3.7.11

Hurtigjakke

Denne gikk kjempefort å strikke! Det velsignede med bomullsgarn er at det kan være mye tykkere en ullgarn uten å bli veldig varmt, og når jeg liker litt løs strikk i tillegg, går det riktig så fort. Jeg skulle selvfølgelig har vist bilde av jakka i bruk, men det orker jeg ikke styre med, så dere får bruke fantasien.


Mønsteret heter Lodi, og er fra siste nummer av Knitscene, et strikkemagasin jeg virkelig liker. Det har vært litt vanskelig å få tak i, men nå kan man kjøpe det som pdf på Interweave sine sider. Genialt! 

Jakka er strikket fra toppen og ned, og er litt smalere rundt livet. Dette er første gang jeg strikker et plagg der fasongen er lagd ved å gå ned i pinnestørrelse - fra 4,5 mm til 3,75 - og jeg er ikke helt sikker på hva jeg synes om konseptet. Det betyr jo like mange masker å strikke hele veien, og tettere og hardere å strikke, så jeg tror nok jeg foretrekker å felle noen masker i stedet. 

Nei, den er ikke vasket enda.
Og ja, jeg strikker ujevnt.
Og nei, jeg bryr meg ikke.

Men prosjektet gikk fort uansett, jeg strikket den på en drøy uke, og da strikket jeg på masse annet også, evig polygamist som jeg er. 

Garnet er Cotton light fra Garnstudio, kjøpt hos hverdagsliv.no på opphørssalget deres. Litt reip-aktig å strikke med, uvant med så tykt garn uten luft i, men det gikk nå greit, bortsett fra at det var et mareritt å feste tråder. Men ikke tale om at jeg klarer å strikke dette til 21 masker på 10 cm! 17 var komfortabelt, 18 gikk greit nok med pinne 3,75. 


Jeg brukte nokså nøyaktig syv nøster - underveis trodde jeg ikke at det skulle bli nok, siden jeg ville ha lange ermer, men det holdt altså med noen få meters margin. 

Ravelry-side finner du her.

Og ellers?
Alt som går opp, kommer før eller siden ned, heter det - så også med ME-damer i uforskammet god form. Torsdag begynte det å skrangle litt, og de siste dagene har jeg vært nokså skutt. 

Dåååårlig timing, som vanlig, men svigerbesøk er alltid hyggelig, og jeg har da halta meg meg gjennom plante- og drivhuskjøp (pittelille fine skranglehuset! - men jeg glemte å bruke gavekortet mitt som snart går ut på dato...), tur på fyllinga (tok bare med fem lave brødkasser hjem. Flink.) og beregning og stabling av belegningsstein. Duk og grus kommer ikke før til uka, så akkurat nå er det ganske stille her. 

Rydde inn, sa du? Neeei, kan vi ikke bli her litt til?

De siste ukene har jeg har øvd meg på å strikke uten å se på. Og siden jeg var ganske pannekakeflat i går, men ikke helt sånn at jeg kunne ligge og sove, tenkte jeg at jeg skulle prøve meg på noe nytt: strikketøy og Anne of Green Gables på pdf.  (Orket ikke lydbok.) Det funker finfint! Jeg har laptopen i fanget og strikker lappeteppe mens jeg leser. Lappene er rillestrikk, og jeg har lest bøkene maaaange ganger før, så det hjelper selvfølgelig på. 


Gratis bøker er å finne mange steder, f.eks. ManyBooks og Project Gutenberg, som legger ut gamle bøker det ikke er opphavsrett på lenger. 

Så nå er jeg allerede i gang med bok nummer to, og har avansert til å strikke jakke. Mer bomullsjakke, nå har jeg fått blod på tann! Formen er ørlite bedre i dag, men jeg blir nok i stolen ut dagen. Får trøste meg med Øystein Sundes vri på ordtaket over i sangen Mesterkokken: Alt som går ned, kommer før eller siden opp!

Håper helga har vært fortreffelig og at uka blir like bra! Jeg gleder meg til lillesøsterbesøk i morgen!

6 comments:

Helle said...

Jakken så kjempefin ut "på". Må jo visualisere dette :) Likte godt både fargen og mønsteret, og syntes det var en interessant teknikk å gjøre innfelling til liv ved hjelp av pinnebytte. Tror jeg foretrekker vanlig felling, da det blir litt jevnere overganger, med mindre du gikk fra 4,5 til 4,25 (finnes det?) osv..

Ta en dag av gangen, og ta vare på de gode stundene som gir deg POSITIV energi. Prognosene for at du skal komme tilbake til ditt tidligere tempo er på din side. Tålmodighet, det siste du trenger er å stresse over at ting går tregt.

Marianne said...

Den ble virkelig flott, så enkel og elegant!

Vibekes lille grønne said...

Flott jakke med fine knapper til! Det gikk veldig kjapt, kanskje jeg må revurdere bomullsgarn? Tenkte jeg skulle begi meg ut på lingarnkjøp nå som det er Dropssalg. Det har jeg aldri strikket med.

Lykke til med hageprosjekter, spesielt skrangledrivhus. Også krysses fingre for at formen er raskt tilbake igjen! :)

Sisselshverdag said...

Så pen jakke, har sansen for det med å strikke fra toppen og ned. Får følelsen av kontroll ;)

Kanskje det blir litt cotton light på meg nå når det er salg, vi får se om brukeoppgarnjeghar-forsettet holder ;)

Sees snart :D Klem

BodilE said...

Veldig fin jakke! Synes din ble finere enn den gule originalen :)
Ser ut som kattende dine koser seg, de er så søte :)

StickLena =KnitLena said...

Vilken härlig färg du valt till jackan! Att sticka raglan uppifrån har jag gjort i många år och vägrar nästan andra modeller...
Gillar din blogg, så jag lägger in den i min så jag hittar hit igen.