30.10.10

Møter du motstand? Start på noe nytt!

Strikke sakte-aksjon
Skuldrene mine har lagt ned veto mot vrangmasker. I hvert fall stort mer enn noen og førti av gangen. Så dermed går det veldig, veldig langsomt med det eksploderte sjalet som det burde gått fort med. Så det blir nok julegave i stedet for bursdagsgave, er jeg redd.

Men da må jeg jo begynne på noe nytt!

Ut og lete etter skuldervennlige prosjekter uten lange vrangmaske-rader!

Så langt har jeg begynt på:

Et skjerf
Spring Leaves, garnet ble et Sockina Color fra Maud's, etter å ha prøvd ymse forskjellige nøster.

Pene farger til en godt voksen dame, håper jeg.
Mønsteret er det samme som på sjalet Gail (aka Nightsongs), som jeg har strikket før, men siden dette er et skjerf, blir det aldri mer enn rundt femti masker på vranga. Og det skal jeg klare, tror jeg.

Planen er at dette skal bli julegave til min sviger-ste-bestemor. Altså mora til samboeren til mora til mannen min, hvis det ble noe klarere. Ikke?

Sokker! 
Jeg falt for fristelsen og kjøpte Cookie A.s siste sokkebok knit.sock.love. - i pdf-format, 100 spenn og rett i innboksen på to minutter. Glimrende.

Bilde fra Cookie A. 
Nydelige bilder og glimrende mønster - her er det i hvert fall ti par jeg har lyst til å strikke, og mønsterkombinasjoner jeg ikke har sett før. Sjekk Ravelry-siden for boka, der er det greit å få oversikten.

Først ut ble Wedge - jeg ville ha noe enkelt til en bråte bussturer i tida som kommer. Eneste ulempen er at jeg ikke kan strikke to samtidig, siden det er mye forkorta rader og snurr-og-snu. Men velsignet få vrangmasker, faktisk.

Hmm. Liker vi egentlig laksefargede sokker?
Jeg er ikke helt sikker på garnet. Det ser så rødt og fint ut på nøstet, men når det blir dratt utover, er det mer lakse-korall-rosa-aktig. Nuvel, det blir sikkert bra uansett. Kom i overraskelses-sokkegarn-pakken fra Maud's for en stund siden.

Neste gang skal jeg strikke med enda mer mønstrete garn - rillene bryter opp striper og prikker på en utmerket måte, syns jeg.

Og jeg elsker rillestrikket hæl med forkorta rader! Det går så fort, det!                            

Litt har jeg gjort ferdig den siste uka også:

Tå-opp og magisk opplegg
Ja, det er mørkt. Og ja,
jeg fryser for mye til å gå ut og ta bilde.
Mønsteret er Traveler Socks, gratis og greier. Har som vanlig gjort om flettene så de er symmetriske, ikke identiske.

Ellers veldig godt fornøyd med mønster, garn (Sterk, igjen) og størrelse. Ravelry-side.

For øvrig mitt første forsøk på tå-opp, hæl med forkorta rader og Judy's Magic Cast On - det likte jeg VELDIG godt, og kommer garantert til å bruke igjen.


Full Fart Stripelue
Striiiiiper! I gilde farger!
Siden den forrige lua ikke var til meg likevel, lagde jeg meg en annen.

Dura ut et rektangel av selvstripende garn (Limbo, kjøpt hos Maud's) på grovstrikkeren, snurpet sammen i den ene enden og strikket vrangbord i den andre.

Denne passer til nærmest alt jeg har av hansker og vesker, men jeg har ikke noe skjerf som passer. Så det blir kanskje helgens strikketøys?Dagens hjelper
Mini Me hjelper til med å holde stolen varm

Og forresten: Er det noen som har lyst til å kjøpe et billig, brukt piano? Ommøbleringen min har gått i stå, og konklusjonen er at pianoet må ut... 

2 comments:

Vibekes lille grønne said...

Begynne på noe nytt er lurt, det driver jeg med for tiden også! Håper skuldren din bedrer seg raskt, og at det ikke blir for mange vrangmasker i skjerfet. Fine sokker, likte den lakserosa jeg.

Er det noe katter er gode på, så er det å varme stoler og sofaer! Ha en fortsatt fin helg! :)

Ulla-Bella said...

Dette var jo storproduksjon, med tanke på skulderene. Fine farger du strikker med. Synes den lakserosa/røde ser fin ut også.