15.6.11

Florlett luksus og akeleiekavalkade

Ta-ta-da! Peacock Feather-sjalet er ferdig, etter en liten nær-slutten-opplevelse. Dette ble gromt!


Lett som en fjær er det, bare 53 gram kasjmir. Strikket på pinne 4,5 ble det et pent lite sjal, og det var superraskt å strikke!


Mønsteret heter Feather Duster av Susan Lawrence, og er kjøpt på Ravelry. Genialt lite mønster, lett å huske, og det beste av alt: Det er mønster bare hver fjerde pinne! Så etter hver mønsterpinne strikker du en vrang rad, en rett rad og en vrang rad før det er mønster igjen. Da går det fort.


Men selv om det er mye glattstrikk, blir mønsteret luftig og åpent og garnet rakk langt.

Garnet er 100 % kasjmir fra Lotus, kjøpt da Projo var på besøk på strikkekafeen. Jeg tror ikke de har det lenger, men det er å få kjøpt hos Pinnsvin Design. Gratis var det ikke, men kjære vene, noe så mykt og luftig og deilig.


Fargen er som vanlig av det vanskelig fotograferbare sorten, en blågrønn sak helt etter mitt hjerte. Strengt tatt litt skarpere enn jeg kler, men jeg later som. Håpet er å finne stoff/kjole som passer til, så jeg kan bruke det i lillesøsters bryllup. Bør kanskje ha et litt mindre varmt alternativ i bakhånd...

Akeleiekavalkade
I går kveld tok jeg en runde i hagen med kamera, etter mange dager med vekselvis pollen og regnvær. Det er akeleiesesong, og jeg har MANGE. De stortrives på leirjorda i halvskyggen her, og er lette å så fra frø. Alle disse har jeg sådd selv.

Chocolate Soldier

Frøsådd rosa

McKana's Giants

Magpie eller William Guinness

Mange flere og andre blomster som blomstrer nå, samt før- og etter-bilder av naboens nå fraværende trær, er å finne i eget album, for de hageinteresserte.

Og ellers?
Ellers kapitulerte jeg i går og satte en kortisonsprøyte. Vel, ikke selv, da, men hos legen. Planen var å vente en stund for å se hvor ille det ble etter vårens medisinske innsats, men når formen daler og alt klør og hodet blir tyngre og tyngre blir jeg så innmari nedfor. Og når jeg vet at kortison hjelper...

- Interessant med strikkpinne, selv om jeg er litt trøtt...

Så jeg bestemte meg for å gi meg selv en god sommer i stedet, så jeg kan være sterk og brun og (over)modig når høsten kommer. Litt bivirkninger er det, og som regel en smell når effekten går ut, men jeg får heller leve med litt tykke fingre og ankler og en liten nedtur om noen uker. Jeg har et par teorier om hva den nedturen kan skyldes, så kanskje den kan unngås.

- Må... holde.... fast....


Litt sigen etter helgas utskeielser er jeg, men ikke verre enn at jeg har tenkt meg ut i "drivhuset" for å potte opp dahliarøtter (sent ute, alt for sent ute...) og kanskje få de siste bønnene og squashen i jorda i kjøkkenhagen. Etterpå skal jeg til en venninne og leke hagedoktor og se på et par uregjerlige bed. Jeg vet ikke hvor mye jeg har å bidra med, strengt tatt, men to hoder bør i hvert fall tenke mer enn ett.

zzzzz...

Så det så! Fortsatt fin onsdag!

6 comments:

Vibekes lille grønne said...

Litt av et sjaltempo du har for tiden! Dette ble skikkelig lekkert og nydelig farge! :) Mønster hver 4. runde høres greit ut, noterer meg det. Holder på med to store sjal, som aldri blir ferdig. Laminaria med estlandsk mønster og Rock Island med treigtstrikket Drops lace.

Nydelige akeleier! Har reddet en rosa her, som står i midlertidig bed. Høres smart ut med en kortisonsprøyte. Fin og oppegående sommer høres bedre ut enn det motsatte! Lykke til! :)

BodilE said...

Jeg må si du imponenerer med ditt strikketempo og hagetempo, spesielt med tanke på helsetilstanden din, men tror jaggu jeg hadde blitt imponert uansett jeg!
Sjalet ble helt nydelig, det ser mye vanskeligere ut enn det høres :)
Min ene akeleie fikk jeg for noen år siden av en kollega, fordi den var blå. Planen var å ha masse blå blomster av ymse slag, og dette er en av de få som har overlevd valper og skvallerkål.
En flott onsdag til deg også!

LivM said...

Aldeles lekkert sjal. Cashmere er jo bare så nydelig å strikke med. Jeg tror Projo fortsatt har garnet, men hun har ikke fått lagt alt i den nye butikken enda :-)

Helle said...

Sjalet ble aldeles nydelig. Hadde aldri gjettet at mønsteret var så enkelt, da det så ganske så intrikat ut.

- Av og til må man bare kast inn håndkle, da alternativet er så mye verre. Håper du får en bedre og allergifri sommer.

Sisselshverdag said...

Sjalet er nå bare knall lekkert :D Og det ser IKKE enkelt ut ;)
Så nydelige farger du har på akkeleiene dine, håper jeg har drivhus neste vår så kan jeg så frø jeg også :D

Ha en koselig onsdagskveld :D Klem

salige lavendel said...

For et vanvittig vakkert sjal!! Det ser så vanskelig ut, men høres ikke så vanskelig ut sånn du beskriver det. Deilig med sånne lutige sjal på sommerkveldene. God bedring, godt man kan få litt hurtighjelp når man virkelig trenger det!