18.5.11

Seige sokker

Endelig en hemmelighet som kan vises fram! Det vil si, nå er den jo ikke hemmelig lenger, og det er fordi lillesøster har bursdag i dag (hurra! gratulerer!), og fikk sokkene i posten for en liten time siden.


Og disse har tatt lang tid... I følge Ravelry-siden begynte jeg på dem 28. januar, opprinnelig tenkt til mammas bursdag. Men jeg skjønte fort at dette kom til å ta tid, og når de i tillegg ble heller store, var det greit å omdisponere dem til lillesøster, som har større føtter og senere fødselsdag.


Det er flere grunner til at det har gått sakte. For det første er det et sånt se-på-hele-tiden-mønster, praktisk talt uten hvilerader. Dermed lar de seg dårlig kombinere med tv og lydbok og strikkekafé og den slags.

I tillegg er tynne pinner og vridde masker tungt å strikke. God sittestilling og hyppige pauser var derfor påkrevd, og gjorde sitt til at dette ble et langdrygt prosjekt.


Sokkene ble altså en drøy 39-størrelse - det var der det passet med mønsterrapportene å legge inn hælen. Jeg har strikket skaftet ganske lavt, siden mange skrev at de var litt smale. I det hele tatt ser sokkene veldig lange og smale ut, men lillesøster sier at de passer, så da ble det heldigvis riktig. Ikke lett å se når ens egne føtter passer i barnesko! (Og derfor heller ingen modell i sokkene, det monnet liksom ikke så mye å putte mine føtter inni der.)


Når det er sagt: Jeg liker sokkene veldig godt, og skulle gjerne strikket mange flere par med sånt mønster med vridde masker og fletter. Nå holder jeg på med et par som bare har et mønsterfelt på siden, og det går heldigvis greit, men det blir nok en stund til jeg tør å prøve meg på fullmønstrete sokker igjen.

Mønsteret eSacre du Printemps, og det er gratis på Ravelry. Strikket fra tåa og opp med kortradhæl, og jeg har selvfølgelig strikket begge to samtidig. Et virkelig forseggjort mønster til gratis å være!Garnet er Austerman Royal, kjøpt hos Mauds garn. Garnet inneholder 60 prosent merino, 20 nylon, 10 cashmere og 10 silke, så dette er gromme greier. Litt lett for å dele seg, men det er ganske elastisk. Blankt og fint og mykt!

Og ellers?
Kroppen min bestemte seg for at i går skulle jeg betale for moroa jeg hadde i helga, så det ble en stille og rolig 17. mai. En ørliten tur ned for å se på folketog (det er tre minutter å gå) og litt hjemmelagd is på verandaen,ble det hele, men jeg så både korps og barnetog og gardens oppvisning på tv. Riktignok stort sett uten lyd, siden nrk-reporterne insisterer på å snakke samtidig som musikkorpset spiller og ungene roper hurra.

Helt riktig holdning til regnværsdager.

I dag er formen tilbake til hva jeg vil kalle en litt laber normal, og omtrent som forventet denne uka. Før det begynte å regne var jeg ute og strødde kunstgjødsel (fy! Men jeg orker ikke herje med å få tak i noe annet) i hagen, luket bittelitt og plantet ørlitt, og resten av dagen har jeg brukt i godstolen med strikketøy og lydbok. Og på en liten dupp i senga med alle kattene.

Men ellers er jeg ved godt mot, altså! Jeg har omsider startet et nytt strikketøy og i morgen er det meldt lukevær. Så da er planen enkel: Møkkete knær og sørgerenner! 

4 comments:

Sisselshverdag said...

Så flotte sokker, desse blir nok lillesøster veldig glad for :D
Jeg fikk også slengt utover gjødsel i dag, slutta tidlig på skolen og kjøpte på vei hjem. Rakk akkurat å få gjødsla utover før de verste bygene (eller kanskje det bare har vært ei laaaang) begynte,

Ha en trivelig utedag i morgen, jobber til 5 så jeg får kose meg i sola med "ungene mine" på sfo ;) (Ikke noe dårlig alternativ det)

Tingelingeling said...

Nydelige sokker i fin farge !
Heldig hun som har deg som søster! Og veldig hyggelig å ha en søster som vet å sette pris på noe som du har lagt så mye arbeid i. !

Håper formen tar seg opp igjen, den gjør jo det, men fort mener jeg!! Klem

Ulla-Bella said...

Så heldig hun er som har fått så fine sokker i gave:) Håper formen din er på oppadgående:)

Vibekes lille grønne said...

Flotte sokker og heldig søster! Nydelig farger og mønster sammen, men ble litt avskrekket av konsentrasjonsgraden.

Støtter Tingelingeling i ønsket om rask formstigning! :)