16.1.11

Dette og hint

Noen ganger forsvinner dagene under meg som holke under føttene, og når jeg kommer til meg selv, sitter jeg på rompa på isen og lurer på hva i all verden det var som skjedde.

Så jeg kan ikke egentlig redegjøre for de siste dagene, jeg har ikke helt oversikten. Men fort har det gått!

Jeg husker at jeg har vært med lillesøster og sett på brudekjole (morsomt! slitsomt! overraskende mange fine kjoler!), og at vi har vært hos veterinæren med en katt som tilsynelatende ikke feiler noen ting men har kastet opp i natt igjen.

Og så drakk jeg to Munkholm på fredag, og etterpå har jeg nesten ikke kunnet stå oppreist. Men det kan jo skyldes så mangt... Dette er også grunnen til at dagens bilder holder (om mulig) enda dårligere kvalitet enn vanlig.

Og så har jeg strikket og strikket og strikket mer. Og bladd gjennom maaaaaasse flere mønstre. Jeg har en tilsynelatende uendelig tålmodighet på nettet, og kan bla gjennom side etter side etter side.

Den Fantastiske Fletteluen
Har forsåvidt vært ferdig noen dager, men jeg har ikke klart å bestemme meg for om den skal blokkes eller ikke. Derfor er den fortsatt ikke vasket - men jeg har brukt den! Den er nemlig ørlite granne stor, og jeg er redd for at hvis jeg blokker den, blir den alt for stor. Det skjedde nemlig med den varme lua i eskimo-garn.


Dette er et typisk hastverk-er-lastverk-prosjekt, men det endte noenlunde bra til slutt likevel.

Lua hadde for eksempel vært finere i ensfarget garn, og jeg har trikset og ordnet og herjet med flettene for å få lua mindre. Det er ikke alltid jeg klarer å se konsekvensene av min egen fikling, og dermed baller endringene på seg.

Jeg droppet også å strikke båndet først, som oppskriften sier. Ikke tale om at jeg strikker dobbel tråd på pinne to for å få det hardt og stramt nok! Så jeg plukket opp etterpå og strikket vrangbord med enkel tråd og omtrent 2/3 av masketallet. Vrangborden er lagt dobbel, og jeg har latt det være åpning så jeg kan tre strikk i hvis den strekker seg alt for ille.

Ellers liker jeg lua: Farger og mønster er fint, og den er riktig god og varm.

Mønsteret er gratis og heter Nine Dwindling Cables. Mer info om min lue på Ravelry.

Sideveissokker
Sjokoladesokker!
Inspirert av Marits Tusenfryd fant jeg en drops-oppskrift på sideveissokker! Rillestrikk hørtes mykt og varmt ut, syntes jeg, og bryter i tillegg mønstrete sokkegarn på en fin måte.

Jeg har selvfølgelig trikset litt med mønsteret for å få sokkene kortere. Den første er ferdig, og er litt lang, men ikke verre enn at jeg skal strikke en makan. Dette er glimrende busstrikketøy!

I utgangspunktet var jeg litt usikker på fargen, selv om jeg liker brunt. Men etter å ha strikket en stund, liker jeg den godt - den minner om sjokolade som smelter i melk! Endringsfakta blir å finne på Ravelry.

Mere strikketøy!
Fine sokkegarnet! 
Ellers blir ribbejakka ferdig i dag, håper jeg, og jeg har startet på et par vanter til meg selv i nyyyydelig sokkegarn fra Cherry Tree Hill, via Mer garn. Fargen heter African Grey og mønsteret er Bobbie av Julia Mueller.

De andre jakkeprosjektene er allerede i endring.

Jeg tenkte jeg skulle strikke en prøvelapp i Viking Alpaca Sport, så jeg kunne få med meg nok nøster til en jakke mens de fortsatt har samme innfarging i butikken.

I følge nøstet skulle strikkefastheten være 23 masker på pinne 3,5.

Jeg fikk 19,5.

Det er derfor jeg strikker prøvelapper. Det er ikke aktuelt å strikke det seige alpakkagarnet noe strammere, jeg kunne faktisk med fordel ha gått opp en halv størrelse.

Så da må jeg bestemme meg på nytt:
- Gjøre om mønsteret jeg hadde tenkt å bruke (jeg tror ikke det, stoffet blir for stivt til at det blir pent)?
- Bruke et annet mønster på lista?
- Finne et helt nytt mønster?
- Droppe garnet og begynne på noe annet?

Vi får se! Det er nok jakker å ta av på ønskelista, i hvert fall.

Dagens hjelper
Ser på puse-TV og hjelper småfuglene med å holde seg (år)våkne.
Kommende uke og uka etter er allerede fullpakket, så nå skal det hviles i dag og i morgen!

Etterpå følger i rask rekkefølge Jessheim på tirsdag, strikkekafe på onsdag, brudekjolekikking i Lillestrøm torsdag eller fredag (kanskje).

Neste uke er det strikkekafe mandag, Jessheim tirsdag, ernæringsveileder i Lillestrøm torsdag (yey!) og konsert i Oslo på lørdag. Jadda. Det høres vel ut som det er litt i overkant mye for en utmattet sjel, så noe nå nok droppes. Men jeg holder fast ved prinsippet om stjerner og tretopper!

Ha en fin uke!

2 comments:

Ulla-Bella said...

Lue er kjempefin, og jeg synes ikke du skal blokke den. Deilige sokker også. Har strikket dem selv også, men likte ikke tåa spesielt godt. Du har så fine hjelpere, og det er godt å se at de har slik service - med egen plass i vinduskarmen og det hele:)

Sisselshverdag said...

Så kjempebra sagt, å ha holke under føtta...... sånn føles det og jeg har ikke kunne forklare åssen det føles før nå. Tusen takk ;)

Du har nå nok å gjøre om dagen du også, ikke bare bare å være syk heller..

Gleder meg til onsdag, sees da.
Ha en flott søndag så lenge :D

Ps.Så mye fint du strikker ;)