2.8.11

Jakke til liten Vilma

Tilbake hjemme i egen seng, egen godstol, egen hage og med egne puser. Borte bra, men hjemme best, heter det, og det er vel ikke helt usant.

Før jeg dro, hadde jeg strikket ferdig en jakke til lille Vilma (tror det er med enkel V, men er ikke helt sikker), men den rakk ikke å tørke så jeg fikk sydd i knapper. Så det gjorde jeg i morges, mens jeg ventet på at morgendisen skal lette så jeg kan krabbe ut med strikketøyet.

Dette er prosjektet jeg skulle teste firkantede pinner på. Men siden strikkefastheten var langt ute på feil jorde, også etter å ha byttet til vanlig pinne 3,25, rakk jeg opp det hele og valgte et annet mønster. Noen ganger er det garnet jeg vil bruke, andre ganger er det mønsteret som er viktig, og denne gangen var det garnet.


Så da brukte jeg strikkefastheten jeg hadde fått på 3,25 mm pinner, og fant mønsteret Lilla koftan - gratis - som skulle bli omtrent babystørrelse. Og det ble den.


Kjempeenkel og rask å strikke, og garnet er deilige Debbie Bliss Baby Cashmerino. Jeg strikket litt a-fasong på den, både fordi den er til en jente og for å få litt bedre plass over stumpen.

Knappene har hemmeligheter.

Mer info på ravely.

Og ellers?
Det er endelig sommer! Så sommervarmt at det er komfortabelt i skyggen, og da liker jeg meg godt ute med strikketøyet. Pollen er det fortsatt, dessverre, skulle gjerne sett at gresset blomstret ferdig snart, men det begynner vel å roe seg nå.

Sommer som den skal være.

Kattene er lykkelige over å få hjem igjen noen som har god tid til kos og leking, selv om det er skrekkelig varmt for pelsdyr om dagen. Ludde har vært på tur i skogen, som hun pleier når det blir for varmt, men har vært hjemme i natt.

"Det er sommer, det er varmt for katten..." Fritt etter Lillebjørn Nilsen.
Dessuten har vi fått bekreftet at kattene ikke tar med maten inn når de er alene her. Ikke en eneste lunsjrest å finne da vi kom hjem. Men første natta hjemme fikk vi til gjengjeld raust med velkomstgaver. Mikro kom med både fugl og mus som skulle foræres mamma, akkompagnert av høylytt mjauing og mye kos. Og da jeg viste meg utakknemlig lite interessert, spiste han dem selv. Ved siden av sengen min. Jadda.

Formen er av typen skjør, men bedre enn forventet - dvs. at jeg virker greit så lenge jeg sitter noenlunde stille og godt tilbakelent i stolen. Det betyr strikketøy, og det er jo ikke så dumt når man har kjøpt en bærepose garn på ferie.

Og i dag kommer mamma og pappa og henter det hersens pianoet! Det betyr at jeg kan begynne å få på plass hyller på arbeidsrommet så fort jeg er i form til den slags. Men det er masse som skal sorteres først, og det kan man jo sitte og gjøre innimellom.

Kanskje vi får badet i kveld også? Da er det sommer, da.

Ha en fin dag, alle sammen!


3 comments:

BodilE said...

Det var en nydelig liten jakke!
Disse kattene har mye rart for seg atlså, noe morsomt, og noe mindre morsomt. Men søte er de da.
Jeg er skikkelig pysete når det gjelder det å bade i sjøen men her om dagen måtte jeg til pers, skikkelig deilig i vannet!
Bra du endelig er kvitt pianoet, det tok mye plass tenker jeg!

Ingvild said...

Den var kjempenydelig! Og ser ut som en kan strikke den mens en ser på tv... og det liker jeg! Takk for tipset!

Ulla-Bella said...

Så søt jakke du har strikket:) Ser ut som dere alle nyter sommeren fullt ut:)