30.6.11

Torsdagsprosjektet: Kardekur mot grevinneheng

To trøtte damer i dag, så det tok litt tid før vi kom i gang. Først måtte vi klappe litt på ulltopsene jeg hadde bestilt, og lese litt om sauerasene, og skrive ned oppskriften på veldig gode brownies.

Etter hvert somlet vi oss til å kikke litt på vår egen, nyvaskede ull. Vi vedtok at ulla var vasket godt nok til å kardes, selv om den opplagt ikke var skrekkelig ren. Neste vaskerunde blir nok med varmere vann, oppvaskmiddel og ull som ligger stille, men lenger, i vannet.

Men karding sto på programmet, så karding ble det! Ullhaugen ble med ut i sola, og våre vintage-karder ble funnet fram.


Og en bok, selvfølgelig.Dette ser da ut som på bildet?


Det viste seg å være litt lite ull, i hvert fall på våre karder, men med omtrent dobbelt så mye gikk det greit å gre gjennom.

Etter å ha gredd gjennom noen ganger, skal all ulla over på en karde, og rulles til en "rolag" - tror det heter tull på norsk? En del tull ble det i hvert fall, dette var ikke helt enkelt å få til å rulle seg pent sammen.


Og en mørkegrå en. Akkurat denne hadde mye lengre fibre, så her prøvde jeg meg etter hvert på å rulle motsatt vei, til kamgarn, eller "worsted spun" garn.


Litt av hvert ble forsøkt, og det ble helt klart at kjemming er greit, rulling krever trening. Men jeg skal kanskje prøve å spinne litt av dem likevel?

God trening for armene er det i hvert fall - blytungt! Men det bør være en utmerket øvelse for å unngå grevinneheng, så med dobbel gevinst karder vi tappert videre. Fortsettelse følger neste uke!

Og ellers?
Ellers har jeg strikket ferdig en jakke, og den ekstra langermede fra forrige innlegg ser ut til å kunne strammes opp noenlunde. Rapport kommer!

Drivhus, veiduk og heller og belegningsstein til kanting kommer i helga, og fjorten tonn subbus på mandag. Gulp og hurra! Og ved kommer det i helga, og uhorvelig mye skit fra kjelleren skal kjøres til miljøstasjonen. Så får vi se hvor mye som blir med hjem derfra, det pleier å gå sånn omtrent opp i opp... Kompostjord skal jeg i hvert fall ha.

Vi strikker ute...

Været er noe ustadig, men Caruso og jeg koser oss godt både ute og inne, og later som om vi har tid til å bare sitte og strikke. Sannheten er at jeg ikke orker stort annet, men det er hyggeligere å late som om det er av egen fri vilje.

... vi strikker inne!

Det ble nemlig bytur allerede på tirsdag, siden Vibeke fristet med strikkekafe med Stitch 'n' Bitch-damene i Oslo. Kjempehyggelig! Mange hyggelige damer, mye fint strikketøy og fristende garn. Og jeg som akkurat har fylt opp lageret! Gjengen møtes hver tirsdag kl fem på Santinos ved Youngstorget, og dette fristet til gjentakelse, selv om jeg ikke akkurat kan løpe til byen sånn i hytt og pine.

Nei, nå er det straks middag, deretter mer strikketøy. Og kanskje litt forberedelser ute til alt som kommer dumpende i helga.

Plutselig tilbake - ha en fin helg!


6 comments:

Anja said...

Det der med rullinga. For mange år siden lærte jeg å spinne (såvidt) av en fin, gammel tekstillærer - og hun viste meg hvordan man karder og ruller. Ti år seinere satt det fortsatt i hendene. Det er MYE lettere når man lærer det i egen person! Skulle ønske jeg kunne vise deg, men jeg bor i Danmark og er uansett fryktelig allergisk mot katter :)
Fikk jeg spunnet noe av ulla mi da? Nei, for selv om jeg vasket den sitter det i mye grått snask (flass???) og det blir ikke noe fint, så. Jg trenger et kurs til, tror jeg.

Ulla-Bella said...

Karding er bra trening for arma ja, det er helt sikkert. Ser ut som dere får dreisen på det hele:) Koselige bilder av deg og pusen - en skikkelig kosepus det der:)

Sisselshverdag said...

Så flinke dere er. Ser ut til at dere greier dere kjempefint.
Så spennende med strikkekafè i Oslo, kanskje flere kan tørre dra en gang :D

Ha en koselig kveld :D

Vibekes lille grønne said...

Ha ha, jeg visste vel at det fantes en kur mot grevinneheng. Denne hørtes kanskje i overkant tung ut, men prosjktet er jo veldig artig å følge med på for oss på sidelinjen også.

Håper du ikke skal spre ut subbusen på egen hånd, eller legge ut belegningsstein for den saks skyld. Misunner deg drivhuset. Nå skal jeg stoppe, veldig så skrivefør man ble av nesten en halv flaske hvitvin. :)

God helg! :)

BodilE said...

Dette ser veldig bra ut, men høres komplisert ut å lære seg det fra en bok!
Så søt Caruso er! Navnet minner meg om han med det røde håret i NYPD Blue, kan det stemme? :)

Helle said...

Så spennende å lage sitt eget garn. Regner med at dere også etterhvert kommer til å farge det?

Burde kanskje vurdere å ha egen sau også, for både gressklipping og ullproduksjon i et og samme dyr?