8.6.11

Sjalgal med nyvasket hage

I fjor syntes jeg folk var sprø som meldte seg på ting som "10 sjal i 2010", for ikke å snakke om "11 i 2011".

Nå konstaterer jeg at jeg nettopp er ferdig med sjal nummer åtte i år. Nummer ni og ti er på pinnene, og vi er fortsatt ikke halvveis i 2011! Bittelitte granne bitt av basillen, kanskje?


Marmalade var morsomt og lett å strikke, greit å huske og garnet er superbehagelig. Klikk på bildene hvis du vil se større versjon.


Mønsteret er designet av Tetiana Otruta, og kjøpt på Ravelry. Jeg liker veldig godt motiver som flyter "naturlig" ut fra midtmasken, uten noe ekstra hokus-pokus og glattstrikkpartier og sånt. Økningene kommer av seg selv, og mønsteret er lettere å huske.


Garnet er Drops Baby Alpaca Silk, like lekkert som alltid. Kjøpt hos strikkenett.no. Jeg syntes garnet ble mer loddent etter vask enn det grå jeg har strikket av før - kanskje det har noe med fargen å gjøre? Men det er fortsatt pent, og mykt og veldig, veldig behagelig. Omtrent to og et halvt nøste gikk med, på 4 mm pinner.


Sjalet er på vei i posten til en venninne som fortjener det - og forhåpentligvis kler det.

Hage som har vasket seg


Det er første uka i juni, og det betyr at de fylte valmuene slår ut.


Og nyutsprungede valmuer betyr sommerens første høljetordenstyrtregn.


Egentlig tror jeg vi slapp billig unna, det har vært opphold i lange perioder, men når det først regnet...


Jeg var ute en runde i hagen før det braket løs, tok noen bilder og bandt opp en del stauder. Bildene kan du se her, hvis du er interessert.

Og ellers?
Formen er bra men litt rar. Hodet begynner å virke igjen, men jeg har rare vondter på rare steder uten at det er så veldig plagsomt. Pollenet har holdt seg noenlunde i ro med høljeværet, så det merker jeg gudskjelov ikke så mye til enda.

Best å sitte inne og kikke ut når det regner sånn ekkelt.

Så jeg ignorerer vondtene og tøffer rundt og nyter pollenfri, varme og godform, jeg har tatt fram symaskinen og greier. I går kveld gikk jeg riktignok på en liten "lese en hel ungpikeroman på senga"-smell, så i dag er jeg trøtt, men det er ikke så farlig - jeg skal ikke stort annet enn på butikken etter kattemat. Og kanskje på strikkekafé i kveld, hvis jeg våkner litt utover dagen.

Eller ligge i armkroken og leke med kameraet.
Men først: Mat!

Ha en fin dag!
8 comments:

karna said...

Så nydelig sjal, rart med det en blir hekta på. Masse regn her også, tror nesten vi fikk av den samme ,-)

Vibekes lille grønne said...

Det ble nydelig både i farge og mønster! Imponerende sjalproduksjon du er inne i. Jeg klarte ti i fjor, men er vel bare ferdig med fire i år. Har to på pinnene i det minste, men jakkestrikking har tatt litt overhånd.

Strikket en prøvelapp med alpakkasilken i går og ble overrasket over hvor fint og jevnt det ble oppstrikket og mykt ikke minst.

Ha en fortsatt fin og pollenfri uke! :)

BodilE said...

Sjalet ble kjempefint, i en nydelig farge :) Er enig ang mønster som flyter ut fra midten, synes det er kjempefint. Nå er skolen slutt for min del, og jeg skal nyte å kunne strikke masse! Kanskje jeg får somlet meg til å strikke noen sjal jeg også, har en del garn som ligger og venter på meg.
Ha enfortsatt god dag :)

Helle said...

Nydelig sjal, spesielt begeistret for fargen. - Tipper venninnen kommer til å bli glad for en så koselig pakke i posten.

Elsker valmuer, de er så sterke og flotte i fargene, samtidig som de kan virke litt sarte.

Sisselshverdag said...

For et nydelig sjal :D Fikk lyst å strikke et, første steg var å legge det til som favoritt på Ravelry ;)

Håper vi sees i kveld :D

Trude H said...

Hei, har vært inne hos deg noen ganger - fin blogg:)
Lurer på om jeg har sett deg på venterommet på LHK - ikke så mange strikkende der? Ha en fin kveld.

Marit -Tusenfryd said...

Det var et flott sjal!
Akkurat etter min smak:)
Jeg er ikke så veldig flittig sjalstrikker, men dette fikk jeg lyst på. Det så vanskelig ut, men jeg får vel tro deg når du sier at det ikke var det:)
Så får vi håpe at hagene våre er "rene" nok for en stund:))

Dragen said...

<3 <3 <3 Mitt skjerf <3 <3 <3

Tusen takk Linda. Ble veldig overrasket og veldig glad!! Både i går og i dag har jeg sittet inne, skulle ha handlet men ikke hatt krefter. Også kommer Valpen opp trappen med posten og det er pakke til meg!! You made my day!!