26.9.12

Enkel, men ikke kjedelig

Det var målet med denne lua.

Tåkete bilder i dag. Men jeg var sulten, og oppdaget plutselig at det holdt på å bli mørkt.

Jeg har klaget før over at jeg bare ender opp med å bruke de kjedeligste luene mine. Men kjedelige luer er kjedelige å strikke, og jeg hadde lyst til å lage noe litt morsommere av det spreke Malabrigo Rios-garnet jeg kjøpte hos Projo for en liten stund siden.


Så jeg satte i gang og strikket etter eget forgodtbefinnende, og forhåpentligvis etter eget hode. Vrangborden med tre rette, en vrang fikk fletter på et stykke oppover, og så byttet jeg til tykkere pinner og strikket bare vrangbord resten av lua. Dermed ble den faktisk litt "baggy", selv om jeg ikke økte noe.

Lett nølende smil.

Fellingen er ganske bratt, dvs. jeg felte mange masker på annenhver pinne, så jeg skulle unngå gammelmannslue-looken fra forrige lueforsøk. Og lua ble flat og fin i bakhodet, akkurat som meg.


Vrangborden var litt løs, dessuten liker jeg luer som er tykke rundt ørene, så jeg plukket opp i kanten nede og strikket vrangbord med to rett, to vrang på tynnere pinner som fôring inni og sydde fast (løst) etterpå. 68 gram gikk det med, totalt.

Så lua ble varm og litt pen og ganske enkel og bør altså bare rett og slett være mulig å få brukt!

Og ellers?

Ellers forsøker jeg febrilsk å sitte stille så jeg kan bli litt sprekere snart. Det er skrekkelig vanskelig, når det er pil som kan flettes og fryser som bør fylles og smågutter som trenger barnevakt og det dessuten dukker opp gratis vever og utstyr som må hentes. Nå var det ikke jeg som skulle ha vev, men to venninner, men litt utstyr og garn vanket det på meg - og så er det jo morsomt å være med når andre får fin vev!

- Ha deg vekk! Jeg var her først!

Så jeg prøver å sitte stille igjen i kveld. Riktignok har jeg en pose med bønner i kjøleskapet, og de burde definitivt forvelles og fryses, og jeg har skrekkelig lyst til å prøve meg på å farge peddig, og å legge i vann litt mer pil, men jeg skal.prøve.å.sitte.stille. Kanskje jeg kan strekke meg til å veve, så jeg slipper å kjede meg sånn?

- Hører du dårlig, eller! MIN vinduskarm!

Ha en fortsatt fin onsdag!

- Jøss. Han gikk faktisk. 

7 comments:

MayM said...

Så flott lua de ble. Den er sikkert deilig , myk og varm :-)

LivM said...

Enkel, men fin lue som du kler godt!

Cathrines puslerier said...

Den ble skikkelig flott! Gjorde mye ut av seg med det nydelige garnet og flettene :O) Enkel og råstilig :)

Synnøve Olava Gleditsch said...

Luen ble kjempeflott..., nydelig farge!Flotte bilder av pusene dine!

BodilE said...

Kjempefin lue, ser skikkelig god og varm ut, og fargen var veldig fin til deg :)

GNIST by Gitte Bettina Lauridsen said...

Synes lua ble kjempefin! Kunne tenkt meg en slik selv, selv om jeg ikke er en lue-jente. Og veldig morsomme bilder av kattene :-)

Helle said...

Luen ble i alle fall ikke kjedelig, men heller kjempefin. Er ikke glad i luer. Synes de gjør håret mitt flatt og får ansiktet mitt til å se så lite ut. Leter fortsatt etter den Ultimate luen.