10.6.11

Pads - andre forsøk

På'n igjen! Jeg strikket bomullspads - som jeg helst vil ha et norsk navn for - for en liten stund siden, men jeg er ikke imponert.

Garnet jeg brukte, er nok for tynt og hardt tvunnet, for dette er ikke veldig behagelig å tørke av seg sminken med. Dessuten renner sminkefjerneren rett gjennom.

Tilbake i tenkeboksen. Det føles ille å kaste ting etter å ha brukt det bare en gang når folk dør av å dyrke det, så jeg vil gjerne klare meg uten kjøpepads.

Småkluter
Når man overtar et hus som allerede er fullt, og i tillegg har en dyp motvilje mot å kaste noe som kanskje kan brukes til noe, er det utrolig mye rart å finne i hyllene. Jeg fant en stabel med gamle håndklær. Fargene er fine, men de er for tynnslitte eller flekkete til å bruke. Noen har blitt smekker, men det er mange igjen.


Og hva bedre å lage småkluter av? Eller kanskje jeg skal kalle dem sminkekluter? Rensekluter? Disse ser i hvert fall mer ut som kluter enn lapper eller puter, som var andre forslag til norske navn.


Fem ganger fem cm, tett sikk-sakk rundt kanten. Bør holde på sminkefjerneren, og bør ikke føles som piggtråd i fjeset. Dessuten lagde jeg femten stykker på under et kvarter, og så fort går det definitivt ikke å strikke.


Matcher bloggen gjør de også. Så får vi se hvor krøllete de blir i kantene etter vask...

Hvordan vaske?
For hvordan vasker man sånt bittesmått uten å miste det i maskinen? Vaskeposene mine føltes litt unødvendig store. Dessuten trengte jeg et sted å gjøre av de skitne småklutene mens jeg ventet på neste 60-vask. To voksne mennesker, som er hjemme mye av tida, gir ikke høyest turn over på håndklær.


Løsningen ble en liten vaskepose som kan henge på badet. Sydd av en større vaskepose, med løpegang, bomullssnor (selvtvunnet) og snorstopper. Oppi med de brukte småklutene, og så hiver jeg posen med hver gang jeg vasker håndklevask.


Det jeg ikke helt har bestemt meg for, er hvordan jeg skal tørke dem. De bør nok ut av posen, men er vanskelige å henge opp. Kanskje går posen i tørketrommelen? Den er sydd av en billigpose fra Nille, og ser veldig ut som plastikk...

Og ellers?
Ellers syr jeg tynne sommer"dyner" om dagen. Ekstremt amatørmessig kjempelappeteknikk, mannens blir fylt med et dynetrekk, min skal få vattfyll. Moro og litt slitsomt. Og innimellom strikker jeg, og løper ut i hagen mellom tordenbygene.

Eksempel på en slett ikke bortskjemt katt.

I går var rørleggeren her, omsider, så nå har vi utekran igjen. Og må betale for hver liter vi bruker, siden vannmåleren også er på plass. Sannsynligvis får vi lavere vannregning enn før, det går ikke allverdens med vann når man bare er to og ikke driver med trening og den slags. Til gjengjeld har vi badestamp, men den håper vi å kunne fylle med takvann.

I kveld er det konsert med bandet til mannen (The Goo Men - lenke til svært uoppdatert MySpace-side, men det ligger noen låter der) på The Crossroad Club, og det kommer mye kjentfolk, så jeg har tenkt å våge meg en tur. Forhåpentligvis er jeg sprek nok til at jeg ikke trenger å drikke så mye. Det høres sikkert rart ut, men alkohol skrur av en del overfølsomhet for lyd, lys og bevegelse, og gjør dermed kvelden mer overkommelig selv om dagene etter blir mer slitsomme.

Mas? Hvilket mas? Hører ingen ting, jeg.

Orker jeg ikke maset, får det bli et par glass hvitvin, som i følge listene skal ha lavere histamininnhold enn øl. Holder ikke det heller, drikker jeg Corona til jeg ikke hører annet enn bandet, men da blir det erfaringsmessig litt vanskelig å komme seg med siste bussen hjem. Hyggelig blir det sikkert uansett, og jeg forventer, som alltid, en knallandes bra konsert! De pleier ikke å skuffe.

Ønsker, av hele mitt hjerte, en god helg til deg og dine!

1 comment:

Ulla-Bella said...

Det var lurt å lage små sminkekluter av gamle håndklær:)