16.5.11

Regning med mange streker

Lørdag dro jeg av gårde, full av optimisme og med betalingskortet rastløst i lommeboka. Det skulle ikke bli så lett, nei.


Første strek i regningen
Riktignok skar den første planen seg allerede før jeg dro, siden Mauds garn plutselig opplyste på Facebooksiden sin at de holdt på å flytte Oslobutikken til Lillestrøm! Uten en dags forvarsel! Nå var det heldigvis ikke noe jeg virkelig trengte derfra, men jeg hadde planlagt å bruke litt penger, så det var jo synd for dem.

Andre strek
Oslo S er stengt, og det går buss for tog fra Lillestrøm. Jeg visste om det på forhånd, og planla å ta flybussen fra Gardermoen. Den var full da jeg kom, ingen ekstrabuss og en halvtime til neste, takk. Ikke aktuelt, så jeg spanderte på meg en honnørbillett på flytoget i stedet.

Etter litt virring i Lillestrøm fant jeg bussen videre, sank lettet ned og ble øyeblikket etterpå overfalt av en mor med to små franske døtre. Full forståelse for at det var varmt og trangt og at ungene var slitne, men sutring på fransk er virkelig vannvittig slitsomt. Det minnet mest om hvining, egentlig, og jeg skjønte plutselig hvorfor franskmenn gir ungene sine rødvin i tåteflaska.

Tredje strek
Nuvel. Jeg dyttet øreproppene enda lenger inn i ørene og fordypet meg i strikketøyet. Lett susete steg jeg av på Oslo S tyve minutter senere. Første prosjekt var å finne siste nummer av Knitscene. Det var det ingen av Narvesenkioskene på Oslo S som hadde. Hvor i all verden er det jeg har kjøpt det før?

Fjerde strek
Neste stopp: Strikkedilla og Dropssalg. Men de hadde ikke verken Baby alpakka silk eller det nye lace-garnet, og det var det jeg skulle ha. Og ikke noen fine farger igjen til tovet veske, som var plan B.

Strek fem og seks
Innom to stoffbutikker og ser på kjolestoff. Finner ingenting jeg liker. Kanskje jeg kan bruke den brune og kremfargede satengen jeg kjøpte i fjor?

Strek seks og en halv
Husfliden: Ikke noen vevskje enda. Men fikk i hvert fall kjøpt en skjekrok - den brukes til å tre renningen gjennom vevskjea.


Og så kjøpte jeg to hesper Hoelfeldt Lund strikkegarn av spælsau! Dette har jeg hatt lyst til å prøve en stund, siden venninna min forhåpentligvis skal ha et par sauer. Vi har dessuten liggende spælsau-ull som vi skal lære oss å karde og spinne fra, så det er kjekt å se hvordan det kan bli.


Garnet er ganske stivt, men ikke verre enn f.eks. pt2. Og det er blankt! 224 meter pr 100 gram skulle vel være omtrent worsted weight, tipper det strikker opp til 18-21 masker pr 10 cm. Håpet er å strikke votter og kanskje en lue, jeg må bare overvinne kneika med å strikke flerfarget mønster...

Strek syv og en halv
For sikkerhets skyld toppet jeg ettermiddagen med en tur til Majorstua i Holmenkollstafettkaoset, bare for å oppdage at Tjorven hadde stengt for en halvtime siden. Ja, ja.

Og ellers?
Etterpå var det slutt på stekene, og kvelden ble riktig hyggelig, og flyten så pass god etter hvert at jeg kom hjem med flybussen utpå morgenkvisten... Det kostet nok en hel del, men jeg kom fra det hele med en skje eller to i behold.

Jeg lærte nemlig noe nyttig om øl, gluten og histaminintoleranse. Først var vi på Schouskjelleren Mikrobryggeri, og de hadde glutenfritt øl! Lykkelig og glad satte jeg til livs to flasker, og ble forskrekkelig dårlig. Susete i hodet, varm og kald om hverandre og med skyhøy, ujevn puls og knallrøde, såre lepper. Hmmm. Ikke akkurat histaminfritt, det ølet der.

