen sier nei. Har dog lært at det å lytte til kroppen er noe av det viktigste jeg kan gjøre. kos deg videre med strikketøy og kattene dine. (Dyr er uvurderlige i slike stunder).

Vibekes lille grønne said...

Du har mange dyktige læremestre i det minste. Er det noe de kan disse pusene så er det å ta livet aldeles helt med ro. Herlige bilder av flotte puser.

Krysser fingrene for både strikkekafé og Øya til uka. Rolig dag her også, og nå kjeder jeg meg faktisk. Kanskje et nytt strikkeprosjekt er redningen? :)

BodilE said...

En av fordelene med regnvær er at man kan kose seg inne med god samvittighet. Kattene er mestere i så måte, og vi har sikkert mye å lære av dem! Strikkemaskin høres innmari ålreit ut til å strikke sånne enkle prosjekter som er kjedelige å strikke, men veldig fine å ha på seg.
Hyggelig å høre at formen din er stigende :)