7.11.10

For lang og for trang - og noe å høre på mens man gjør flere feil

Først strikket jeg en sokk som var for lang....
Sokk av typen for lang.

...så strikket jeg en sokk som var for trang...
Sokk av typen for trang. Og rar.

...og hvis den neste blir både lang og trang på en gang, kan du være helt sikker på at damen ikke sier at den er "passe" ! (Fritt etter Øystein Sundes butikkodyssé)

Sånn er livet når man ikke strikker prøvelapper og ikke har brukt garnet før...

Småplagg som sokker blånekter jeg å prøvestrikke, da rekker jeg heller opp igjen. Og begge disse parene skal nok tilbake i dammen og gjenoppstå i annet format senere.

Nå hadde jeg bestemt meg for at øverste sokkene faktisk var jordbærfarget, og at det er fint - og så går selvfølgelig ikke mønsteret opp på lengden. Ikke kunne jeg trikse det til heller, siden mønsteret da ville bli urytmisk og rart. Neste forsøk blir med kortere glattstrikkfelter hele veien, så det blir litt mer fleksibelt på lengden. Jordbærgarnet skal få bli blondesokker til sommeren isteden.

Prikkesokkene hadde jeg kanskje forsøkt å strekke store nok hvis jeg virkelig var fornøyd med dem, men det mønstrete garnet er faktisk ikke mønstrete nok - enda det ser helt crazy ut på nøstet. Så da blir det nytt forsøk her også.

Noe å høre på mens jeg strikker rare sokker
Jeg har omsider lært meg til å høre på opplesning! Trikset for meg er å bruke ørepropper INNI headsettet, så ikke all mulig bakgrunnsstøy og plutselige lyder gjør meg helt ør.

Richard Hermann - bilde fra nrk
Jeg er straks ferdig med hele Richard Hermanns katalog hos NRK - det har vært riktig hyggelig å høre om igjen min barndoms søndagsradiofavoritter om Dronning Elizabeth I, Bloody Mary, Londons historie og blodige britiske mordsaker.
Så hva nå?

Svaret gir seg vel selv: Strikkepodcast! 

På norsk har du vel valget mellom Ullstund, men på engelsk er utvalget straks større.

En absolutt favoritt er The Electric Sheep fra Hoxton Handmade. Hun er britisk og lett å forstå (syns jeg, i hvert fall), og selv om hun fniser litt innimellom er det i hvert fall ikke mye æh... og erh... og uhhh... - for det hæler jeg ikke. Også snakker hun om morsomme ting på en morsom måte og lenker til dem på nettsiden sin.

Jeg liker også Cast On. Dette showet har gått i flere år, men er nylig tilbake etter en pause grunnet vond skulder... Her er det mer musikk og en del mer private hverdagsbetraktninger, men ikke av den uinteressante typen. Dama som snakker her høres amerikansk ut, men bor i Whales, tror jeg. (Sikker og nyttig info, der.) Og den boka om variegert garn hun anbefaler... Den havner i handelkurven min så fort den er ute i Europa.

Flere skal testes etter hvert!

Og lydbøker!

Jeg oppdaget nettopp http://www.booksshouldbefree.com/ - gratis lydbøker på engelsk. Flere å finne på http://librivox.org/, men her er det mye rart også.

Bøkene er "in the public domain", som det heter, altså så gamle at de ikke lenger er omfattet av opphavrett og slikt. Men det ble skrevet mye morsomt før i verden også, og her er det klassikere så det holder. Ikke minst masse barne- og ungdomsbøker, som Anne of Green Gables og Dorothy and the Wizard of Oz.

Så nå skal det høres og strikkes helt til uka er omme og formen er bedre!Dagens hjelper
Er av den ublu sorten - Elwood Mikro

PS: Takk for alle hyggelige kommentarer og gode ønsker for legebesøk! 

Jeg har nokså nylig startet utredning hos LHK, i håp om å komme meg såpass opp i marsjfart at jeg kanskje kan jobbe litt igjen en gang. 

Foreløpig har de ikke funnet så mye, så i første omgang blir det finpussing av diett hos ernæringsveileder neste mandag, og påfyll av enzymer, B12, vitaminer og probiotika for å få tarmsystemet i balanse. Så får vi se!

4 comments:

Vibekes lille grønne said...

Noen ganger er det bedre å rekke opp igjen og starte på ny frisk!

Takk for at du minte meg på Richard Herrman. Visste ikke at det lå ute. Stemmen hans er god å høre på. Jeg bruker også hodetelefoner (ikke propper, de spretter ut). Engelsk orker jeg ikke konsentrere meg om for tiden. Låner litt lydbøker på biblioteket. Genialt sammen med strikking.

I morgen er det min tur på LHK. Regner med at jeg blir anbefalt alle de dyre prøvene de ikke har tatt enda, siden det vi har gjort til nå ikke hjelper.

Marit -Tusenfryd said...

Øystein Sundes sang var det første som slo meg da jeg leste tittelen din:)
Godt at det går an å rekke opp igjen når man måtte ønske. Jeg gjør i allefall ingenting av å rekke opp.
Så flott at du klarer å høre på lydbøker eller ha annen lyd i ørene. Jeg forsøkte meg så optimistik i fjor sommer, men måtte gi det opp. Kanskje til neste sommer? Jeg håper og lever i håpet.

Nina www.fiberandart.no/blog said...

VELDIG interessant post!! Jeg liker også å høre på ting når jeg strikker, spinner, og nå også syr, og her var mange gode forslag! De fra NRK skal jeg høre, husker jeg lå og hørte de i sengen da jeg var liten :-)
Og de kattene dine er helt fantastiske!

Ulla-Bella said...

Det skal ikke være lett. Håper du får noen sokker som passer nå da. Eller så kunne du jo gi dem bort - alle de som ikke passer. Sokker er supre gaver:)