24.1.11

Grundig markert

Jeg er sikker på at lånerne her i huset bruker maskemarkører til ett eller annet de gjør ofte. Eller kanskje de bare liker å bruke dem til pynt. Uansett hvor mange jeg lager, er det nemlig tomt når jeg trenger dem.

Og jeg bruker dem ofte! Har oppdaget at det letter arbeidet veldig å bruke markører - ofte kan jeg se med et øyekast om jeg har strikket riktig eller ikke, i stedet for å måtte møysommelig telle fra starten av raden.

Mengden nyoppstartede strikketøy er i ferd med å nå nye og skremmende høyder, så i dag satte jeg meg ned og lagde en liten haug med markører.

Vanskelig å huske å slippe skuldrene ned når man holder på med dette, så det lønner seg å ta noen pauser. Og å spise, oppdaget jeg da jeg begynte å skjelve på hendene...

Etter en stund gikk jeg også tom for materialer, så mer skal hamstres på onsdag. Fine bilder får jeg visst aldri til, men her er de i hvert fall:


Så nettopp dette i en blogg - glemte å skrive ned hvor, selvfølgelig, sorry! - krok i den ene enden og løkke i den andre, så kan markøren brukes både på pinnen og i strikketøyet! Så da lagde jeg så mange som jeg hadde wire til.

Noen tradisjonelle med ring. Jeg liker å lage par når jeg har materialer til det, men dette er jo også en finfin måte å få brukt opp alle odde perler man har liggende.


Strikketøy på store pinner trenger også markører!


Og til slutt en kjempesmart sak som jeg fant hos Turtlegirl's Bloggy Thingy - som for øvrig er en kjempestilig blogg (hun har pene, røde katter hver tirsdag) - nemlig en radteller! Den opprinnelige beskrivelsen har fast antall ringer, men i et senere innlegg kommer hun opp med ideen om justerbare.


Prinsippet er altså at du starter med pinnen i den øverste ringen, og så flytter den ned til neste ring når du starter på neste rad, osv. Du kan skru av og på deler etter som hvor mange rader mønsterrapportene er på - to, tre, fire eller fem. Én rad regner jeg med å huske...

Denne er lagd med billige kjedelåser fra et eller annet sett fra Panduro. De er av såpass dårlig kvalitet at jeg ikke har turt å bruke dem til kjeder, men her funker det jo fint! Denne skal sporenstreks på hanskestrikketøyet mitt, der det skal økes til tommelkile hver fjerde runde. Det er nemlig klin umulig å se hvor økningene er med vevmaskemønsteret i veien, og jeg har bannet en del ganger allerede... Men nå blir det fart på sakene!

Og siden jeg var så godt i gang, lagde jeg et par øreringer også...


Dagens hjelper
Hjelper mamma med å lese hanskemønster
Ellers lite nytt å melde - planene for uka er omorganisert til noe som forhåpentligvis etterlater meg med krefter å bruke opp på konsert på lørdag. Tiårsjubileum for bandet til gubben kan man rett og slett ikke gå glipp av, spesielt siden jeg har kjent dem hele veien og det kommer gamle bandmedlemmer vi ikke har truffet på årevis. Så da er planen hagelag på Jessheim i morgen kveld, B12-sprøyte på onsdag formiddag og LHK gryforferdelig tidlig på torsdag. Fredag skal jeg sove. Og lørdag, helt til jeg må dra.

Håper uken har startet bra for deg også, og at den fortsetter i samma fine stilen!

5 comments:

Ulla-Bella said...

Din hjelper har så hærlig stil:) Fine markører du har laget:)

Vibekes lille grønne said...

Da har jeg oppdatert meg litt her inne, og den ribbestrikkete jakka di så super ut. Både pen og praktisk!

Rart hvordan sånne maskemarkører forsvinner, det gjør de her også. Da får du jo sjansen til å lage nye fine markører hvertfall. Lykke til med LHK denne uka. Jeg skal begynne på ny hestekur til uka. Moro med tiårsjublieum!

Ha en fin uke! :)

Tingelingeling said...

Jeg trives her hos deg! Ble ekstra begistret over å finne blomstene på kjellerbildene dine. Herlig. Jeg har nå tynnet ut slik at det er helt tomt i min kjeller... Jeg tenker mye på å komme i siget igjen. Nye, bugnende blomster i mengder!! Klem til deg og lykke til på LHK!!!

Åse H. Aa. said...

Ja, jeg har også veldig god nytte av markørene jeg har fått av deg! Men de har en tendens til å forsvinne , ingen tvil om det..
Ser du skal til ernæringsfys. på torsdag. Håper hun kan hjelpe deg!

Marit -Tusenfryd said...

Så fine markører du lager!