9.11.10

Om damer med lilla skjerf

Jeg har begått et lilla skjerf. Vel, det er faktisk et lilla SJAL, og det gjør ikke saken noe bedre.

Det har seg nemlig slik at "dame med lilla skjerf" ikke akkurat er noe kompliment her i heimen. Det er mye mulig at det var jeg selv som kom opp med uttrykket, og dermed bare har meg selv å takke når jeg nå har lagd et fantastisk, enkelt, mykt, varmt og LILLA sjal i alpakkablanding, og må leve med fnisingen. 
Jeg vil nemlig ikke være noe lilla-skjerf-dame. 

Damer med lilla skjerf er sånne damer som Ylvis' karakter Reidun Merås Dos Santos, som her introduserer samboeren sin, Raol: 


Og nei, det hjelper IKKE at sjalet er i alpakka. Damer med lilla skjerf er veldig glade i alpakka. Og alt annet fra Sør-Amerika. Eller Afrika. Eller obskure øysamfunn i Stillehavet. Så lenge det er EKSOTISK. Og AUTENTISK. (Tror de.)

Men jeg går i hvert fall ikke på kurs i afrikansk dans. Eller magedans. Og jeg har nesten ingen venner fra Sør-Amerika. Jeg er ikke engang medlem av Husflidslaget. Enda.

Samma det. Sjalet er like deilig uansett!

Strikkemaura for en uke siden satt jeg ved siden av en dame som nettopp hadde kjøpt seg strikkemaskin, og hun hadde fått tips om å strikke sjal på denne måten. Jeg måtte seff prøve, selv om jeg fortsatt ikke har fått finstrikkemaskinen jeg skal kjøpe.

Men størrelsen ble bedre enn jeg hadde trodd på grovstrikkeren, og i skitbillig Alpa fra Europris er det jo et varp, rett og slett. Heklet bare fastmasker rundt. Noen ganger er det enkle det beste, som kjent, men har planer om stripete varianter med blondekant og i det hele tatt.

Veldig lilla skjerf. Og det hjelper vel ikke
med stripete, hjemmestrikket lue og
kåpe sydd av gamle gardiner.

Detaljer er å finne på Ravelry, som vanlig.

Dagens hjelper

Hjelper til med å utnytte plassen. 


Og i morgen kommer Projo på Strikkemaura! Da skal jeg nok kjøpe mer Malabrigo Sock, håper jeg. Som for øvrig også er Sør-Amerikansk...

3 comments:

Sisselshverdag said...

Hehe, må le :D Søstrene mine kom med samme uttrykk og det var også lilla sjal i alpaca, og jeg har heller ikke gått på magsdanskurs og de andre tingene du nevner. Eneste er at jeg jobber i skolen ;)

Gleder meg til i morgen, da sees vi helt sikkert :D

Ha en hyggelig tirsdagskveld :D

Ulla-Bella said...

Haha, aner man en liten husflidsfreak her? Synes både lua, jakka og skjerfet var flott jeg da:)

karen said...

her i heimen er uttrykket "lilla skjerf og fotformssko". hold deg unna det siste (hva nå det egentlig er) så går det nok greit. min mor ble en gang beskrevet som "husflidshippie".

nydelig sjal! og lilla i alle variasjoner er en av mine favorittfarger.