Linda eksperimenterer med mobilkamera i mørke kjellere,
og Stine er blitt gammelrosa, men smiler likevel.

Neste stopp var Glød på Grünerløkka, og her har de Sol. Det er hvetefritt, lyst og tydeligvis med et mye lavere histamininnhold, så etter et par flasker til begynte hodet å klarne (!) og leppene å få mer normal farge. Jeg antar dermed at histamininnhold er viktigere for meg enn gluteninnhold...

I går sjekket jeg litt på nett, og fant ut at det er umulig å finne ut hvilke ølsorter som har høyt eller lavt histamininnhold. Men i hovedsak ser det ut til at lyst øl på flaske som oftest har mindre enn mørkt øl på tapp. Så det forklarer nok hvorfor jeg tåler Sol og Corona relativt bra, for jeg er faktisk ikke på langt nær så sliten som jeg hadde trodd jeg skulle være.

En meget sjeldent øyeblikk: Alle fem på ett brett. Eller på en seng, om du vil.

Ellers har det ikke skjedd så mye, nei. I dag har jeg vært med en venninne på Felleskjøpet og sikret billige pallekarmer til kjøkkenhagen, og i kveld skal jeg prøve å få lagd vaniljeis til i morgen. Vi har ikke de store planene for nasjonaldagen, men vurderer en liten tur ned til folketoget. I hvert fall skal jeg spise is og vafler!

Ha en fin 17. mai! 

7 comments:

Ulla-Bella said...

Det er nok ikke ofte alle fem ligger slik sammen:) Flott!
Du fikk da i alle fall med deg noe garn hjem, men synd at du ikke fikk handlet alt du ønsket.

Vibekes lille grønne said...

Litt av et maraton!! Tror jeg måtte meldt pass etter sutre-seansen for min del. Jeg er allergisk mot denslags.

Narvesen ved Najonalteateret (ikke T-banen) har bedre utvalg av magasiner, men det er jo litt vei dit. Strikkedilla har jeg gitt opp, synes de har dårlig og kjedelig garnutvalg og veldig trangt.

Fabelaktig at du hadde en hyggelig kveld/natt og kom fra det hele med en skje i behold! Er ikke helt der enda. Planlegger stort sett bare en ting hvis jeg skal i byen også hjem igjen. Akk ja.

Ha en strålende 17.mai! :)

karna said...

For et herlig strek-innlegg og kattebilde,-) Ha en kjemfin 17.mai!

Tromsøjente på 40 said...

hihi,, her var det mange kjepper underveis. Du skriver godt,, artig å lese. Godt du fikk med deg noe etter alt strevet :).

Ønsker deg en deilig 17. mai. Vi har full rulle fra kl 9.. men jeg gleder meg. Blir litt spesielt i år, for jenta skal være confransier på arrangementet her, i vår bydel. Artig :).

Klem.

Stine said...

Jeg er veldig glad for at du allerede er på beina! I hele går hadde jeg nemlig dårlig samvittighet for at jeg ikke var streng og sendte deg hjem med siste buss, og derfor kanskje hadde ødelagt de neste to ukene for deg...

Neste gang blir det urtete! ;)

Tingelingeling said...

Streker i regningen er jammen ikke noe man vil ha hver dag!! Fint at du fikk med noe hjem, det er alltid fint!
Rødvin på tåteflaske kunne kanskje vært noe for alle som lager lyder vi ikke tåler?
Morsomt innlegg ogtakkoglov for skjeen du hadde igjen!

Jeg har også vært på Tigerstadbesøk, men jeg rekker ikke å skrive noe om det, har jo ikke kommet lengre enn til Strynefjellsturen enda.
Får nok gjøre som svigerprinsessa sier; å ikke skrive så langt... (hm.. det er ikke min sterkeste side, for å si det sånn..)

Fint at du fikk en fin kveld med gode venner. Det er GULL!!
Håper formen holder og at du får flere skjeer til senere bruk!
klem

BodilE said...

Så søte katter du har, hvordan har du endt opp med fem? Er de "egenproduserte" eller har de kommet til deg på andre måter?