19.1.11

Ferdig ribbet for en stund

"Ta bilde i dagslys" begrenser seg for tiden til å stå
foran speilet i gangen med utgangsdøra åpen i to minutter. 

Navnet Verdens Kjedeligste Ribbejakke refererte i utgangspunktet til hvor kjedelig det var å strikke saligheta, men den er nå visst ikke så veldig spennende ellers heller. Men praktisk er den - en glimrende hverdagsjakke som er passe varm og passe tynn og passe trang. Og så liker jeg fargene.

Satser på at vertikale ribber veier opp for
horisontale striper på det breieste av hoftene.

Men den var kjedelig å strikke. Jeg startet på ermene på flyet til Kreta i slutten av september, men da jeg begynte på bolen mistet jeg litt motet. Så jakka har hvilt seg litt i mellomtiden, men etter oppdagelsen av strikkepodcast og engelske lydbøker ble det fart på sakene.

Strikket i Abuelita Baby Merino Lace på p 3,5 er den ganske så løs i fisken, så det blir spennende å se om ribbene holder på spretten etter en stunds bruk. Det er ikke så veldig farlig om den blir litt slaskete, synes jeg, det er jo en tynn og litt ledig jakke, tenkt til innebruk og under (jukse)skinnjakka til våren.

Me har juksa litt - jeg er ikke på noen måte så brun som dette.
Mønsteret er delt fra eget hode, dels fra Elizabeth Zimmermans Seamless Saddle Shoulder Pullover. Målene er fra en gammel ulljakke. 

Skal ikke påstå at denne var gjennomdesignet da jeg startet, for å si det sånn. 

Jeg så nok ikke helt for meg hvor mye kommers det ble når ribbene først skulle settes sammen fra ermer og bol, og deretter felles først den ene og så den andre og så den første veien igjen. 

Så det er ikke alt som er like stilig, og det ble en god del fikling for å få det hele til å gå opp. Men nå har vi lært, og kan kikke på hvordan det ikke skal gjøres neste gang. Ha. Ha. Ha. Det blir en stund til, kan du si.

Knappene er for øvrig festet feil vei. Jeg kjøpte dem for å bruke riktig side, men så oppdaget jeg hvor pen baksiden var, så da ble de sydd fast med ryggen ut, gitt.

Ravelry-side for prosjektet, åpen for alle.Noe å høre på til endeløs ribbestrikk
Jeg har testet nye podcaster! Utrolig mye dårlig der ute - med fnising og dårlig lyd og lite interessante diskusjoner, men veldig mye bra også. 

Disse har jeg hørt en del episoder av, og regner derfor med at de stort sett holder lovet kvalitet over tid:Miss Elle KnitsMiss Elle Knits. Miss Elle er ung og britisk og litt knisete og snakker veeeeldig laaaangsomt litt uengasjert. Jeg var litt usikker på om jeg skulle anbefale denne, men jeg ender stort sett opp med å høre på episodene hennes, og hun snakker stort sett om strikking. Dessuten har hun fibromyalgi, og det har jeg jo sympati for.Sticks and strings blir utgitt av David Reidy, en australsk fyr som snakker om litt annet enn strikking også. Denne holder atskillig høyere kvalitet. 

Dette er en hyggelig podcast der om han snakker om ganske hverdagslige ting, om å gå tur, hva som skjer i hagen og på jobben og rundt forbi. Han tipser ofte om nye strikkepodcasts og anmelder mønstre og magasiner, og det er jo kjekt. 

Hver sending inneholder et essay, der han snakker mer eller mindre sammenhengende og morsomt om ett eller annet aspekt ved strikking. 

Dessuten liker jeg musikken han spiller selv om (eller nettopp fordi) det er ting jeg aldri ville ha plukket ut selv (klassisk gitar, f.eks.). Også er det litt morsomt at det er sommer der når det er vinter her. Også har han to katter som sitter og maler foran mikrofonen.

The Knitmore Girls PodcastKnitmoregirls er et amerikansk mor og datter-team. 

Moren Gigi er født i Tyskland, men utvandret til USA som ganske liten. Datteren Jasmine er helt uten tvil amerikansk. Og det er litt mye reklame.

Men de er ganske festlige, tonen er god uten at det blir fnisete (som jeg virkelig ikke orker), og de vet virkelig hva de driver med. Begge har tidligere jobbet i garnforretning, og de reiser rundt på messer og sånt. Ofte omtaler/anmeldelser av oppskriftsbøker. Jasmine spinner i tillegg til å strikke, så det er også en del om fiber og spinning.

Knitwits er et amerikansk ektepar - hun strikker og han er morsom. 

Dette er en ny favoritt, jeg ler så tårene triller av disse to. Han har fortid som radiovert og er nå profesjonell oppleser (eller hva det heter på norsk), hun er tidligere chear leader for Miami Dolphins og har nok aldri hatt noen betalt jobb, men er hjemme med deres to yngste barn og har tidligere drevet "ferret rescue"! 

Hun spinner, strikker og hekler, og så snakker de litt om vin og vegetarmat og forskjellig og det er veldig hyggelig og skrekkelig morsomt. 

Dagens hjelper
Hjelper mere fra enn til. 

Ellers spøker det for strikkekafe både i dag og neste uke - denne uka blir det både brudekjolekikking på fredag og svigerbesøk på lørdag, og neste uke er hagelagsmøtene i gang i tillegg til alt annet. 

Men i dag har jeg faktisk vært oppe og pusla og ryddet julepynten ned i nye kasser og flyttet en stabel dvd-er så jeg er ett steg nærmere å plukke ned neste bokhylle i stua! Så nå er dagen over, og det er strikketøy og lydbok som gjelder. Ikke verst! 

Fortsatt fin uke til deg! Og hvis den ikke har vært fin så langt, håper jeg den slutter bedre enn den startet.4 comments:

Ulla-Bella said...

Så fort du har strikket denne da:) Den ble kjempefin.

Marit -Tusenfryd said...

Den jakka var knallfin!
Du kommer sikkert til å flytte inn i den - det kunne jeg ha gjort:)
Og så godt det kjennes når man blir ferdig med noe som er kjedelig!!

Hanne-Kristine said...

Jakke var råflott på deg, kan nesten se at det er kjedelig strikk....men flott var den :)

Ok! Nå komme det et ganske teit spørsmål....
Hva er podcast? og hvor får du tak i det?
Kan nesten tenke meg at det lastes ned fra nettet, men på hva og hva koster en slik en?
Eg vett det! Eg kan ikkje alt :) ha ha ha men blogg har eg fått til og Ravelry side.... Fant deg der, håper det er greit at eg legger deg til som venn, liker det du lager og kjenne meg igjen i det du skrive :)
God bedring, nyt pinnene og kos med katten, heldige dere som har katt..... sukk :)

Villblomsten said...

Jakken ble kjempeflott :-)