6.7.11

Halvkvedede viser

En konsekvens av min polygamistiske strikkepraksis er at det ofte går lang tid mellom hver gang noe er ferdig. Og akkurat nå er det uhorvelig mange halvferdige greier her, fordelt på kategoriene "så kjedelig at jeg må bytte på" og "så slitsomt at jeg ikke orker".

Men de kjedelige går da fremover, selv om de bare vokser litt hver om dagen. Ikke tale om at jeg har viljestyrke til å sette meg ned å true meg gjennom ett og ett, så da blir det sånn.

Stripe study
Stripesjalet er på stripe elleve av tolv, og så skal det en dryg grå kant ytterst. Best for strikkekafe og sene kvelder med bok. Jeg digger grått og brunt sammen!


Scallop Lace Cardigan
Jeg strikker mest på denne jakka. Nå er jeg i gang med blondekanten nederst, og den er jo ikke fullt så kjedelig, men det går fint til boklesing, dette også.


Min eneste bekymring er at utringningen er litt kort, den skal liksom være et stykke nedpå magen, og det er jeg ikke sikker på om den ender opp med å være. Mulig jeg må strikke stolper og kant før jeg strikker ermer.

Belvedere cardigan
Nok en sommerjakke er på pinnene, denne i bomull/lin. Mønsteret er enkelt å huske, og den strikkes i løse deler....


Vanligvis ville jeg gjort om så jeg strikket for- og bakstykker samtidig og hektet på ermene til raglanfellingen, men med såpass slarkete garn og løst mønster tenker jeg det er lurt med noen sømmer.

Så for å slippe å strikke to og to like deler, har jeg begynt på et erme. Deretter blir det et forstykke, bakstykket, et forstykke til og så siste erme.

Nyvasket Evillahemmelighet
Det siste enkle er busstrikketøy, og hemmelighet. Men jeg kan si så mye som at det er Evilla, og jeg har fulgt gode råd og vasket nøstene først. Smått litt forskjell, ja! Veldig mye mykere og letter å strikke av. Men nøstene brukte uhorvelig lang tid på å tørke, så neste gang følger jeg Meretes eksempel og vasker hespene, tror jeg.


Resten
De vanskelige strikketøyene ligger stille og har ikke blitt noe større denne uka. En topp og et sjal, hovedsakelig. De planlagte strikkemaskinprosjektene er heller ikke blitt noe større.


I tillegg holder jeg på å sy kjole til lillesøsterbryllup. Den har kommet så langt:


De andre syprosjektene ligger og ser forlatt ut sender meg anklagende blikk som gir meg litt dårlig samvittighet. Spesielt for sommerdynepleddene, for nå er det virkelig varmt nok til at vi hadde trengt dem. Ja, ja. Kjole først!

Hagebilder
Søndagskvelden var jeg ute en liten runde i hagen og tok litt bilder. Resten av albumet kan beskues her, for de som er interessert i den slags.


Det er deilig med høysommer og fullt øs i alle bed, i år har det virkelig vokst så det knaker. Riddersporene er godt over to meter høye!


Og ellers?
Ellers venter vi på fjorten tonn subbus som skal være her i løpet av den neste halvtimen. Mannen har akkurat gått ut og begynt å spa ut til det pittelille skrangedrivhuset, og jeg studerer monteringsanvisning.


Har hørt mange stygge historier om montering av sånt, så det er best å være forberedt. Jeg liker bruks- og monteringsanvisninger, det er bare oppskrifter jeg er forferdelig dårlig på å følge.

Demonstrasjon av effektiv avslapning. Så vidt plass til meg i det ene hjørnet.

Formen er fortsatt relativt stusslig, og pollenet gjør sitt til at øya er tunge å holde oppe. Skranglet meg en tur til Jessheim i dag for b12-sprøyte og fersk mat, og etterpå ble det en hvil med hyggelig og erfarent selskap. Det ligger en til i vinduskarmen...

Nei, nå er det straks på tide med middag! Etterpå blir det mer bok og strikketøy, tenker jeg, så kanskje jeg er på beina igjen i morgen!

4 comments:

Vibekes lille grønne said...

Halvferdige strikketøy er det her også. Synes du akkurat ble ferdig med en jakke forresten. Mange spennende prosjekter, fin grønn jakke og skummel sy-sammen-jakke.

Hagen er nydelig! Ikke rart det vokser, så mye som det har regnet. Her er mye av plantene kommet i jorda, og det ser litt stusselig ut noen steder før det får vokst seg til. Selvfølgelig skal Bergknappen få et fint sted å vokse, vi er ikke slemme mot plantene her heller ;)

Lykke til med drivhus og krysser fingrene for at formstigning er like rundt hjørnet! :)

Sisselshverdag said...

Tusen takk for nett-tips :D
Nydelige hagen din, fikk masse inspirasjon til hvordan jeg vil ha min hage :D men TTT..
Vi sees forhåpentligvis snart :D Klem

Anja said...

Tusen takk for boktips forleden. Anne of Green Gables var akkurat det jeg trengte. Har ikke lest den sidn jeg var 12 selv og husker forbausende mye av handlinga :)

Har prøvd å vaske hesper. Var meningen jeg skulle ha kommentert på Meretes innlegg men det ser ikke ut til at det ble noe av... Jeg bandt garn rundt hespene flere steder så det ikke skulle filtre seg sammen. Har håndvasket en gang og neste gang brukte jeg maskina. Det gikk fint! Men prøv ett av gangen, kanskje?

Og sist men ikke minst - Stripe Sutdy-sjalet ser så fint ut. Har lyst til å strikke et selv. Er litt misunnelig, på den gode måten. :)

BodilE said...

Brunt og grått er kjempefint sammen! Det er så rart hvordan man plutselig oppdager litt utradisjonelle fargekombinasjoner og ser at det er fint. Før i tiden var det uhørt å ha rødt og rosa sammen, eller blått og brunt, eller grønt og blått. Alt det er jo kjempefint nå :)
Ser ut som du har mange fine prosjekter på gang, selv om det går tregt framover når man strikker litt her og litt der, men plutselig begynner alt å bli ferdig samtidig.
Bra du har eksperthjelp til å slappe av, katter vet virkelig hvordan det skal gjøres!