17.6.11

Den som venter på noe godt...

... venter visstnok ikke forgjeves. Det er ikke alltid tilfelle når man har å gjøre med postvesen, og i flere land attpåtil, men denne gangen gikk det godt, om det enn tok noe tid.

Den 10. april bestilte jeg og betalte for to hesper lacegarn på tilbud hos Knitting Goddess, som holder til i England. Håndfarget, 50/50 ull/silke og imponerende 800 meter pr 50 gram. Og begynte å vente.

Tiden gikk. Ingen bekreftelse kom på e-post om at garnet var sendt, og ikke dukket det opp noen pakke. Riktignok er det stusslig med postgang fra England for tida, de har fortsatt ikke hentet seg inn etter snøstormen i vinter, og det har kanskje vært streik også? Og så var det helligdager og kongelig bryllup og påske og greier. Så jeg ventet.


12. mai syntes jeg at jeg hadde ventet lenge nok, og sendte strikkegudinnen i England en e-post. Raskt svar: garnet og manglende e-post var sendt 11. april. Jeg sjekket med posten, som ikke kunne gjøre noe uten sporingsnummer, og ventet en stund til for sikkerhets skyld, men ikke noe garn kom.

31. mai sendte jeg en e-post om at garnet nok var borte. Og fikk svar fra Knitting Goddess om at pakken - samme dag! - var kommet i retur til dem fordi den hadde ligget to uker uavhentet på postkontoret! Ikke vet jeg hvilket postkontor den har vært på, men noen hentemelding har jeg ikke fått.


Så garnet ble sendt på nytt samme dag. Og 8. juni var det tilbake i Norge, og ble levert direkte i postkassen min. Juhu! Nå ligger det i skjenken og venter på å bli en sommergenser, kanskje? Det er overraskende mykt og tykt til å ha så mange meter på hektoen, i hvert fall, og vel verdt å vente på.

Stripefristelse
Jeg har ventet lenge med å begynne på Stripe Study. Det har stått på ønskelista siden mønsteret ble publisert, og jeg hadde det helt riktige garnet liggende. Likevel har jeg ikke villet starte på det, siden jeg har et par andre eviglange rillestrikk-prosjekter liggende i kurven og hadde ambisjoner om å gjøre dem ferdige først.


Nuvel. Jeg har ventet lenge nok. Forsetter er til for å brytes, så jeg har falt for fristelsen og startet selv om strikkekurven er full av rillestrikk. Og etter at bildet ble tatt, har jeg faktisk strikket en hel del striper til. Veldig fin strikke-til-lydbok-strikking. Og så skifter jo garnet farge sånn festlig og passe ofte til at man ikke blir helt lei.

Garnene er Evilla 6/1, det brune, og det lyse grå er Navia Uno.

Og ellers?
Ellers regner det. Ikke mer å si om den saken. Naboen har hatt besøk av gravemaskin i dag, så jeg har holdt meg på soverommet med strikketøy og katter og så langt unna rabalderet som mulig.

Formen er mer eller mindre tilbake til "fin i kroppen, treig i toppen", og det er jo slett ikke verst. Sydd litt har jeg gjort i dag, også. Alle andre planer ble avlyst av gravemaskinen, men det er meldt regn i en uke, så jeg skal nok få unna en del.

Helgeplan for Caruso og mor. Godstol og armkrok.

Helgeplanen er å være hjemme og strikke og sy. Og kanskje tre en skjerfrenning på veven. Og strikke litt på maskin. Og bake noen glutenfrie rundstykkeaktige ting å spise til salat. Og strikke og høre lydbok og klappe dovne katter. Fin plan, synes jeg!

Ønsker dere alle en fortreffelig helg!

4 comments:

Marianne said...

Nydelig garn! God helg :)

Vibekes lille grønne said...

Det var lang ferd på garn, godt det dukket opp til slutt! Nydelig farge og det bekrefter jo det med at lengden ikke har alt å si for tykkelsen. Featherweight cardigan hadde vært fin i det garnet!

Stripe study ble litt langdrygt etter hvert, men sikkert morsommere med garn som skifter farge.

Helgeplanen høres fin ut! Her blir det regntung hyttetur til de flomrammede Mjøstraktene. God helg! :)

LivM said...

Lekkert garn,men jammen tok det tid før du fikk det!

Helle said...

Her må jeg si at jeg er imponert over din tålmodighet. Garnet var imidlertid lekkert, og sikkert verd å vente på. - Har forresten opplevd akkurat det samme en gang med at posten glemte å sende ut hentelapp hvor pakken ble sendt tilbake til avsender.