5.8.11

En litt rar og grønn jakke

Jeg satt her og lurte på hva jeg skulle bruke fredagskvelden til, og så kom jeg på at jeg strikket ferdig en jakke mens jeg var på Sørlandet. Og den kan jeg jo vise frem, selv om den ble litt rar.

Forresten, mens jeg husker det: Det er Wilma med W som fikk jakken i forrige innlegg. "Som i Flintstones", sa pappaen, så da husker vi nok det.

Men tilbake til den litt rare jakka.


Jeg har lett etter garn til dette mønsteret en god stund, og endte til slutt opp med Mandarin naturell fra Sandnes, i en nydelig (og utgått, selvfølgelig) grønnfarge (grønnere enn på bildet). Jeg liker garnet godt, jeg, selv om det i følge Sandnes sine nettsider egner seg godt til for eksempel vaskekluter. Mange plagg gjør seg bedre i ikke-mercerisert bomull, synes jeg.

Mønsteret er fra Classic Elite Yarns, gratis og heter Wool Bam Boo Scallop Lace Cardi, enkelt og greit. Fra toppen og ned, helt ok mønster å følge. Jeg er av den korte sorten, og de centimeterne jeg mangler, mangler i ryggen. Så for ikke å få livet på hoftene og utringningen over beltespenna, kortet jeg inn ryggen en del og gjorde utringningen litt mindre dyp.


Overraskelsen er at den er såpass trang over livet/hoftene, dvs. at blondedelen er trangere enn resten av jakka. Det hadde jeg ikke helt kalkulert med, og jeg er ikke fullstendig overbevist om at jeg liker at den er smalest der jeg er bredest, for å si det sånn.


Men på bildene ser det jo ikke så verst ut, så kanskje jeg kan venne meg til det? Jeg trodde først at jeg kanskje kunne bruke den med bare de to øverste knappene lukket, men jeg ser jo at det ikke gir meg den beste holdningen...Mer om pinner og garn og slikt på Ravelry.

Og ellers?
Ellers er det fredag og jeg er alene hjemme. Jeg er invitert på strikkekveld hos Sissel, og sitter her og tenker at det hadde vært hyggelig å ta en tur, men så reiser jeg meg opp og kjenner at det skal jeg nok ikke. Hele kroppen rutsjer liksom ned langs beina og blir liggende rundt anklene som en alt for stor og tung bukse, og da blir det litt slitsomt å flytte seg.

Mikro og mamma har sovet lunsj i dag. 

Så pusene og jeg skal bli i godstolen i helga og lade opp til Øyafestival neste uke. Jeg har vanligvis mine beste uker i løpet av året i midten av august, og satser på stor pollennedgang og ditto formøking i løpet av helga... Håper ferien ikke sitter alt for hardt i. Ellers er det jo flaks at favorittfestivalen arrangeres i august, og at den ligger så nærme og konsertene slutter så tidlig at vi kan ta bussen hjem til egen seng om kvelden.

Nei, nå skal jeg sannelig unne meg litt is, tror jeg, siden jeg ikke får dra på fest. Ikke så dumt, det heller. Og salte, ristede mais er det kanskje også i skapet?

Håper dere får en fin helg!

6 comments:

Gjertrud said...

Den var veldig fin bak! Og ermene var fine.
Men foran behandler den ikke puppene på en ordentlig måte, synes jeg. Jeg har på følelsen av at de burde stikke ut/fram, men det hadde jo også blitt feil.

Vibekes lille grønne said...

Holder på med rar grønn jakke selv, håper på å få ork til å blogge den i morgen. Noen jakker må gå seg til litt, og det ser ut som en herlig sommerjakke!

Her er det den yngre generasjonen som drar på Øya. Sønnen som frivillig og dattera for første gang på torsdag. Fem minutter med buss, kan man ikke klage på.

Her er formen ganske så som så, for mye hagearbeid tror jeg. Nede for telling, men håper å komme sterkere tilbake her også. Ha en fin helg! :)

BodilE said...

Synes du kler jakka godt jeg, at den er trang over hoftene vises ikke på bildene i hvertfall. Kanskje litt uvant at det er så dyp utringing? Men fargen var nydelig, og helt enig ang garnet.
Synd du ikke er i form til strikketreff, håper du kommer deg til Øyafestivalen begynner. God helg til deg og kattene :)

Sisselshverdag said...

Vi satser på at formen er bedre neste gang. Har planer om å sende "gutta" på helgetur en gang i høst så jeg får være hjemme aleine igjen og ha strikkevennene mine på besøk :D

Lade til festival, høres morsomt ut:D
fin jakke forresten :D

Ha ei flott helg :D

Ulla-Bella said...

Flott farge om mønsterstrikk på jakka. Du får se om du venner deg til den uvante formen:)

Helle said...

Den ser ikke trang ut på bildet, så du får se om du venner deg til fasongen. Flott mønsterstrikk var det i alle fall.