1.11.10

Julekuler nesten uten Arne og Carlos

Vel, uten å kjøpe boka, i hvert fall. 

Det er faktisk en hel del gratismønstre på julekuler der ute, lenker til en del av dem finner du på favorittlista mi på Ravelry


Prinsippene varierer, fra formstrikking på strømpepinner a la Arne og Carlos, til å strikke en flat firkant og snurpe den sammen. (Ikke stilig.)

Men jeg skal tilstå at jeg har smugtittet litt i boka på garnbutikken. Og kikket "litt" på mønstrene folk har strikket og tatt bilde av. 

Kanskje jeg må kjøpe boka bare for å slippe å ha dårlig samvittighet?


Strikket i Gjestal Spire på p 2. Tynt. Smått. Judy's Magic Cast On, og magic loop på rundpinne. Liker det mye bedre enn strømpepinner, jeg blir så ør i huet av å strikke mønster, så det er nok å holde orden på uten å miste pinner og herje i tillegg.

Neste prosjekt er gigantversjoner til butikken til venninna mi, Helt Sort. Hun flytter straks inn i nye lokaler på Grünerløkka, og skal få sort-hvitt julepynt av meg i åpningsgave. 

Dagens hjelper
Er trøtt Mikro.

I dag skal jeg mote meg opp og dra på strikkecafe! Strikkemaura heter den, og er fem minutter unna med bussen. Har aldri vært der før, så jeg håper jeg finner veien. Ikke kjenner jeg en kjeft der, heller, så dette blir spennende!

Tjo-bing!

4 comments:

Sisselshverdag said...

Så flotte kuler :D Trenger vel strengt tatt ikke boka for å lage desse, det er vel hamstregenet som slår til hos meg ;)
Håper du hadde det fint på strikkekafè i kveld og at vi møtes der en gang/neste gang .

Ha en fortsatt hyggelig mandagskveld :D

Vibekes lille grønne said...

Fine julekuler! Ikke ha dårlig samvittighet, boka selger som varmt hvetebrød! Jeg har kjøpt boka, men ikke strikket noe så kanskje det går opp i opp?

Lykke til med strikkekafé! Jeg begynte her for noen uker siden. Litt skummelt, men mest koselig. Skal i dag også, og det går ganske bra hvis jeg kommer meg hjem i tide. Har funnet ut at etter to timer bør jeg gå.

Ulla-Bella said...

Så fin julekule du har laget - og det var flott med sort/hvitt mønster. Håper du får det hyggelig på strikkekafé - jeg kan love deg at du treffer folk med snakketøyet i orden:))

Åse H. Aa. said...

Ja, nå har jeg fått den "strikkekule"-boka ( Arne og Carlos) av tanta Synnøve. Så hvis du fremdeles er interessert, kan du overta den.