4.5.14

Armstrikkmønster og verktøymappe

På torsdag starter modul 4 av Kurvmakerskolen! Jeg gleder meg avsindig, men er pittelitt stressa for at jeg ikke skal rekke å få gjort alt jeg burde ha gjort før jeg drar på onsdag. Neste onsdag reiser jeg nemlig til Spania for å være sammen med gode venner, og det betyr at jeg har TO dager (ok, nesten tre) på å vaske klær og pakke når jeg kommer tilbake fra Søgne. Så det er en hel del som må gjøres klart nå, siden jeg er tilbake på en ganske streng diett og må ha med meg en del mat - pluss at sommerklærne har krympet i skapet, i år igjen, gitt, så ting må sys om og sys nytt, helst.


Men en ting har jeg i hvert fall klar: Ny mappe til fletteverktøyet! Jeg bruker vanligvis en kurv som har fõr med lommer, men den er skrekkelig upraktisk å ha med seg på tur, siden alt sammen ramler ut hvis når den velter. Og det gjør den jo.

Nøye tilpassede rom til alt verktøyet er det i hvert fall. 

Så da ble det fort-og-gæli-mappe av noen skairester jeg nettopp har fått av en venninne som har ryddet i lageret sitt. Lommene er også av tykt stoff fra samme venninne, borrelås hadde jeg i hylla fra før.

Litt sånn veien blir til mens du går-prosjekt, så det er ikke alt som er like gjennomtenkt, men den funker, og det er det viktigste.


Jeg liker å ha verktøyet stående, så jeg kan fiske opp og slippe tilbake uten å lete så mye og skjære meg på skarpe sakser i bunnen av en veske eller kurv. Og så måtte det hele kunne lukkes skikkelig.


Etter en del vurderinger av lokk, snøring, bretting og andre metoder, fant jeg ut at jeg rett og slett skulle gjøre det enkelt, og limte på selvklebende borrelås. Da ble kanten litt stivere også, og mappa står bedre når jeg åpner den og bretter kanten ned. Så får vi se hvor lenge borrelåsen sitter - løsner limet, kan jeg jo alltids sy den fast.

Armstrikkmønster

Og så har vi publisert et armstrikkmønster til! Smal hals, kjøpemønster denne gangen. Deilig og tykk, kan dras opp som en hette over hodet, strikket med midlertidig opplegg og sydd sammen med maskesting, så det er ikke noen stiv søm i den.


Til salgs for den nette sum av 5 USD på Ravelry, i både norsk og engelsk versjon.

Og ellers?

Ellers er markedssesongen i gang. I går sto vi på Brukt- og håndverksmarked hos Grønne hjerter på Eidsvoll verk. Dessverre var det litt labert med folk, så det ble ikke akkurat noen brakstart på sesongen, men sånn er det bare av og til. Litt solgte vi da, blant annet solgte vi en del av vår nye håndsalve for gartnere, Hagegnomens vederkvelgelse.


Denne skal jeg prøve å få ut på Epla før jeg drar, og den er, om jeg må si det selv, riktig god for tørre, sprukne hagehender. Og andre hender, selvfølgelig. Honninglys har vi også lagd, små og søte som brenner lenge og lukter veldig godt. Og koppelys har vi, både med og uten sitronella. Neste marked er Nannestadfestivalen 14. og 15. juni, men det er mulig vi prøver oss på en søndag på Blå i Oslo før det.

Misbilligende er et morsomt ord. Og det passer fint på Ellevilde, når hun mener at jeg tar for mye plass og ikke ligger stille nok når hun skal sove. 

Formen er litt sånn underlig, pollenet gjør vel sitt, men det er ett eller annet som ikke helt stemmer i forholdet mellom energinivå og symptomnivå. Håper det ikke er en smell under oppseiling, for nå skal jeg jo gjøre så mye morsomt de neste ukene! Men jeg prøver å ta godt med pauser, sover noen timer her og der på dagen og later som jeg ikke har det travelt. Det blir som det blir!

Håper du har hatt en fortreffelig helg!

4 comments:

Huldr said...

Hei! Sånn har jeg det også for tiden, veldig trøtt og lite energi i forhold til hva jeg "burde" ha. (Har ME jeg også og antagelig litt pollenallergi også.) Klokt av deg å ta hvilepauser og lytte til kroppen, det blir nok bedre tror jeg. Lykke til med alt det spennende du skal :)

Helle said...

Med så mye spennende på agendaen håper jeg at energien din holder til å få gjennomført alt du har lyst til. Jeg tror vel også at disse aktivitetene som du planlegger gir deg mye glede og på sin side kanskje bidrar til at du har det bedre.

Pollenallergi er noe som ofte gjør en trett. - enkelte dager bare tapper en for energi. Da er det viktig å i alle fall ikke kjøre på for hardt.

Mayen said...

Sesongen er liksom ikke helt startet her heller. Tror ikke folk er våknet av vinterdvalen enda.. Men det var mye fint du hadde å selge, honning lys er bare helt vidunderlig ;o) Fin pus forresten, med fint navn!

Torunn Tangen said...

Vakre pus ser ikke helt fornøyd ut på bildet, nei (;

Pust ut, og ha en fin mai-helg ^^,