12.2.13

Florlett i lilla

Etter at jeg strikket det blå skysjalet for et år siden, har jeg hatt lyst på flere sånne florlette sjal. To nøster av DSAs Dreamline  Air ble innkjøpt til formålet, bare for å bli genser i stedet. Men så trengte jeg litt mer garn til genseren, og endte opp med nesten to nøster til overs, så da ble de sjal likevel.


Det er litt vanskelig å finne sjalsmønstre som passer til sånt tynt og pusete garn, synes jeg. Stoffet som produseres blir ganske flatt og glatt, og det er begrenset hvor mye struktur som synes. Rene hullmønstre fungerer bra, men er ofte kjedelige å strikke, og nupper fikk jeg vel nok av da jeg strikket den blå skyen.


Det eneste mønsteret jeg fant som kunne passe (og som jeg likte) var Trellis Scarf. Enkle diamanter, men med en syv-til-fem-maske som lager tekstur selv i tynt, flatt garn, omtrent på samme måte som en nupp. Men skjerf liker jeg ikke å strikke, så da var det å finne fram rutepapiret og sjekke om det kunne bli sjal i stedet.Og det kunne det. Jeg strikket prøvelapp i garn som kunne rekkes opp, sånn for sikkerhets skyld. Mønsteret kunne sikkert vært strikket som "vanlig" trekantsjal også, med ryggrad og start i nakken, men jeg liker egentlig godt å strikke fra tuppen og opp, så da ble det sånn.


Selve diamantmønsteret skal, i følge beskrivelsen på skjerfet, være et tradisjonelt estisk mønster. Jeg hadde håpt at jeg dermed kunne lage et eget mønster på sjalet og dele på Ravelry, men siden jeg ikke har funnet igjen mønsteret noe annet sted, får jeg vel helst la være. Men om noen gjerne vil ha diagrammet, kan de jo sende meg en epost, så skal jeg renskrive og skanne og sende.


Sjalet veier noe under 50 gram, dvs jeg strikket opp drøyt et og et halvt nøste som jeg hadde igjen. Det kunne godt ha vært større, men er stort nok til å surre rundt halsen og knyte, og da er jeg fornøyd. Lett, mykt og varmt - og med en lekker støvete lillafarge som viste seg nokså umulig å gjengi, selv utendørs i lettskyet vær. I det hele tatt er jeg godt fornøyd! Og i god gang med et nytt sjal, denne gangen etter eget hode. Så kanskje det blir sjalsmønster på Ravelry denne gangen?

Og ellers?

Ellers har jeg mest lyst til å dra fram strikkemaskinen og prøve noe av alt jeg lærte i helga, men kroppen sier at det skal jeg ikke, i hvert fall ikke hvis jeg har lyst til å kunne gå når jeg kommer til Berlin. Og Berlin er en by man går i. Mye. Langt.

Plass til to katter og strikketøy på fanget? Ikke noe problem. Men varmt ble det.

Men det var en utrolig morsom helg, med rasende dyktig lærer og hyggelige medelever, og nå øyner jeg muligheten for at strikkemaskinen og jeg skal bli venner. Egentlig er den strikkemaskinen så gammel at den burde hatt en navn, synes jeg, men jeg har ikke klart å finne på noe enda. Jeg tror kanskje den er en gammel mann? Eller, den er faktisk noen få år yngre enn meg, men det går noen strikkemaskinår på hvert menneskeår, tror jeg. Navneforslag mottas uansett med takk!

- Ja, jeg står i vedkassa. Har du problemer med det. kanskje?

Berlin er altså rett rundt svingen, og jeg har oppdatert googlekartet mitt med et utall garnbutikker, hobbybutikker, museer, bruktbutikker, loppemarkeder og generelle severdigheter. Nå har jeg vært der en del ganger før, men det er fem år siden sist. Da hadde jeg ikke tatt opp strikkingen igjen, så nå har jeg jo en helt ny side av byen å utforske! Men aller mest skal vi prate og spise god mat og drikke godt øl og hygge oss.


Ha en fortsatt fin uke!

6 comments:

Åse Helen Aasan said...

Så fint sjal! Godt gjort å lage mønster selv! Ønsker dere en kjempefin tur til Berlin. Håper formen holder til alle planene dine!

krukka said...

Nydelig sjal! Ser nesten ut som det skal lette å fly avsted....

Vibekes lille ullne said...

Lekkert, lekkert! Nydelig mønster også, og jeg er fristet til å ville ha en kopi hvis du får renskrevet det. Jeg har jo nesten ingen sjal fra før, host.. Så bra at strikkemaskinkurset var vellykket,og ga masse inspirasjon. Einar var et navn som poppet ned i hodet mitt da jeg leste om strikkemaskinen. :)

Husk at det finnes taxier i Berlin da. Her går turen til Gdansk neste helg, mindre by og mindre gåing satser jeg på. Har ikke funnet noen garnbutikker enda heller. :)

GNIST by Gitte Bettina Lauridsen said...

Så utrolig lekkert!!

AnneKa said...

For en flott blogg du har, har vært innom mange ganger men tror ikke eg har lagt igjen kommentar før. Mye flott håndarbeid og noen herlige puser !!!!! Vi er i samme båt ser jeg, har vært hjemme i 10 år nå men håper stadig på at kuren skal komme og nå ser det faktisk litt lyst ut synes jeg. Kattedame jeg også med to puser her hjemme og en bonuspus hos kjæresten :) De er god selskap når formen ikke er på topp :) Ikke så flink å legge igjen kommentarer, men jobber med å skjerpe meg på den fronten for det er jo så koselig å få kommentarer selv. Ha en fin kveld !!!!

Helle said...

Nydelig sjal, du bør jo få en del av dem nå. :)
Misunner deg ikke turen til Berlin, selv om jeg kjenner allerede på at jeg gjerne skulle vært ute og fartet og fått litt mer inspirasjon igjen.

Har vurdert strikkemaskin flere ganger, og sett på det som litt "juks", men har vel kommet dithen at jeg har satt det på ønskelisten og hintet til husbonden etter beste evne. Så får vi se hvor mange (år) han bruker på å ta hintet. :)

God tur til Berlin.