13.12.10

Et maskesømgjennombrudd

Er det ikke rart hvordan noen ting bare er fryktelig vanskelige å huske? Jeg anser i utgangspunktet meg selv for å være rimelig lærenem, og liker godt en utfordring. Jeg mener, jeg tilbrakte syv år på Blindern fordi jeg liker å lære nye ting - ikke fordi jeg trodde jeg skulle bli rik av det.

Å flette uten flettepinne, f.eks., var kjempemorsomt å lære. Jeg så henvist til Grumperinas forklaring hos A's Almanakk, og tror jeg husker hvordan det skal gjøres etter å ha strikket vantene i forrige innlegg. (Ravelry-lenke som jeg glemte forrige gang.)

Men noen ganger... Maskesøm er en sånn vil-bare-ikke-sitte-ting. Jeg ser på bildene, skjønner hvordan det skal være, og gjør feil. Igjen og igjen. Men ENDELIG! I går løsna det.

Jeg har strikket et par guttesokker, og testet kortradtå for første gang. Da blir det en del masker som skal sys sammen under foten. Og endelig klikket det på plass! Løsningen var å lage min egen huskeregel, selvfølgelig.

Ser at maskesømmen under foten trenger litt damping...

Så min regel for sammensying av glattstrikking er: 
- Garnet skal gå på innsiden (vrangen) av arbeidet når jeg syr mellom to masker på samme pinne. 
- Garnet skal gå på utsiden (retten) av arbeidet når jeg syr mellom to masker på hver sin pinne.  

Sikkert ikke logisk for noen andre enn meg selv, men for meg ble det plutselig klinkende klart!

Sokkene er strikket i Sterk, 32 masker og kortradhæl og -tå. Driver fortsatt og tester litt forskjellige versjoner av snurr og snu - disse ble ikke veldig fine, men ok. Strikker et lillesøsterpar nå, og der ble det bedre, synes jeg. 

Adventsloppefunn

Blanke lys, ja!
En liten runde på Eidsvolls mangfoldige bruktbutikker på lørdag resulterte i litt av hvert. 

Mest fornøyd er jeg med å ha funnet en skikkelig 70-talls keramikkadventsstake! 

Jeg har lett etter en stake jeg liker i flere år, men endt opp med diverse provisoriske løsninger i mangel på Den Rette. Men her er den! Dagens hjelper

Er svært hjelpsomme og veldig pene Ellevilde.
På tide å komme seg i klærne - i ettermiddag skal jeg til Lillestrøm og få vite hva jeg skal spise i jula! Nå er jeg ikke så glad i verken julemat eller snop og kaker (!), så det er ikke noe stort tap. Men gluten hadde vært kjekt...  Timen avlyst! Flyttet en uke! Argh! 

Ellers må jeg anbefale Puls på NRK i kveld hvis du er interessert i vite mer om ME. Hele programmet er viet ME/CFS, og de viser bl.a. dokumentaren "Få meg frisk!". Les mer hos Marias Metode, eller se traileren for dokumentaren på YouTube.

Ha ei glimrande veke!

3 comments:

Ulla-Bella said...

Så fin adventsstake du har funnet:) Maskesting er ikke lett å huske for meg heller, og det er jo lurt og lage sin egen huskeregel.

Marit -Tusenfryd said...

Har du strikket de sokkene på to pinner siden du må sy dem sammen mener jeg?
Jeg kan ikke fordra å sy sammen noe jeg har strikket så derfor unngår jeg det som best jeg kan, sikkert fordi jeg strever med å få det pent. Da er det mye enklere og fortere å strikke i sammen så det gjør jeg heller.
Den tåa og kontrahælen som du har laget var flott. Sånn har jeg aldri strikket. Kan du ikke lage en liten strikkeskole over hvordan det gjøres?

Og Puls skal jeg se på i kveld, håper det blir et bra program.

Vibekes lille grønne said...

Maskesøm har jeg aldri fått inn i hodet jeg heller. I det siste har jeg bare unngått det og strikket sammen i steden der det er mulig. Sokkene så hvertfall fine ut!

Flott adventslysestake, fikk lyst på en maken. Her er vår moden for utskifting, men det blir vel ikke med det første.

Kjedelig med timen din, men får håpe du får spise litt av det du har lyst på i jula! :)