17.12.10

Ferdig eksplodert!

Da er omsider det eksploderte Gaia-sjalet ferdig og overlevert til ny og entusiastisk eier - og det er jo gøy!

Ser litt ekstra dramatisk ut oppå den regnbuefargede matta...

Bursdagen var for noen uker siden, men siden skuldrene gikk til vrangmaskestreik, tok det "litt" tid å få saligheta ferdig.

På slutten strikket jeg en halv vrangrad, en hel rettrad og en halv vrangrad før jeg tok en pause, sånn til neste dag eller der omkring.

Derfor har jeg også kuttet ut noen rader av kanten ytterst. Bladene der skulle egentlig vært lengre, og dermed mer forskjellige fra bladene i hovedmønsteret. Men skulle jeg ha strikket fem vrangrader til på dette sjalet, hadde det ikke vært ferdig før til neste år, tror jeg, så det fikk bli som det ble.


Jeg liker garnet veldig godt - det er Baby Cashmerino fra Debbie Bliss, og er kabelspunnet. Det er veldig elastisk, noe som gjør at overflaten blir jevn og fin selv om maskene er godt definert.

Mønsteret likte jeg også godt, vurderer å lage en skjerfvariant av bladmønsteret, så jeg får kortere vrangrader. Mønsteret er av Cheri McEwen, og er å finne på Ravelry. Gratis er det også. Det er ganske nytt, så det er ikke så mange som har strikket det enda. Ikke et mønster for førstegangssjalere, dog, det er stort sett bare diagrammer. 

Min ravelryside om prosjekt Exploded Gaia er nå åpnet for allmenheten.

Dagens hjelper
Minner om at det faktisk blir sommer og varme igjen,
selv om det ikke kjennes sånn ut akkurat nå....
I dag er jeg strengt tatt litt redusert på både den ene og den andre måten, men jeg er fremdeles i strålende humør fordi det var så en skrekkelig hyggelig kveld med gode venner i går.

Men fyllesjuke har vi ikke tid til - første julegaverunde er riktignok overlevert lillesøster for medbringelse til familien på Sørlandet, men i morgen kommer svigers og skal ha med seg alt som skal den andre veien. Dermed er det intens gaveproduksjon som står på programmet for dagen. Og litt ryddig etter de forrige dagers innpakkingsfrenzy.

I morgen er det dessuten årlig vaksinering og helsesjekk av fem katter, og det tar sin tid. Spesielt med bare tre bur og siden flere av kattene har feilet kjipe ting i år og neppe gleder seg til å treffe doktor'n....

Nuvel, det går nok!

GOD HÆLJ!

1 comment:

Ulla-Bella said...

Så nydelig sjal du har laget, kan godt tenke meg det er for viderekommende ja. Må være gøy å få til et slikt:) Lykke til hos puse-doktoren.